• Οικονομία

    You’ve got mail: Η Εφορία στέλνει «ραβασάκια» για ένταξη στις 120 δόσεις αλλιώς ξεκινούν κατασχέσεις

    email


    Σε μαζική αποστολή μηνυμάτων (SMS) στα κινητά τηλέφωνα αλλά και με e-mail στους 4 εκατομμύρια οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα χρέη του, προχωρά η ΑΑΔΕ καθώς ο ρυθμός της ένταξης των οφειλών στη ρύθμιση των 120 δόσεων κινείται με ρυθμούς… χελώνας.

    Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που καταφθάνουν στους λογαριασμούς των φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2018, τους ενημερώνουν, ότι από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι χρωστάνε στο δημόσιο.

    Στη συνέχεια τους ενημερώνουν ότι υπάρχει η ρύθμιση των 120 δόσεων στην οποία μπορούν να ενταχθούν και να ρυθμίσουν τα χρέη τους, με ευνοϊκούς όρους, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, αλλιώς ξεκινούν οι κατασχέσεις.

    Εφόσον δεν το πράξουν και δεν ρυθμίσουν το χρέος τους, τότε η φορολογική διοίκηση θα λάβει αναγκαστικά μέτρα εναντίον τους όπως, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ή και ακινήτων.

    Στην ίδια επιστολή τους ενημερώνει για τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμισης και της πληρωμής των δόσεων.

    Τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ για την την πορεία της ρύθμισης για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς την Εφορία είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικά. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση περίπου 350.000 ΑΦΜ και το χρέος που ρυθμίστηκε είναι λίγο πάνω από τα 2 δισ. ευρώ.

    Οι οφειλέτες της Εφορίας, ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια, ενώ εκείνοι προς τους οποίους μπορούν να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα ανέρχονται σε 1.821.736 ΑΦΜ. Επίσης το συνολικό ποσό των χρεών ξεπερνά το ποσό των 104 δισ. ευρώ,, που σημαίνει ότι το ποσό που εντάχθηκε είναι ελάχιστο.



    ΣΧΟΛΙΑ