• Πολιτική

  Γεωργιάδης: Απαγορεύονται εξωτερικές εργασίες και delivery 12:00-17:00 – Τα πρόστιμα θα είναι υψηλά

  • NewsRoom
  Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης

  Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης


  Την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας με την οποία απαγορεύεται σήμερα, Τετάρτη (26/07), «κάθε εξωτερική εργασία και ειδικά για τις υπηρεσίες delivery» λόγω καύσωνα από τις 12:00 έως τις 17:00 υπενθύμισε νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter.

  Συγκεκριμένα, για τις υπηρεσίες delivery ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι «κατά τις ώρες αυτές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οι σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες να δέχονται παραγγελίες για παράδοση μέσα σε αυτές τις ώρες».

  Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποιεί ότι «οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμαπολύ υψηλά» τονίζοντας ότι «την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων την θεωρούμε την απόλυτή μας προτεραιότητα».

  «Εάν τηρηθούν τα μέτρα όλα θα πάνε καλά και άλλη μία δύσκολη μέρα θα περάσει» καταλήγει.

  Η ανάρτηση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη:

  Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, ημέρα κορύφωσης του καιρικού φαινομένου-καύσωνα με την ονομασία «ΚΛΕΩΝ» σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), διευκρινιστική εγκύκλιο για τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

  Σύμφωνα με την εγκύκλιο, επιβάλλεται παύση εργασιών στα delivery, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών, κατά το χρονικό διάστημα 12.00 – 17.00, σε όσες περιοχές πλήττονται από τον καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών Κελσίου.

  Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, η εφαρμογή των μέτρων, καθώς και σχετικές καταγγελίες, θα ελεγχθούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας.

  Διαβάστε επίσης:

  Καιρός: Σήμερα η θερμότερη μέρα του καύσωνα – Πού θα δείξει 46°C ο υδράργυρος

  Θερμοκρασία ρεκόρ στα νερά της Μεσογείου καταγράφηκε τη Δευτέρα

  Πυρκαγιές στην Ιταλία: Eκκένωση 2.000 τουριστών από τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στην Απουλία  ΣΧΟΛΙΑ