ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ώθηση στις λιανικές τιμές της βενζίνης έχει δώσει η αποδυνάμωση του ανταγωνισμού μεταξύ των ιδιοκτητών πρατηρίων καυσίμων προειδοποιεί η βρετανική αρχή προστασίας του ανταγωνισμού (CMA).
Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, παίκτες της αγοράς που παραδοσιακά πουλούν με έκπτωση, όπως η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Asda, προσπαθούν να ενισχύσουν τα κέρδη τους, σπρώχνοντας τις τιμές προς τα πάνω σε ολόκληρο τον κλάδο.
Τα μέσα περιθώρια κέρδους των σούπερ μάρκετ στα καύσιμα έχουν αυξηθεί κατά 6 πένες ανά λίτρο μεταξύ 2019 και 2022, ποσό που σημαίνει σε κόστος επιπλέον 900 εκατ. στερλινών για τους πελάτες των τεσσάρων μεγαλύτερων αλυσίδων.
Η CMA, σύμφωνα με τους Financial Times, καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα σχέδιο, το οποίο θα δίνει στους οδηγούς πρόσβαση σε τιμές αντλίας σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν και να συγκρίνουν τις τιμές σε ολόκληρη την αγορά.
Διαβάστε επίσης:
Καζιμίρ (ΕΚΤ): Στο εδώλιο ο Σλοβάκος τραπεζίτης για δωροδοκία
ΕΚΤ: Στο στόχαστρο η Λαγκάρντ για την αύξηση των επιτοκίων
EKT: Οι traders αποτιμούν την κορύφωση του βασικού επιτοκίου στο 4%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για 25.000 δικαιούχους – Η διαδικασία και οι παροχές
- Μερτς: Οι αναγγελθέντες δασμοί των ΗΠΑ στοχοποιούν όλη την Ευρώπη, όχι μόνο τη Γερμανία
- Η ενεργειακή κρίση στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup – Γιατί τρέχει να κινητοποιήσει την Ευρώπη ο Πιερρακάκης
- Σε στενό «κλοιό» όσοι «ξεπλένουν» χρήματα με κρυπτονομίσματα – Πως η εφορία θα τους εντοπίζει με ένα… κλικ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.