• Οικονομία

    Τσακαλώτος: Έως τη Δευτέρα στη Βουλή το μεικτό νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε Ταμεία – Εφορία

    Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών


    Tο Σάββατο είτε την Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή «ένα μεικτό νομοσχέδιο με 120 δόσεις και για τις ασφαλιστικές εισφορές και για τους φόρους. Το είχαμε υποσχεθεί και τώρα μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε από τα Ιωάννινα, όπου μίλησε σε πολιτική εκδήλωση, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    «Η διαφορά μας είναι πως εμείς χτίσαμε την αξιοπιστία μας και τώρα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σημαντικά μέτρα», είπε ακόμη.

    Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε ψέμα τα όσα υποστηρίζουν η κ. Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την μεσαία τάξη και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να βοηθήσει την μεσαία τάξη άλλαξε την αναπτυξιακή πολιτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που παρέθεσε ο υπουργός είναι ότι «τα μεγάλα κονδύλια που πήγαιναν σε μεγάλες υποδομές, τώρα πηγαίνουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ σε λίγο καιρό θα υπάρχει το νομοσχέδιο για μικροχρηματοδοτήσεις».

    Τα μεσαία στρώματα τόνισε, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τον κ. Μητσοτάκη, ενώ υπενθύμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ένα ισορροπημένο πακέτο στην Θεσσαλονίκη και συνέχισε:

    «Εδώ είναι και η διαφορά με την αντιπολίτευση του κ. Μητσοτάκη. Ψηφίστε μας, θα χτίσουμε την αξιοπιστία μας για ένα δυο χρόνια λέει και μετά θα διαπραγματευτούμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και θα δείτε πόσο θα βοηθήσουμε τα μεσαία στρώματα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρύθμιση 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία: Πώς θα κάνετε την αίτηση, τι θα πληρώσετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 120 δόσεις: Πώς θα υπολογίζεται ο αριθμός των δόσεων στην Εφορία – Αναλυτικός πίνακας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρέμβαση μέσω mononews: Αφαίρεση των εισφορών υγείας από τις 120 δόσεις ζητούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες



    ΣΧΟΛΙΑ