• Οικονομία

    Βεσυρόπουλος: Περίοδος χάριτος μέχρι τέλος του χρόνου για όσους μπουν στις νέες ρυθμίσεις οφειλών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δεύτερη ευκαιρία για τα κορονοχρέη: Σε 24 έως 48 δόσεις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία

    Απόστολος Βεσυρόπουλος, υφυπουργός Οικονομικών


    Καθοριστικός μήνας για ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων είναι ο Ιούλιος. Μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να έρθει για κατάθεση στη Βουλή ένα ακόμα φορολογικό νομοσχέδιο με μέτρα ανάσα για το εμπόριο, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από τα σωρευμένα χρέη που άφησε και αφήνει η πανδημία.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, τόνισε στο mononews.gr σχετικά με τυχόν γκρίνιες από τις επιχειρήσεις που διατυπώνονται ως προς τα μέτρα της κυβέρνησης και εξηγεί ότι, «είμαστε δίπλα τους. Είναι κυβερνητική απόφαση να γίνει μία ακόμα ρύθμιση 12 ή 24άρων δόσεων για τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί από την πανδημία. Όχι απλώς είναι ελκυστικό το επιτόκιο 2,5%, αλλά υπάρχει περίοδος χάριτος για την πληρωμή της πρώτης δόσης μέχρι τέλος του χρόνου». Μάλιστα, ο κ. Βεσυρόπουλος, αν και δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για την μείωση του ποσοστού στην πληρωμή της προκαταβολής φόρου, «περιμένουμε», όπως είπε, « την εικόνα των επιχειρήσεων τον Ιούλιο και θα λάβουμε τη σχετική απόφαση».

    Λίγες μέρες νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας είχε μιλήσει για γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ακόμα και την οριζόντια μείωση της προκαταβολής από το 100% σήμερα στο 50%. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθούν όλες οι επιχειρήσεις και είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να υλοποιηθεί το σχέδιο.

    Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας σε δηλώσεις του είχε μιλήσει για μία σύνθετη διαδικασία άντλησης στοιχείων πτώσης τζίρου, τόσο για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στις πληττόμενες με τους ΚΑΔ αλλά και σε όσες δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα στήριξης. Κι αυτό προκειμένου να μην σημειωθούν αδικίες στην αγορά. Για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται η μείωση της προκαταβολής φόρου για φέτος  να αφορά όχι απλώς συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας, αλλά κάθε επιχείρηση μεμωνομένα ανάλογα με το ύψος της ζημίας που έχει υποστεί.



    ΣΧΟΛΙΑ