• Κοινωνία

    Βουλγαρία: Εντοπίστηκαν τα πρώτα 12 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον

    • NewsRoom
    Βουλγαρία


    Η Βουλγαρία εντόπισε τα πρώτα δώδεκα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα, ότι επιθεωρητής Δημόσιας Υγείας της γειτονικής χώρας Άνγκελ Κούντσεβ.

    «Έχουμε επιβεβαιώσει τη νέα παραλλαγή σε δείγματα από δώδεκα ανθρώπους» δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

    Σύμφωνα με τον Κούντσεβ, οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί είναι κυρίως στην Βουλγαρία από την πρωτεύουσα Σόφια, ενώ έχουν ήπια συμπτώματα και κανένας τους δεν νοσηλεύεται.

    Σε αναβρασμό η Ευρώπη

    Εκτός από την Βουλγαρία, αναβρασμό προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    αστυνομία στην Ολλανδία προσπάθησε σήμερα, με κλομπ και ασπίδες να διαλύσει μία διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Άμστερνταμ για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων του λοκντάουν για την COVID-19, αλλά και κατά των εμβολιασμών.

    Η δήμαρχος του Άμστερνταμ Φεμκε Χαλσεμα εξέδωσε μία έκτακτη διάταξη, δίνοντας την εντολή στην αστυνομία να αποκαταστήσει την τάξη στην κεντρική Πλατεία του Μουσείου, μετά την παραβίαση από τους διαδηλωτές μίας απαγόρευσης των δημοσίων συγκεντρώσεων, κατά τη διάρκεια του τελευταίου κύματος εξάπλωσης των μολύνσεων από την COVID-19.

    Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ολλανδία επέβαλε τα μέτρα σε μία προσπάθεια να εμποδίσει την εξάπλωση ενός νέου κύματος της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, το οποίο θα μπορούσε να θέσει εκτός λειτουργίας το ήδη επιβαρυμένο σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας.

    Την ίδια στιγμή, οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγγλία θα ενημερωθούν για να φορούν μάσκες προσώπου, όταν επιστρέψουν στα σχολεία μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, όπως ανέφερε σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Ναντίμ Ζαχάουι.

    «Θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε τον αριθμό των παιδιών στο σχολείο και στο κολλέγιο για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» ανέφερε ο υπουργός σε ένα άρθρο του στην εφημερίδα «The Sunday Telegraph».

    «Ένα από τα πρόσθετα προσωρινά μέτρα που θα βοηθήσουν να το πετύχουμε αυτό, αντιμετωπίζοντας την αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον, είναι η σύσταση για μάσκες προσώπου στις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους χώρους διδασκαλίας, για τις επόμενες εβδομάδες και όχι για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που θα χρειαστεί.

    Παράλληλα, η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική στους δρόμους του Παρισιού από την Παρασκευή, ώστε να αντιμετωπιστεί το «τσουνάμι» της παραλλαγής Όμικρον, η οποία έχει προκαλέσει έκρηξη κρουσμάτων στη Γαλλία,

    Μάσκα θα πρέπει να φορούν πλέον όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 11 ετών. Εξαιρούνται όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτοκίνητα, οι δικυκλιστές και όσοι αθλούνται, διευκρίνισε η αστυνομία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

    Έλληνας καθηγητής του John Hopkins: Πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας και με ποιο τρόπο

    Θετικός στον κορονοϊό ο Λιονέλ Μέσι και άλλοι τρεις παίκτες της Παρί



    ΣΧΟΛΙΑ