ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην υπόθεση του αναισθησιολόγου από το Γενικό νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο να ζητά «φακελάκι» από ασθενή, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο περιστατικό τόνισε ότι «αυτό που είναι πραγματικά εξοργιστικό σε αυτό το βίντεο είναι ότι ο γιατρός, εκμεταλλευόμενος την απόλυτη ανημποριά και αδυναμία της ασθενούς, ζητάει 100-150 ευρώ για να τη βάλει στο χειρουργείο. Υπό την απειλή ότι το πρόγραμμα μπορεί τελικά να μην επιτρέψει να γίνει το χειρουργείο της, ενώ έχει ήδη ολοκληρώσει τον προεγχειρητικό έλεγχο και βρίσκεται πάνω στο φορείο».
«Δηλαδή, στην πιο αδύναμη στιγμή της ασθενούς, ένα βήμα πριν μπει στο χειρουργείο, έρχεται ένας άνθρωπος, εκμεταλλεύεται την ισχύ του ως λειτουργός του ΕΣΥ και προσπαθεί να βγάλει χρήματα. Είναι ό,τι πιο απαίσιο, ό,τι πιο απάνθρωπο και ποταπό μπορεί να δει κανείς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», πρόσθεσε ο υπουργός.
Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «θα είμαι απολύτως αμείλικτος απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές, όταν εντοπίζονται», ενώ συμπλήρωσε ότι: «Είχε καταγγελθεί ξανά το 2018. Τότε, η διοίκηση του νοσοκομείου επί ΣΥΡΙΖΑ δεν του είχε επιβάλει ποινή και η καταγγελία είχε μπει στο αρχείο».
«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να μειώσουμε το φακελάκι»
«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να μειώσουμε το φακελάκι», ανέφερε σε άλλο σημείο ο υπουργός Υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι, η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία κατοίκου Μενιδίου, η μητέρα του οποίου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με ορθοπεδικό πρόβλημα και αναμένει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Μετά την καταγγελία, η διοίκηση του νοσοκομείου έθεσε τον γιατρό σε αργία 15 ημερών, ενώ αποφασίστηκε η παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με το ερώτημα της οριστικής απομάκρυνσής του από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παράλληλα, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.
Διαβάστε επίσης:
Ποιες δερματικές παθήσεις βελτιώνονται και ποιες επιδεινώνονται το καλοκαίρι
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν τη Δευτέρα, 25/5, οι αιτήσεις εισαγωγής 40 νέων σπουδαστών στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης
WSJ: Νέες έρευνες συνδέουν τα φάρμακα Ozempic και Mounjaro με πιθανές αντικαρκινικές επιδράσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αυτά είναι τα πρόσωπα που βρέθηκαν πλάι στην Μαρία Καρυστιανού και η… «σπουδαία» έκπληξη, Κατερίνα Μουτσάτσου
- ΝΑΤΟ: Συνεδριάζουν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ, στο επίκεντρο η απόσυρση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από την Ευρώπη
- Επιχείρηση «ΔΕΟΣ»: Εξάρθρωσε τεράστιο κύκλωμα λαθρεμπορίου με 15 βυτιοφόρα και 293.000 λίτρα υγραερίου
- Γιάννης Κούστας: Birthday dinner στη Βουλιαγμένη με θέμα τα ταξίδια του με τη Δήμητρα Κούστα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.