• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: Όποιος αναλαμβάνει πολιτική ευθύνη, αλλά δεν παραιτείται, είναι απλά υποκριτής.

    Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί - Δεν χρειάζεται πανικός


    «Ο κ. Τσίπρας έκανε το έκτακτο επειδή η χθεσινή συνέντευξη τύπου ήταν μία τραγωδία για την κυβέρνηση», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατηγόρησε για υποκρισία τον πρωθυπουργό, από την στιγμή που η ανάληψη των πολιτικών ευθυνών δεν συνοδεύθηκε με την παραίτηση του.

    Ο πρωθυπουργός «είδε γρήγορα ότι προκάλεσε μεγαλύτερη οργή στην κοινωνία από ό,τι πριν και του είπαν να πει αυτό και για να φανεί ότι ζητάει μία συγγνώμη που δεν ζήτησαν χθες ο Τόσκας και ο Σκουρλέτης. Επικοινωνιακά πάλι νομίζω. Πήγε να διορθώσει λίγο τη ζημιά. Δεν είπε κάτι καινούριο. Κατά τα άλλα ήταν ανούσιο», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Ρ/Σ ΘΕΜΑ 104,6.

    Ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε: «Όταν κάποιος λέει πολιτική ευθύνη και μάλιστα στο ακέραιο, αλλά δεν παραιτείται, τι θα πει αυτό ακριβώς; Συνήθως, η φράση αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη σημαίνει παραιτούμαι. Αλλιώς αναλαμβάνω την ευθύνη και όλα συνεχίζοντα as usual δεν υπάρχει καμία πολιτική ευθύνη εκεί. Άρα ήταν υποκριτικό αυτό», τόνισε ο κ.Γεωργιάδης. «Το κλισέ ολοκληρώνεται “και για αυτό παραιτούμαι”. Αλλιώς δεν έχει νόημα», σημείωσε.

    Ερωτηθείς για την άναρχη δόμηση, την οποία ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ως τον κύριο λόγο για την τραγωδία, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Είμαστε όλοι μαζί, στην ίδια χώρα ζούμε. Μην πάμε από το όλα μαζί τα φάγαμε στο, όλα μαζί τα κάψαμε. Ψυχραιμία πρώτα. Άναρχη δόμηση και αυθαίρετα στο Μάτι υπήρχαν εδώ και 50-60 χρόνια, δεν είχε καεί το Μάτι. Επί Τσίπρα κάηκε. Επίσης, δεν είναι μόνο το Μάτι με άναρχη δόμηση, υπάρχουν χιλιάδες περιοχές με άναρχη δόμηση. Αλλά αν αρχίσουμε να λέμε πώς ότι έχει άναρχη δόμηση θα καίγεται και να πεθαίνουν πάνω από 100. να μην συγχέουμε πράγματα που δεν συγχέονται»

    «Η κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2017 ψήφισε τη νομιμοποίησή τους έναντι χρημάτων και μάλιστα μείωσε και τα πρόστιμα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Ένα κράτος που εισπράττει χρήματα πρόστιμα και παράβολα από τα αυθαίρετα δεν μπορεί να τα λέει παράνομα. Αλλά και να το δεχτώ, θέτω το ερώτημα γιατί κάηκε τώρα», επεσήμανε.

    Ο κ.Γεωργιάδης απέδωσε ευθύνες στο συντονισμό, τονίζοντας: «Θα σας πω το πιο εξωφρενικό δείγμα του πλήρους χάους: Είπε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 5 παρά και σε μιάμιση ώρα κάηκαν όλα. Με ποια λογική άφησαν 7:30 να πάνε τρία πλοία να πάνε στο λιμάνι Ραφήνας να ξεφορτώσει αυτοκίνητα. Πώς ένας λιμενικός δεν είπε να πάνε Ραφήνα, αλλά να πάνε Λαύριο», προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η Λεωφόρος Μαραθώνος.

    «Δεν πιστεύω ότι δεν έβλεπαν ότι καιγόταν η Ραφήνα. Άρα εκεί είχαν βάλει ανθρώπους ανίκανους, αδιάφορους δεν ξέρω (…). Και αυτό ήταν το πιο απλό» πρόσθεσε.

    Σε ερώτηση για τα περί οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών, ο κ.Γεωργιάδης επεσήμανε: «Για ποιο λόγο βάζει ένας εμπρηστής φωτιά ποικίλλει. Έχουν πιάσει πολλών ειδών εμπρηστές. Πήγε να γίνει μία σύγκριση με το 2007. Τότε υπήρχε μία πυρκαγιά 9 ημερών και υπήρχαν 256 μέτωπα. Προχθές υπήρχαν δύο εστίες μία στην Κινέτα, μία στην Πεντέλη. Στην Ελλάδα το καλοκαίρι να έχεις δύο εστίες είναι σχέδιο αποσταθεροποίησης; Αυτά είναι αστειότητες», σημείωσε ο κ.Γεωργιάδης.



    ΣΧΟΛΙΑ