• Πολιτική

    Αχτσιόγλου: Δεν έχουμε ανάγκη το «ναι» των δανειστών για τον κατώτατο μισθό

    • NewsRoom

    Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου εισέρχεται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου όπου θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, Αθήνα Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για μια σημαντική εξέλιξη για τους εργαζόμενους, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ανάγκη συμφωνίας με τους δανειστές για την αύξηση του κατώτατου μισθού.«Δεν είμαστε πλέον δε καθεστώς μνημονίου, αποφασίζουμε μόνοι μας».

    Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι μια απόφαση που η κυβέρνηση μπορεί να πάρει μόνη της χωρίς την έγκριση των δανειστών τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σχετικά με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Ακόμη, η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε πως ο κατώτατος μισθός δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, μιας και πλέον η χώρα δεν βρίσκεται σε καθεστώς μνημονίου.

    Πάντως, όπως είπε, η Κομισιόν από την αρχή είχε θετική στάση απέναντι στην αύξηση του κατώτατου μισθού, απλώς συμβούλευε αυτή να γίνει λελογισμένα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα έπρεπε να είχε δοθεί από το 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δηλώνει η αντιπολίτευση για την αύξηση του κατώτατου μισθού



    ΣΧΟΛΙΑ