• Οικονομία

    Τζέρι Ράις: Μεταρρυθμίσεις και χρέος θα κρίνουν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

    • NewsRoom
    Λαγκάρντ ΔΝΤ Ράις

    Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος ΔΝΤ


    Προτεραιότητα αποτελεί για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η ενεργοποίηση του προγράμματος για την Ελλάδα που έχει εγκριθεί επί της αρχής, όπως τόνισε ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

    Σύμφωνα με τον κο Ράις, το Ταμείο βρίσκεται σε στενή επαφή τόσο με τις ελληνικές αρχές, όσο και με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς με τα θέματα συζήτησης να περιστρέφονται γύρω από τις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση του χρέους. Αυτά άλωστε είναι τα δύο βασικά πεδία, στα οποία πρέπει να σημειωθεί πρόοδος πριν την εκταμίευση κεφαλαίων από πλευράς του ΔΝΤ.

    Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, παρέπεμψε στις επίσημες δηλώσεις που είχαν γίνει μετά την συνάντηση της επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, όπου ακούστηκαν θετικά σχόλια για την τροχιά των μεταρρυθμίσεων και τονίστηκε ότι πρέπει να σημειωθεί πρόοδος στο σκέλος του χρέους.

    «Συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας για μία θετική έκβαση το συντομότερο δυνατό», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιτευχθεί συμφωνία, ούτε έχει οριστεί ημερομηνία για την επόμενη αποστολή του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα ή την συνεδρίαση του δ.σ. του Ταμείου με θέμα την Ελλάδα.

    Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο οι συνομιλίες για το χρέος να οδηγηθούν σε αδιέξοδο και κατά πόσο κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επηρεάσει την “καθαρή” έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου αρνήθηκε να προβεί σε εικασίες και τόνισε ότι οι συνομιλίες είναι διαρκείς και πως το τελευταίο Eurogroup βοήθησε στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρόεδρος-Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: «Στοχοποιούνται δικαστικοί λειτουργοί»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο ΣτΕ κατά των νέων αντικειμενικών αξιών ιδιοκτήτες από Ψυχικό-Φιλοθέη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Αλέξης Τσίπρας αποθέωσε τον γιο του Τάκη Μπαλτάκου: «Τέτοιους αξιωματικούς θέλουμε…»



    ΣΧΟΛΙΑ