• The Wiseman

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Όλη η αλήθεια για την αμοιβή που έδωσε στον δικηγόρο του

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Πόσα χρήματα έδωσε  ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος στον δικηγόρο του; 

    Ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων Ηλίας Αναγνωστόπουλος έχει αναλάβει από την θέση του δικηγόρου να ξελασπώσει – αν αυτό είναι εφικτό με όσα έχουν γίνει – τον τέως CEO της Folli Follie Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι τον Τζώρτζη δεν τον εμπιστεύεται κανένας και για τίποτα εξ ου και ο δικηγόρος του ζήτησε την αμοιβή του μπροστά, πριν δηλαδή ξεκινήσει καν η διαδικασία. Και τώρα κρατηθείτε: Ο Αναγνωστόπουλος, λέγεται στην νομική πιάτσα, ότι  ζήτησε υψηλή αμοιβή.  Πηγή μας ρώτησε άνθρωπο που γνωρίζει τον διάσημο ποινικολόγο και μας απάντησε ότι η πληροφορία αυτή αποδεικνύεται λανθασμένη και ότι η αμοιβή του είναι στα πλαίσια της λογικής.

    Όσο για την κλήτευση από την δικαιοσύνη πληροφορούμαστε ότι θα γίνει άμεσα και το σκάνδαλο είναι τόσο μεγάλο που νομικές πηγές λένε πλέον ανοικτά μάλλον ο έως πρότινος party animal Τζώρτζης δεν αποκλείεται να κάνει σύντομα παρέα με τον Γιάννο… Όσο για την Folli Follie, στην αγορά λέγεται ότι το πολύ σε ένα εξάμηνο θα της έχουν “φύγει”  οι περισσότερες φίρμες. 

    Γεια βρε Χαράλαμπε με τα πρόστιμά σου

    Ασχολήθηκα με τον Τζώρτζη και θυμήθηκα τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπο Γκότση. Παραμένει έτσι απλά στην θέση του και κατηγορεί τα στελέχη της Επιτροπής χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη… Και η κυβέρνηση τον κρατά στην θέση του…

    Κι ενώ στο ζήτημα της Folli γίνεται χαμός, ο Χαράλαμπος δεν ασχολείται με την υπόθεση και μοιράζει πρόστιμα σε άλλες εταιρείες και πρώην στελέχη για χειραγώγηση μετοχών…

    Χθες, λοιπόν επέβαλε πρόστιμο στην Marfin και σε πρώην στελέχη της (Μπουλούτα και Μάγειρα). Φυσικά όλα αυτά έγιναν πριν πολλά πολλά χρόνια. Φανταστείτε ότι η Marfin δεν υπάρχει στην Ελλάδα από το 2014. Αχ βρε πρόεδρε.

    Όλοι νόμιζαν ότι θα έφερνες νέο αέρα στην Κεφαλαιαγορά. Κρίμα. Καλώς βέβαια  πράττει με τα πρόστιμα έστω και τόσα χρόνια μετά.

    Βέβαια για τις ευθύνες του στον χειρισμό της Folli, κουβέντα! 

    Το Diorama επενδύει και βγάζει λεφτά 

    Μια χαρά τα πάνε εκεί στο DIORAMA Fund πρόεδρος του οποίου είναι ο έμπειρος τραπεζίτης Νίκος Νανόπουλος.

    Στην ουσία το Fund επενδύει σε υγιείς εταιρίες ο τζίρος των οποίων προέρχεται κυρίως από το εξωτερικό.

    Ο κ. Νανόπουλος πάντως και η ομάδα της DECA Investments υπό τον κ. Νίκο Κούλη έχουν “φύγει”  μπροστά καθώς έχουν επενδύσει περίπου 100 εκατ. ευρώ την στιγμή που άλλα funds αγκομαχούν να βρουν εταιρίες να αγοράσουν.

    Επί της ουσίας Diorama και DECA είναι πρωτοπόροι στην ελληνική αγορά , υποκαθιστώντας ακόμα και τις ίδιες τις τράπεζες. 

    Τι γίνεται με την σύμβαση του ΔΑΑ;

    Έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αρκετοί γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει την σύμβαση για την 20ετή επέκταση της παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στην Βουλή…

    Όλα είναι έτοιμα, οι εγκρίσεις έχουν δοθεί εδώ και μήνες, το τίμημα το έσωσε ένας απλός υπάλληλος της Κομισιόν και ανέβηκε στα 1,1 δις ευρώ από 400 εκατ. ευρώ που το είχε προσδιορίσει το ΤΑΙΠΕΔ που σκαλώνει; 

    Η στήλη έθεσε το ερώτημα σε ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία μας διαβεβαίωσαν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας η σύμβαση θα περάσει από το ΚΥΣΟΙΠ και αμέσως μετά θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή.

    Μένουμε σε αυτή την απάντηση και θα παρακολουθούμε την υπόθεση…

    Πίεση στις τράπεζες

    Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν χθες οι μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank και πιο ήπιες οι μετοχές της Πειραιώς και της Eurobank.

    Με το που φτερνίζεται ο Ντράγκι για τις ιταλικές τράπεζες, ανεβάζουν πυρετό οι ελληνικές… 

    Μαζεύονται σύννεφα

    Κι ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο οι οικονομίες δεν βρίσκονται και στα καλύτερά τους με τους επενδυτές να βρίσκουν καταφύγιο στον χρυσό – σημείωσε αύξηση 4% – στην Ελλάδα τσακωνόμαστε στην Βουλή, κοιτάμε τα F16 να αποχαιρετούν τον Καμμένο και ξεκατινιαζόμαστε στην Βουλή.

    Σαν να έχουμε λύσει τα προβλήματά μας…

    Η οικονομία πάει κατά διαόλου, οι τράπεζες παραπαίουν, οι επιχειρήσεις ψάχνουν απεγνωσμένα ρευστότητα και ο Ευκλείδης ασχολείται με την ηγεσία των 53. Ό,τι να ‘ναι…



    ΣΧΟΛΙΑ