• Τι ψάχνει (;) η Bank of Montreal, τι συνδέει τον σύζυγο Παπαρίζου με τις τράπεζες, το ρουφιανιλίκι των επιχειρηματιών και τι συμβαίνει στο γραφείο τύπου του Σταϊκούρα

    Δεν προλαβαίνουν να απαντούν στα τηλέφωνα και να ανοίγουν emails στο ΣΔΟΕ για τις καταγγελίες που δέχονται για φοροδιαφυγή…

    the wise man
    image
    the wise man

    Ψάχνει και άλλες business η Bank of Montreal 

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ευρωκλινικής μετά τις τελευταίες μετοχικές αλλαγές η επενδυτική τράπεζα Bank of Montreal αναζητεί στην Ελλάδα ευκαιρίες και σε άλλους κλάδους πλην της υγείας. 

    Μαθαίνω δε ότι έχει βάλει στο μικροσκόπιο διάφορους τομείς που υπόσχονται μελλοντικά κέρδη και σιγά-σιγά θα ξεδιπλώσει την στρατηγική της. Προφανώς και οι επικεφαλής της ξένης τράπεζας συμβουλεύονται τον έμπιστο συνεργάτη τους στην ελληνική αγορά, τον manager Νικόλα Πλακόπητα. 

    Πέραν της τρικυμίας που προκαλεί η κρίση της πανδημίας τα ελληνικά assets παραμένουν στο ραντάρ των ξένων επενδυτών… 

    Η Hines «βλέπει» και το «Out of the Blue Capsis Elite Resort»

    Σαμπάνιες μαθαίνω ανοίγουν στις πιστώτριες τράπεζες μετά το ενδιαφέρον που βλέπουν από τους επενδυτές για την εξαγορά του ιστορικού resort στην Αγία Πελαγία της Κρήτης, το οποίο πέρασε στον έλεγχό τους μετά την δικαστική διαμάχη με την πρώην ιδιοκτήτρια Ντία Καψή. 

    Πλην του Ιβάν (δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις) η στήλη πληροφορείται ότι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι της χώρας – οι οποίοι έχουν μικρή έως ανύπαρκτη παρουσία στην Κρήτη ενώ η χάρη τους έχει φθάσει και εκτός συνόρων – αλλά και ξένα εταιρείες όπως η Hines καλοβλέπουν στο resort και έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα των τραπεζών… 

    Το ισχυρό δίδυμο της Hines Γομόπουλος και Καψάλης (σύζυγος της γνωστής αοιδού Έλενας Παπαρίζου) έχει κάνει απόβαση στο νησί και επεκτείνεται δυναμικά…

    Μην σου τύχει… 

    Δεν προλαβαίνουν να απαντούν στα τηλέφωνα και να ανοίγουν emails στο ΣΔΟΕ για τις καταγγελίες που δέχονται για φοροδιαφυγή… 

    Και δεν μιλάμε για απλές καταγγελίες αλλά για καραμπινάτες «καρφωτές» από απατημένες συζύγους , από επιφανής επιχειρηματίες που ο ένας καρφώνει τον άλλον και από απολυμένους υπαλλήλους. 

    Ο φόρτος εργασίας του «ρουφιανο-department» είναι τόσος μεγάλος που ο Σταϊκούρας αποφάσισε να συστήσει Ειδική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα αξιολογούν το ρουφανιλίκι των πολιτών… 

    Το θέμα είναι ιδιαίτερα juicy καθώς πληροφορούμαι ότι οι «καρφωτές» των επιχειρηματιών είναι θησαυρός ως προς τα ονόματα… 

    Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για το ρεπορτάζ! 

    Στάσσης: στους 11.500 οι εργαζόμενοι το 2024

    Τις βασικές πτυχές του πλάνου μετασχηματισμού της ΔΕΗ επικοινώνησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Στάσσης. 

    Πλην του στόχου για κερδοφορία 1 δις ευρώ το 2024 έθιξε και το θέμα των εργαζομένων λέγοντας ότι τότε – το 2024 – οι εργαζόμενοι στην εταιρεία θα μειωθούν στους 11.500. 

    Η στήλη έψαξε τις οικονομικές καταστάσεις της ΔΕΗ και βρήκε – με βάση τον ετήσιο απολογισμό του 2018 του 2019 δεν είναι αναρτημένος – ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού απασχολούσε (στα τέλη του 2018) 15.526 μισθοδοτούμενο προσωπικό… Όπως καταλαβαίνετε το πλεόνασμα είναι μεγάλο! 

    Ετοιμάζει ανοίγματα ο ΟΤΕ

    Στην απόσχιση τριών κλάδων του προχωρά ο ΟΤΕ και συστήνει 3 θυγατρικές εταιρείες. Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως ένας από τους σύγχρονους κλάδους που μαγνητίζει τον ΟΤΕ είναι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες fintech… 

    Ο επικεφαλής του οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ περιέγραψε στους μετόχους την απόσχιση και είπε ότι πρέπει οι θυγατρικές να αναζητήσουν νέες πηγές εσόδων… Προσεχώς, περισσότερα! 

    Προς το γραφείο τύπου του ΥΠΟΙΚ

    Οι εργαζόμενοι στα γραφεία τύπου υπουργείων οφείλουν να συνεργάζονται αρμονικά με τους διαπιστευμένους ρεπόρτερ και να τους διευκολύνουν όταν υποβάλλουν ένα θεσμικό αίτημα. 

    Η διευκόλυνση δεν αφορά την πληροφόρηση αλλά την προώθηση των αιτημάτων προς τον υπουργό. 

    Καλό θα ήταν, λοιπόν, εκεί στο γραφείο τύπου του υπουργείου Οικονομικών να κρατούν ισορροπίες και να ικανοποιούν όλα τα θεσμικά αιτήματα κρατώντας ισορροπία προς όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. 

    Επίσης να μαθαίνουν τι γίνεται γενικώς στα media και πότε θα γράψουν αρνητικά για τα αφεντικά τους. Γιατί τι να το κάνει ο υπουργός όταν ήδη έχει γραφτεί το αρνητικό δημοσίευμα.

    Όπως έγινε πρo μερικών εβδομάδων με μεγάλη Κυριακάτικη εφημερίδα, που έγραψε για ανασχηματισμό στο υπουργείο Οικονομικών.  

    Αλλιώς ο Χρήστος Σταικούρας να αλλάξει μερικούς. Μόνο κακό του κάνουν.