• Οικονομία

    Τζέιν Φρέιζερ (Citigroup): Η Ευρώπη θα εισέλθει σε ύφεση

    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CitiGroup, Τζέιν Φρέιζερ


    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Citigroup, Τζέιν Φρέιζερ, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, δήλωσε πεπεισμένη ότι η Ευρώπη οδεύει σε ύφεση, τονίζοντας ότι βρίσκεται στη μέση των καταιγίδων από τις αλυσίδες εφοδιασμού, της ενεργειακής κρίσης αλλά και του πολέμου λόγω της γεωγραφικής της θέσης».

    Ερωτηθείσα σχετικά δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την ύφεση. Ωστόσο, η πρόβλεψή της τον Οκτώβριο του 2021 για έναν «βίαιο χειμώνα» για τις αγορές αποδείχθηκε σε μεγάλο βαθμό ακριβής, με τα χρηματιστήρια να ξεκινούν ένα μεγάλο sell-off στις αρχές του 2022 με τις απώλειες να διευρύνονται μέχρι σήμερα.

    Παράλληλα, όπως αναφέςρει το CNBC, η κ. Φρέιζερ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν επιδείξει «περισσότερη ανθεκτικότητα» στην οικονομία, την αγορά εργασίας και μεταξύ των καταναλωτών» ενώ μπορεί ακόμη και να παρακάμψουν την ύφεση.

    Ωστόσο σημείωσε ότι πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο η Fed θα εφαρμόσει τη στρατηγική της για αύξηση των επιτοκίων καθώς ο πληθωρισμός εκτινάσσεται ολοένα και πιο ψηλά.

    Διαβάστε επίσης:

    Το φόρουμ του Νταβός επιστρέφει με λιγότερους δισεκατομμυριούχους και χωρίς χιόνι – Οι ηχηρές απουσίες



    ΣΧΟΛΙΑ