• Πολιτική

    Η Τουρκία το 2016: 4 επιθέσεις – 63 νεκροί – πάνω από 200 τραυματίες

    • NewsRoom


    Τέσσερις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις σημάδεψαν την Τουρκία  μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Το χτύπημα όμως στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, Ατατούρκ, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα από την πλευρά των τρομοκρατών ότι μπορούν να χτυπήσουν όποτε θέλουν και οποιοδήποτε στόχο στη γείτονα.

    Η τρομοκρατική επίθεση στο Ατατούρκ ήταν η πιο αιματηρή. Οι άλλες τρεις είχαν σημειωθεί τον Ιανουάριο, τον Μάρτιο και τον Ιούνιο.

    Οι τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη μέσα στο 2016

    epitheseis-kwnpoli-708

    12 Ιανουαρίου – Καμικάζι στο Μπλε Τζαμί

    12-january-5

    Βομβιστής αυτοκτονίας ή αλλιώς καμικάζι ανατινάζεται στην τουριστική «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι (δέκα τουρίστες) και άλλοι 14 τραυματίστηκαν. Οι έρευνες έδειξαν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας είναι υπήκοος Συρίας, γεννημένος το 1988.

    12-january 12-january-1 12-january-2 12-january-3 12-january-4

    19 Μαρτίου 2016 -Επίθεση αυτοκτονίας σε μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο

    19 martioy-1

    Ήταν 11:15 το πρωί όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Πέντε άνθρωποι (ο ένας εκ των οποίων ο βομβιστής αυτοκτονίας) έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 36 τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 12 ήταν ξένοι υπήκοοι.

    19 martioy-2 19 martioy-3

    Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής αστυνομίας ο βομβιστής είχε στόχο να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά σε πολυπληθέστερο σημείο, αλλά από το φόβο του μήπως γίνει αντιληπτός τα πυροδότησε νωρίτερα.

    19 martioy

    7 Ιουνίου -Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

    7 june-6

    Στο Βεζνέτσιλερ σημειώθηκε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της πόλης που αποτελεί μία ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, 7 αστυνομικοί και 4 πολίτες. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Recep Tayyip Erdoğan, κατέδειξε ως υπεύθυνους τους Κούρδους αντάρτες του πολιτικού κόμματος «PKK».

    7 june-2 7 june-3 7 june-47 june-6Turkey Attack

    Turkish police forensic officers work near the scene of an explosion in Istanbul, Turkey, Tuesday, June 7, 2016. A car bomb attack targeting a bus carrying riot police during rush hour traffic in Istanbul on Tuesday has killed numbers of people and wounded dozens others, the city's governor said. (AP Photo/Emrah Gurel)

    28 Ιουνίου -Τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

     

    instabul

     

    instabul

    instabul

    Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 150 τραυματίστηκαν.

    Οι τρεις ένοπλοι έφτασαν στο αεροδρόμιο με ταξί, οπλισμένοι με Kalashnikov και ζωσμένοι με εκρηκτικά. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς σκόρπισαν τον τρόμο και το θάνατο αρχικά γαζώνοντας στα τυφλά επιβάτες και στη συνέχεια πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν πάνω τους».

    instabul

     

    instabul

    instabul

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/o-juncker-apanta-gia-chronodiagramma-tou-brexit-thema-imeron-akoma-ke-defterolepton/57163

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/anglika-kollegia-den-afxanoume-ta-didaktra-logo-brexit-ti-tha-gini-tous-fitites-tis-anglias/57150



    ΣΧΟΛΙΑ