• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν παραχωρούμε μονομερές δικαίωμα αναπροσαρμογής στις ασφαλιστικές

    • NewsRoom
    Εστίαση: Υποχρεωτικός έλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε εσωτερικούς χώρους

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Η κυβέρνηση δεν παραχωρεί στις ασφαλιστικές μονομερές δικαίωμα της αναπροσαρμογής ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριζε πως η κυβέρνηση προχωρά σε «ρύθμιση-δώρο» προς τις συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες.

    Όπως επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης, «η διάταξη αναφέρεται μόνο σε εκείνα τα συμβόλαια που ήδη έχουν το μονομερές δικαίωμα αναπροσαρμογής. Άρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα δώρο, ούτε σκανδαλώδες, ούτε μη σκανδαλώδες, σε κάποιον εφόσον ήδη το έχει.

    Τα συμβόλαια για τα οποία προβλέπεται συγκεκριμένη αναπροσαρμογή με ποσοστό ετήσιο ή κλειδωμένο ασφαλιστήριο, δεν επιλαμβάνονται της παρούσης διάταξης.

    Παρ’ όλο που σήμερα ξεκαθαρίστηκε στη Βουλή αυτό ακριβώς το θέμα, μετά από τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κι ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν διατύπωσαν κανένα αντίλογο, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε αυτήν την άθλια ανακοίνωση. Τόσο σοβαρή αντιπολίτευση έχουμε!», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Γεωργιάδη.

    Νωρίτερα, σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υγείας και Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, Ανδρέας Ξανθός και Έφη Αχτσιόγλου  είχαν υποστηρίξει πως «με σκανδαλώδη διάταξη στο νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό Κώδικα, η κυβέρνηση ικανοποιεί τις απαιτήσεις μεγάλων ασφαλιστικών ομίλων σε βάρος χιλιάδων πολιτών, δίνοντας τους το δικαίωμα να επιβάλλουν μονομερώς αυθαίρετες αυξήσεις στα συμβόλαια υγείας. Στερώντας ουσιαστικά από τη δημόσια διοίκηση τη δυνατότητα να επιβάλει κυρώσεις στις εταιρείες για να προστατεύσει τους ασφαλισμένους.»

    «Μοναδική επιλογή του ασφαλισμένου που δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξήσεις, είναι να ακυρώσει το συμβόλαιο χάνοντας την υγειονομική του κάλυψη, κι ας πλήρωνε αδιαλείπτως για αυτήν επί σειρά ετών», υποστήριξαν  μεταξύ άλλων οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ