• Οικονομία

    «Βουτιά» στα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

    • NewsRoom


    Μεγάλη πτώση σημείωσαν τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια. Τα αποθέματα υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο που έχουν βρεθεί από τον Μάιο του 1985, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας.

    Συγκεκριμένα, την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιουλίου η ποσότητα του αργού στα στρατηγικά αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών διαμορφώθηκε στα 469,9 εκατ. βαρέλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενεργοποίησε τον Μάρτιο σχέδιο απελευθέρωσης 1 εκατ. βαρελιών την ημέρα από τα αποθέματα για διάστημα έξι μηνών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υψηλές τιμές των καυσίμων που τροφοδοτούν σε μεγάλο βαθμό την εκτίναξη του πληθωρισμού.

    Το σχέδιο για αναπλήρωση των αποθεμάτων

    Όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ είναι σχεδόν 40 σεντς το γαλόνι χαμηλότερες από ό,τι θα ήταν χωρίς τις πωλήσεις από τα στρατηγικά αποθέματα.

    Παράλληλα, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ έχει προτείνει ένα σχέδιο για την αναπλήρωση των αποθεμάτων, επιτρέποντάς τη σύναψη συμβολαίων για την αγορά πετρελαίου τα επόμενα χρόνια σε σταθερές, προκαθορισμένες τιμές.

    Η κυβέρνηση πιστεύει ότι το εν λόγω σχέδιο θα βοηθήσει να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου, σύμφωνα με το υπουργείο.

    Διαβάστε επίσης

    Επισιτισμός: Υποχρεωτική η προσθήκη της πενθήμερης 40ωρης εργασίας στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

    ΗΠΑ: Σε χαμηλό διετίας ο μεταποιητικός δείκτης τον Ιούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ