• Οικονομία

  Βουλγαρία: Νέο πρόγραμμα για τη στήριξη ξενοδοχείων και εστιατορίων

  • NewsRoom
  Βουλγαρία: Νέο πρόγραμμα για τη στήριξη ξενοδοχείων και εστιατορίων


  Η Βουλγαρική Τράπεζα Ανάπτυξης (BDB) θα παράσχει άμεση χρηματοδότηση ύψους 60 εκατομμυρίων λέβα στις πληγείσες από την πανδημία μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους κλάδους των ξενοδοχείων και της εστίασης, ανακοίνωσε σήμερα η BDB.

  Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν πόρους στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Υποστήριξη του Τουρισμού για την αναχρηματοδότηση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Τα αναχρηματοδοτούμενα δάνεια μπορούν να επαναπρογραμματιστούν έως και δύο χρόνια με μείωση του ποσού των δόσεων αποπληρωμής προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

  Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων που δεν έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους το 2020 και το 2021 μπορούν να λάβουν έως 500.000 λέβα ή έως 750.000 λέβα (ανάλογα με τον προσωπικό τους και τις καθαρές πωλήσεις το 2019) με μορφή κανονικού δανείου κεφαλαίου κίνησης με περίοδο που παρατείνεται για 48 μήνες και έως 250.000 λέβα με μορφή δανείου υπερανάληψης.

  Η περίοδος χάριτος είναι 18 μήνες για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και 12 μήνες για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων.

  Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 εντάσσεται στην επικαιροποιημένη στρατηγική του ομίλου της Βουλγαρικής Τράπεζας Ανάπτυξης για την περίοδο 2021-2023.

  Διαβάστε επίσης

  Βουλγαρία: Εντοπίστηκαν τα πρώτα 12 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον

  Βουλγαρία: Μειώθηκαν οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών τον Νοέμβριο

  Υπ. Άμυνας Βουλγαρίας: Η χώρα είναι μέλος του NATO και δεν κυβερνάται με αποφάσεις άλλων

     ΣΧΟΛΙΑ