ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Μέγαρο Μαξίμου υποδέχεται τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τιμώντας τους Έλληνες δημιουργούς.
Με τη μορφή δανεισμού, έργα από εθνικές συλλογές, μουσεία και προσωπικά αρχεία καλλιτεχνών θα φιλοξενούνται, με μηδενικό κόστος για το Δημόσιο, στην έδρα του πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Έτσι, στο πρότυπο πολλών ανά τον κόσμο προεδρικών και πρωθυπουργικών γραφείων, οι ξένοι επισκέπτες του Μεγάρου θα έρχονται σε επαφή με την ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή.
Τα έργα θα ανανεώνονται τακτικά, καλύπτοντας διαφορετικές χρονικές περιόδους. Και θα περιλαμβάνουν ποικίλες μορφές τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία. Αλλά και αντικείμενα του σύγχρονου design, όπως και δείγματα λαϊκής τέχνης.
Από διαφορετικές γενιές καλλιτεχνών, με έμφαση στις Ελληνίδες δημιουργούς.

Στην πρωτοβουλία, μεταξύ άλλων, συνεισφέρουν με έργα από τις συλλογές τους: η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, η Βουλή των Ελλήνων, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, το Μουσείο Μπενάκη, το Ίδρυμα Τakis – Κέντρο Ερευνών για τις Τέχνες και τις Επιστήμες, ο Δήμος Αργοστολίου, ο Οργανισμός Ελληνικής Διασποράς και το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης.
Διαβάστε ακόμη:
200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Από σήμερα οι επίσημες εκδηλώσεις – Όλο το πρόγραμμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ancient Kallos: Δέκα χρόνια ελληνικής κομψότητας αποτυπώνονται στο πρώτο λεύκωμα του οίκου
- Φάρμακα για την παχυσαρκία: Γιατί δεν αδυνατίζουν όλοι – Τι συμβαίνει, ο Πλούταρχος Τζούλης εξηγεί
- Jackaroo: Επεκτείνει τα καταστήματά της στην Ελλάδα και σχεδιάζει διεθνή παρουσία με έμφαση στο νεανικό κοινό
- Οι 2 εκπλήξεις του ΚΜ, το… άλλο ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας και τα τρακτέρ, τι τρέχει με τις φρεγάτες ΜΕΚΟ, η συγκίνηση και ο Δένδιας