• Τι ξεκαθάρισε ο Αλέξ Πατέλης για Aegean και Πειραιώς, οι κρίσιμοι μήνες του Μεγάλου και η φαρμακερή ατάκα Βρεττού

    O Άλεξ Πατέλης διευκρίνισε ότι το κράτος δεν θα εχει θέση στο Δ.Σ. της εταιρείας.

    the wise man
    relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)
    the wise man

    Τι ξεκαθάρισε ο Πατέλης

    Τις οριστικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης για τις Aegean Air και Τράπεζα Πειραιώς έδωσε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, σε παρέμβαση του στο Σκαι.

    Για την Aegean ΑΡΑΙΓ -1,10% 12,62 επισήμανε ότι λεφτά θα βάλει το κράτος και οι μέτοχοι της εταιρείας, ενώ η ελληνική πολιτεία θα αποκτήσει warrants “κάτι που σημαίνει ότι εάν τα πάει καλά η Aegean στο μέλλον και ανέβει η μετοχή της, αυτά θα μπορούσαν να διπλασιαστούν ή να τριπλασιαστούν σε αξία και το κράτος έτσι θα έχει συμμετοχή στην επιτυχία της εταιρείας”.

    Διευκρίνισε παράλληλα ότι το κράτος δεν θα έχει θέση στο Δ.Σ. της εταιρείας.

    Τέλος, σημείωσε ότι θα δοθούν συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές για να επιστρέψουν από το εξωτερικό οι Έλληνες και Ελληνίδες που έφυγαν την περίοδο της κρίσης.

    “800 χιλ. Έλληνες και Ελληνίδες έφυγαν, έχουμε υποχρέωση να προσπαθήσουμε να τους φέρουμε πίσω και θα υπάρχουν συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές. Το 50% του εισοδήματος αφορολόγητο για επτά χρόνια για όσους μεταφέρουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα”, ανέφερε.

    Optima Bank: ετοιμάζεται σιγά-σιγά για την αμκ

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει ήδη ετοιμάσει το πλάνο ενίσχυσης της Optima Bank με νέα κεφάλαια μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και εισόδου νέων επενδυτών… 

    Οι  επαφές με ισχυρούς επενδυτές-επιχειρηματίες έχουν γίνει και προς το τέλος του πρώτου 3μηνου του 2021 – εφόσον η πανδημία έχει αρχίσει να περιορίζεται – θα υπάρξουν οι σχετικές κινήσεις. 

    Ήδη όπως σας έχει ενημερώσει το mononews.gr 2 επιχειρηματίες εκτός οικογένειας (με πολύχρονους δεσμούς με τους Βαρδινογιάννηδες ) είναι ήδη μέτοχοι στην τράπεζα. Τα ονόματά τους δεν αναφέρονται για ευνόητους λόγους. 

    Προς το παρόν μάζεψε το χαρτί από την Motor Oil προκειμένου να είναι έτοιμος για την επόμενη ημέρα… 

    Η τράπεζα επιδιώκει να μπει δυναμικά στην χρηματοδότηση επενδύσεων στο πλαίσιο των έργων που θα δρομολογηθούν βασισμένα στους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και όχι μόνο…  

    Μένοντας στα ευρύτερα της οικογένειας Βαρδινογιάννη σήμερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα 9μηνου της Motor Oil. 

    Το μήνυμα του Κυριάκου προς τους αρνητές της Έκθεσης Πισσαρίδη

    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι η ολοκληρωμένη Έκθεση Πισσαρίδη για την ελληνική οικονομία δεν θα αρέσει σε αρκετούς… βολεμένους κλπ κλπ. 

    Γι αυτό είπε πως οι συντάκτες της «δεν μασούν τα λόγια τους» κι ας, όπως τόνισε, την αφήσουμε έξω από κομματικές αντιπαραθέσεις. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι στην Έκθεση γίνεται λόγος για την αδυναμία του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και για την ανάγκη αλλαγής της κομματικής – χρόνιας ανεξαρτήτως κυβερνήσεων – μηχανής στον δημόσιο τομέα. 

    Θίγει πολλά, πολλούς και μάλλον θα ανάψει τα αίματα. 

    Η Έκθεση θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο και μετά θα ανέβει το… θερμόμετρο. 

    Η σύνθετη εξυγίανση της Πειραιώς

    Με μια σειρά από συνδυαστικές κινήσεις, τις οποίες πρέπει να φέρει εις πέρας σε μεγάλο βαθμό μέχρι το καλοκαίρι του 2021, η διοίκηση Μεγάλου δημοσιοποίησε εχθές μέρος των κινήσεων που θα ακολουθήσει η Πειραιώς μέχρι να φθάσει στην επαναϊδιωτικοποίησή της. 

    Η στήλη σας ενημέρωσε εχθές ότι στόχος είναι να «φύγουν» από το τραπέζι όσο το δυνατόν περισσότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αυτό απαιτεί κεφάλαια. 

    Εξ΄ ου και οι 4 κινήσεις ενδυνάμωσης των κεφαλαίων  που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τιτλοποίηση ενήμερων δανείων, τα οποία όμως θα μείνουν στην τράπεζα Πειραιώς . 

    Το ολοκληρωμένο νέο πλάνο μείωσης των NPEs θα επικοινωνηθεί από την τράπεζα Πειραιώς όταν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για την οικονομική χρήση του 2020. 

    Προς τον Μάρτιο, δηλαδή. 

    Όσο για το πότε το ΤΧΣ θα αποκτήσει το 61,3% των μετοχών όπως απάντησε ο κ. Μεγάλου η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα από την 2α Δεκεμβρίου. 

    Άρα η νέα χρονιά είτε με covid είτε χωρίς θα βρει την Πειραιώς υπό την προσωρινή σκέπη του δημοσίου. 

    Βρεττού: Δεν είμαστε ΑΤΜ/η ατάκα της ημέρας

    Δεν θα μπορούσε να ειπωθεί καλύτερα! 

    Ο λόγος για την ατάκα της ιδιαίτερα έμπειρης επικεφαλής του corporate και investment της τράπεζας Πειραιώς Ελένης Βρεττού. 

    Για την οποία όπως λένε όσοι την ξέρουν έχει “τις δηλητηριώδεις ατάκες για πρωινό”. 

    Κάλεσε τους επιχειρηματίες να ετοιμάσουν ρεαλιστικά business plan και να απευθυνθούν στις τράπεζες προκειμένου να λάβουν χρηματοδότηση. 

    Η ατάκα βέβαια που έκλεψε την παράσταση ήταν η εξής: «Δεν είμαστε ΑΤΜ». 

    Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και απευθύνεται σε πολλούς επιτήδειους επιχειρηματίες με γερή τσέπη και υπερχρεωμένη επιχείρηση, οι οποίοι είχαν μάθει επί δεκαετίες να περνούν από τις τράπεζες και να σηκώνουν λεφτά λες και πήγαιναν στο ΑΤΜ. 

    Επίσης τώρα που για λίγους μήνες η Πειραιώς θα περάσει στα χέρια του δημοσίου οι επιτήδειοι θα “πλακώσουν” τα τηλέφωνα στους υπουργούς.

    Και φυσικά ο ρόλος της διοίκησης είναι να τους αποκρούσει!!!

    Σφαγή για τον θησαυρό της ΛΑΡΚΟ

    Ποιος θα το περίμενε ότι για την ΛΑΡΚΟ και συγκεκριμένα για την μονάδα και την έκταση στην Λάρυμνα θα σφαχθούν παλικάρια… 

    Λοιπόν, ο θησαυρός της ΛΑΡΚΟ δεν είναι άλλος από το νικέλιο, το οποίο αποτελεί πρώτη ύλη για όποιον επιχειρηματία θέλει να μπει δυναμική στην ηλεκτροκίνηση… (to trend του επιχειρείν). 

    Η στήλη πληροφορείται ότι τουλάχιστον δύο ισχυροί Έλληνες επιχειρηματίες, ιδιαίτερα δραστήριοι στον τομέα των νέων μορφών ηλεκτροκίνησης, θα χτυπήσουν… δυνατά την πόρτα του ΤΑΙΠΕΔ. 

    Το CVC θέλει και το Ερρίκος Ντυνάν(;)

    Σύντομα θα ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία πώλησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Πόσο μάλλον  όταν η Πειραιώς πρέπει άμεσα να καθαρίσει με τις μη τραπεζικές εργασίες. 

    Σας μεταφέρω ότι κυκλοφορεί μια φήμη ότι και για το Ερρίκος Ντυνάν ενδιαφέρεται το CVC… 

    Πρόκειται για φήμη και όχι πληροφορία.