• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Με τις καρεκλίτσες είστε μετριοπαθείς, χωρίς τις καρέκλες τρέχατε στις συγκεντρώσεις» (video)

    Άδωνις Γεωργιάδης. Αντιπρόεδρος ΝΔ

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Σε υψηλούς τόνους ήταν η κριτική που επιφύλαξε ο Άδωνις Γεωργιάδης προς τον υπουργό Εξωτερικών και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της πλειοψηφίας.

    Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «ψεύτες και υποκριτές» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα γίνατε μετριοπαθείς; Με τις καρεκλίτσες είστε μετριοπαθείς, χωρίς τις καρέκλες τρέχατε στις συγκεντρώσεις και φωνάζατε να καεί το μπ… η Βουλή» επισήμανε, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν από τα έδρανα τους «Πάρ’το πίσω». «Εσείς το λέγατε στην πλατεία, εγώ να το πάρω πίσω», αντέτεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Μάλιστα, για να αποδείξει πως το ανακόλουθο των δηλώσεων και πράξεων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε στα πρακτικά παλιά συνέντευξη του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έλεγε  πως δεν θα γίνει  «πολιτική πόρνη ούτε του Σαμαρά, ούτε του Τσίπρα» αλλά και πρωτοσέλιδα περιοδικών με τον Αντώνη Σαμαρά πυροβολημένο ή ως ψυχασθενή.

    «Από το πρωί υπάρχει φοβερή ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για τους θεσμούς. Ρε παιδιά νομίζετε ότι πάσχουμε από ομαδικό Αλτσχάιμερ; Που είσαστε όταν το ‘Unfollow’ τύπωσε εξώφυλλο με πυροβολημένο Σαμαρά; Ψεύτες. Και πάρτε και Βαξεβάνη δύο εβδομάδες νωρίτερα που παρουσίαζε ψυχασθενή τον Σαμαρα. Τώρα γίνατε μετριοπαθείς;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση Νίκου Κοτζιά – Ντόρας Μπακογιάννη για το κομμουνιστικό παρελθόν του σημερινού υπουργού Εξωτερικών, παρουσιάζοντας μάλιστα το εξώφυλλο του βιβλίου του υπουργού Εξωτερικών «Η Πολωνία και εμείς», το οποίο, όπως είπε, αποτελεί ύμνο στον Γιαρουζέλσκι.

    «Ο κ. Κοτζιάς εξανέστη όταν η Ντόρα υπενθύμισε παλιές του ιδεολογικές καταβολές και μάλιστα την απείλησε με δικαστήρια. Καταθέτω τα στοιχεία με έναν ύμνο Κοτζιά στον δικτάτορα Γιαρουζέλσκι. Υπερασπιζόταν τον κομμουνισμό και τώρα έρχεται και την κατηγορεί; Βεβαίως ένας Σταλινικός κομμουνιστής ήταν».

    «Ό,τι και να κάνετε, η ιστορία θα γράψει ποιοι παρέδωσαν το ιερό όνομα της Μακεδονίας», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ. Στρεφόμενος μάλιστα προς τον Κ. Κατσίκη, τον προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία για όσους ψηφίσουν κατά της πρότασης δυσπιστίας.

    Η απάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου και η κόντρα με τον Πάνο Σκουρλέτη

    Οι αναφορές του κ. Γεωργιάδη για τον Νίκο Κοτζιά προκάλεσαν την αντίδραση του Γιώργου Κατρούγκαλου, που ζήτησε τον λόγο για να υπερασπιστεί τον υπουργό Εξωτερικών.

    «Η κυρία Μπακογιάννη δεν τον κατηγόρησε για κομμουνιστή, αλλά ως πράκτορα της Στάζι», θέλησε να διευκρινίσει ο κ. Κατρούγκαλος. 

    Μετά τον Άδ. Γεωργιάδη στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο Πάνος Σκουρλέτης.

    «Προς στιγμήν νόμιζα ότι έβλεπα εφιάλτη. Αλλά είναι πραγματικότητα. Η συνιστώσα του ΛΑΟΣ στη ΝΔ. Μια ακροδεξιά ομάδα που εισέβαλε στη ΝΔ επί προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά. Των σώγαμπρων που θέλουν να γίνουν κυριάρχοι» ξεκίνησε την ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών.

    Στο πλαίσιο αυτό, επέμεινε στην επίθεσή του στον Άδωνι Γεωργιάδη, ρωτώντας τον αν παρουσίασε τα παλαιά πρωτοσέλιδα, για να υπερασπιστεί το «Μακελειό», ενώ, ακολουθώντας την γραμμή του Μαξίμου, εκμεταλλεύτηκε το περιστατικό με τον Μπραρμπαρούση για να καταλογίσει ευθύνες στη ΝΔ, μιλώντας για πατριδοκάπηλους που ενισχύουν ακραίες φωνές.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού:

    «Μου έχετε πει 50 φορές ότι πήγα από τον ΛΑΟΣ στη ΝΔ, αλλά δεν έχετε πει τίποτα για τον Κουρουμπλή, την Τζάκρη, τον Κουβέλη κοκ. Εγώ παραιτήθηκα και εκλέχθηκα. Δεν είμαστε ίδιοι. Εσείς είστε για τις καρέκλες. Εγώ είμαι με τις ιδέες. Έχετε γίνει όλοι καραμανλικοί. Ό,τι και να λέτε, είστε και ψεύτες και υποκριτές. Το Μακελειό το έχω καταδικάσει στα δικαστήρια. Εσείς δεν κάνατε τα ίδια με τα περιοδικά που εμφάνιζαν πυροβολημένο τον πρώην πρωθυπουργό».

    «Κανείς από εμάς δεν έχει την άποψη να καεί, να καεί το μπ… η Βουλή» απάντησε με τη σειρά του στον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς και τον κατηγόρησε ότι ενισχύει όσους το επιδιώκουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ντ. Μπακογιάννη: Αυτή ήταν η στρατηγική της Κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι – Έντονη κόντρα με τον Κοτζιά για τα… πτυχία (video)



    ΣΧΟΛΙΑ