• Οικονομία

    Τσακαλώτος για Στουρνάρα: Μιλούσε μάλλον για τη δική του θητεία ως υπουργός

    Ευκλείδης Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος


    Απάντηση στις προειδοποιήσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα  έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του στο Twitter.

    O διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος αναφέρθηκε στην δυσκολία μιας νέας υπέρβασης του δημοσιονομικού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019, η οποία είναι αναγκαία για τη δημιουργία του δημοσιονομικού χώρου πάνω στον οποίο έχει υπολογίσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το κ. Στουρνάρα, ο προϋπολογισμός του 2019 θα κατορθώσει να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, όμως αν η τάση αυτή συνεχιστεί και στο υπόλοιπο του έτους δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τον στόχο αυτόν και έτσι δεν θα υπάρξει χώρος για πρόσθετες παροχές.

    Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αρκέστηκε να απαντήσει στον Γιάννη Στουρνάρα πως επιτυγχάνει τους στόχους του ως υπουργός, ενώ τον κάλεσε να ανατρέξει στον προϋπολογισμό και να δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες «για να διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει».

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός έγραψε: “Εκ παραδρομής σήμερα ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους Π/Υ της δίκης του θητείας ως Υπ. Οικονομικών, όπου είχε μια κάποια δυστοκία στην επίτευξη στόχων. Είμαι βέβαιος ότι αν ανατρέξει στο δικό μας Π/Υ και δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες, θα διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει”.



    ΣΧΟΛΙΑ