ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε στην δημοσιοποίηση στοιχείων για τη διακράτηση χρεογράφων βιώσιμης χρηματοδότησης από κατοίκους εσωτερικού.
Σύμφωνα με αυτά, η τρέχουσα αξία για το σύνολο των χρεογράφων με έμφαση στη βιωσιμότητα που ελέγχονται από επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 24,486 δισ. ευρώ στα τέλη του δευτέρου τριμήνου.
Εξ αυτών, σχεδόν τα μισά, σε όρους τρέχουσας αξίας, είναι «πράσινα», στοχεύοντας στη χρηματοδότηση σχετικών projects.
Από τους τίτλους ύψους 12,4 δισ. ευρώ, ομόλογα ύψους 11,7 δισ. ευρώ ελέγχονται από χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, 650 εκατ. ευρώ από νοικοκυριά, 113 εκατ. ευρώ από μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και μόλις 10 εκατ. ευρώ από τη Γενική Κυβέρνηση.
Διαβάστε επίσης:
Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα έκανε διαδικτυακές απάτες με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων – Άνω των 230.000 ευρώ το ύψος της απάτης
Π. Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Οι υποδομές δεν τελειώνουν με την κατασκευή τους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Έως σήμερα οι αιτήσεις
- Συμμόρφωση στο Άρθρο 19, του Εθνικό Κλιματικού Νόμου Ν. 4936/2022 – Επαλήθευση για Μείωση των Εκπομπών Αερίων Θερμοκηπίου σε Εγκαταστάσεις
- Ζημιές και μηδενικά κέρδη για 6 στις 10 επιχειρήσεις – Η ακτινογραφία της ΑΑΔΕ για τα εισοδήματα των ελληνικών εταιρειών
- Ντόναλντ Τραμπ: Αναγγέλλει τελωνειακούς δασμούς 100% στις κινηματογραφικές ταινίες που παράγονται στο εξωτερικό
