• Οικονομία

    Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για την επέκταση χορήγησης των 800 € και τη μείωση των ενοικίων φοιτητών

    • NewsRoom


    Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία διευρύνεται το πλαίσιο  χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ και σε άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

    Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, με την τροπολογία επιτρέπεται η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ και σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους αντί μέχρι 5 εργαζόμενους που ίσχυε μέχρι τώρα. Το μέτρο θα αφορά ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, καθώς και τις επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ (κεφαλαιουχικές).

    Με την ίδια τροπολογία που θα ψηφιστεί την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής επίσης επεκτείνεται υπό προϋποθέσεις, η έκπτωση 40% στην καταβολή ενοικίου και σε φοιτητές που κατοικούν μακριά από την οικογένειά τους. Όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος εξετάζεται και σειρά μέτρων κυρίως φοροελαφρύνσεων για την στήριξη ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι λαμβάνουν το 60% των μισθωμάτων

    Δείτε εδώ την τροπολογία



    ΣΧΟΛΙΑ