• The Wiseman

    Tι είπε στους αναλυτές ο Μυτιληναίος πριν το μυστικό δείπνο με τον Dimon, το φιλικό ενσταντανέ Καρώνη με τον mr JP Morgan και ο πανικός του Χάρη Ηλιάδη της Goldman

    • The Wiseman
    Τα δανεικά της Intrakat, το μήνυμα της ΕΚΤ στο ΜΜ, ποιος είναι ο Ανδρεάδης της Attica Bank, γιατί η Goldman ανεβάζει το Αλουμίνιο στις 5.000 δολ. και ένα κουΐζ με επιχειρηματικό και εφοπλιστικό ενδιαφέρον


    Μια πρόταση δυσπιστίας με το βλέμμα προς τον εσωκομματικό ανταγωνισμό ….

    Όπως το έμαθα εγώ στο εξομολογητήριο της Μονής, έτσι πρέπει να το έμαθε και ο ίδιος ο Πρόεδρος Τσίπρας.

    Αυτό το Σαββατοκύριακο, η «Ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ (Ευ. Τσακαλώτος, Ν. Φίλης κλπ) είχε προγραμματίσει μια σειρά από αιχμηρά δημοσιεύματα, με σκληρή κριτική προς την αντιπολιτευτική στρατηγική του Προέδρου Τσίπρα.

    Η ξαφνική απόφαση για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας υποχρέωσε την «Ομπρέλα» να αποσύρει όλα αυτά τα κείμενα τα οποία βέβαια δεν εξαφανίστηκαν απλώς θα περιμένουν την επόμενη ευκαιρία.

    Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από τα έδρανα και να εμφανιστεί ως αρχηγός της αντιπολίτευσης παρά τα όσα λένε οι δημοσκοπήσεις….

     

    Η πρώτη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη…

    Από τη δική του πλευρά, ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκλογές σίγουρα δεν θέλει, έχει πολλά να κάνει ακόμη στο ΠΑΣΟΚ -Δημοκρατική Παράταξη.

     Θα ξεκινήσει ωστόσο ένα γύρο θεσμικών συναντήσεων, για να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι την κατάσταση της οικονομίας.

    Για την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνάντηση του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος θα συνοδεύεται από τους Μιχάλη Κατρίνη και Κώστα Σκανδαλίδη ώστε να δοθεί επιπλέον πολιτικό βάρος σ’ αυτή την ενημέρωση.

    Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα έχουν πολλά να πούν για το πρόσφατο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της οικονομίας…

     

    Ο πανικός του Χάρη Ηλιάδη από την επίσκεψη J. Dimon

    Ο μόνος Έλληνας που δυσαρεστήθηκε από την επίσκεψη του Jamie Dimon στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν σίγουρα ο Χάρης Ηλιάδης της Goldman Sachs.

    O πρόεδρος και CEO της JP Morgan Chase έβαλε τα (πολλά) λεφτά στο τραπέζι, ανακοίνωσε τη ενίσχυση του γραφείου του στην Αθήνα αλλά ταυτόχρονα ζήτησε μια πιο δίκαιη κατανομή στις δουλειές που αναλαμβάνουν οι ξένοι οίκοι στην Ελλάδα.

    Το ολιγοπώλιο της Goldman Sachs πρέπει να πάρει τέλος, λέει και ξαναλέει ο συνήθως ηπίων τόνων, Έλληνας εκπρόσωπος της JP Morgan στη χώρα μας, Στέλιος Παπαδόπουλος πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ.

    Αν με ρωτήσετε μπορώ να βάλω στοίχημα ότι οι επόμενες κινήσεις των Ελληνικών Τραπεζών στις διεθνείς αγορές δεν θα έχουν σύμβουλο την Goldman Sachs…

     

    H Eθνική βγαίνει στις αγορές…

    Ο Παύλος Μυλωνάς κουράστηκε να περιμένει, την ψήφιση του νέου νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την πρόσληψη συμβούλου για την στρατηγική αποεπένδυσης του Ταμείου από τις τράπεζες και την πρόσληψη συμβούλων για την πώληση των μετοχών της Εθνικής που έχει ακόμη στο χαρτοφυλάκιο το ΤΧΣ.

    Η Εθνική πρέπει να μαζέψει λεφτά από τις αγορές για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς για το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και την αυξημένη ζήτηση στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων.

    Στο Μοναστήρι, οι μοναχοί με διαβεβαιώνουν ότι η διοίκηση της Εθνικής έχει ξεκινήσει την έξοδο στις αγορές με ένα νέο ομόλογο «μεσαίας εξασφάλισης», ένα ομόλογο TIER 2, για να γεμίσει το ταμείο.

    To καλοκαίρι του 2019, η Εθνική είχε εκδώσει ένα τέτοιο ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης ΤIER 2.

    Τότε ο τίτλος είχε εκδοθεί με επιτόκιο 8,25% .

    Σήμερα η απόδοσή του έχει υποχωρήσει στο 3,67%.

    Αυτός είναι ο στόχος για το νέο ομόλογο που θα εκδώσει τώρα η Εθνική….

     

    Οι νέες παρέες του Μιχάλη Στασινόπουλου και οι επόμενες κινήσεις…

    Σας μιλούσα νωρίτερα για την αγωνία του Χάρη Ηλιάδη επειδή τελειώνει το ολιγοπώλιο της Goldman Sachs στην Ελλάδα.

    Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τελειώνουν οι δουλειές του Χάρη.

    Τώρα τελευταία τον βλέπω να κάνει πολύ παρέα με τον Μιχάλη Στασινόπουλο του Ομίλου Viohalco.

    Δεν είναι μόνοι τους εκεί στο Κεφαλάρι, στην παρέα βλέπω συχνά – πυκνά τον Θωμά Βαρβιτσιώτη της V+O  αλλά κι έναν άλλο φίλο τους από τα παλιά, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο της Mytilineos ΜΥΤΙΛ 1,15% 37,04

    Κάθε φορά που στήνω αυτί για να μάθω τι συζητάνε όλοι μαζί οι παλιόφιλοι, μόνο την λέξη CENERGY καταφέρνω να ακούσω…

     

    Η αποκάλυψη της Mytilineos για το 2022…

    Τα κέρδη της Mytilineos τα μάθατε πρώτοι φυσικά από τον Wiseman.

    Καθαρά μετά φόρων κέρδη 162 εκατ. ευρώ.

    Το mononews.gr ήταν το μοναδικό ελληνικό medium που με ακρίβεια σας πληροφόρησε από χθες τα ξημερώματα για τα καθαρά κέρδη της Mytilineos.

    Όμως χθες κατά την διάρκεια της Τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές ο επικεφαλής της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος ήταν κατηγορηματικός.

    Σε ερώτηση του αναλυτή της Alpha Finance κ. Γιάννη Νοικοκυράκη,  ο κ. Μυτιληναίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα κέρδη του ομίλου να είναι αρκετά υψηλοτέρα των 260 εκατ. ευρώ, πάρα την ενεργειακή κρίση και την Όμικρον.

    Το guidance του ομίλου για το 2022 αναφέρει ότι τα καθαρά κέρδη θα φτάσουν στα 260 εκατ. ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μυτιληναίος είναι ο πρώτος CEO που πραγματοποίησε teleconference με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2021.

    Πάντως από χθες ξεκίνησε και πάλι το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών στα τρέχοντα επίπεδα.

    To πρόγραμμα ειχε διακοπεί εξαιτίας της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων όπως επιτάσσει η νομοθεσία.

     

    Συνάντηση DIMON με επιχειρηματίες και τραπεζίτες

    Μετά που μίλησε με τους αναλυτές ο Ευάγγελος Μυτιληναίος συναντήθηκε με τον CEO της JP MORGAN, JAMIE DIMON, σε διάσημο εστιατόριο.

    Το περιεχόμενο της συνομιλίας τους,  κρατήθηκε μυστικό αν και η συνάντηση τους διήρκησε σχεδόν 90 λεπτά.

    Οι δυο άνδρες γευμάτισαν στο παλιότερο εστιατόριο με γιαπωνέζικη κουζίνα του Κολωνακίου.

    Το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι το αγαπημένο στέκι του Έλληνα επιχειρηματία.

    Ο επικεφαλής μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον πλανήτη με ενεργητικό ύψους 3,76 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά τις επαφές του στο Μαξίμου, όπου συνοδευόταν από τους επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής της J.P. Morgan στην Ελλάδα Στέλιος Παπαδόπουλο και τον Global Head of Wholesale Payments Τάκη Γεωργακόπουλο, συναντήθηκε και με έλληνες επιχειρηματίες και επικεφαλής μεγάλων ομίλων

    Οι συναντήσεις είτε έγιναν κατά μόνας είτε στο δείπνο που τους παρέθεσε στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης την Πέμπτη το βράδυ.

    Μεταξύ των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου που είδε ο Jamie Dimon, ενδεικτικά αναφέρονται , ο πρόεδρος του ΣΕΒ και του Ομίλου TITAN Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο πρόεδρος της ΓΕΚ Τέρνα, Γιώργος Περιστέρης, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης και της Eurobank , Φωκίων Καραβίας, η Μαριάννα Λάτση, όπως και ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Γιάννης Στασινόπουλος.

     

    Η συγκινητική ανάρτηση του Μάκη Αντύπα και το πρόσωπο που έλειπε….

    Είναι αναμφισβήτητα μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα των Χάρη Καρώνη και Μάκη Αντύπα Viva Wallet, η μετοχική τους συνάντηση με έναν από τους 10 ισχυρότερους τραπεζίτες του πλανήτη, τον Jamie Dimon τον άνθρωπο που διαχειρίζεται περισσότερα από 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρο τον πλανήτη.

    Ο Μάκης Αντύπας ανέβασε στα social media έναν συγκινητικό απολογισμό μιας 30ετούς πορείας και θα σας τον παραθέσω αυτούσιο γιατί αξίζει τον κόπο.

    Επειδή όμως είμαι πλέον ένα σεβάσμιος γέροντας, θυμάμαι ότι στο ξεκίνημα της Viva Wallet δεν ήταν 2 αλλά 3 οι σωματοφύλακες.

    Μαζί τους στο ξεκίνημα ήταν και ο Κώστας Τσαούσης που τον θυμάμαι  Chief Technology Officer στην Hellas On Line.

    Ο Κώστας Τσαούσης, εγκατέλειψε την παρέα και το 2017 ξεκίνησε μία start up την Net Data η οποία μέσα σε 18 μήνες «σήκωσε» από την αγορά 30 εκατ. δολάρια….

     

    Τα 30 χρόνια Viva Wallet και το μήνυμα στο Facebook…

    «Tώρα που τα νέα είναι εκεί έξω, ένα post ελαφρώς συναισθηματικό.

    30 σχεδόν χρόνια πέρασαν από εκείνο το βράδυ που γνώρισα τον Haris στο studio του Groovy στο Μαρούσι.

    Είχε χαίτη τότε και εγώ πολλά παραπάνω κιλά, που ευτυχώς τα ξεφορτωθήκαμε και τα δυο!

    Μεγάλο ταξίδι με τις όμορφες στιγμές, αλλά και τις δυσκολίες του.

    Με σωστά και καμία φορά λάθος βήματα, που όμως έγιναν εμπειρίες και πολύτιμα μαθήματα, μιας και το επιχειρείν δεν διδάσκεται σε κανένα πανεπιστήμιο.

    Και βέβαια δεν θα είχαμε φτάσει εδώ αν σε όλη αυτή την πορεία, δεν ήταν δίπλα μας η ομάδα της Viva, από τον στενό πυρήνα των 12 ανθρώπων που ταυτίστηκαν με την επιμονή και το όραμα μας από την αρχή, αλλά και όλους εκείνους που ήρθαν μετά· έγιναν εκατοντάδες και σήμερα τους βρίσκεις σε 24 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

    Το ταξίδι συνεχίζεται, με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη, ενώνοντας πλέον δυνάμεις με τη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, που πίστεψε σε αυτή την ομάδα και στο όνειρο μας.»

    Μάκης Αντύπας – Jamie Dimon – Χάρης Καρώνης

    [φωτογραφία χθεσινή, με τον Jamie Dimon και φόντο τον Παρθενώνα, απόδειξη ότι από τη μικρή μας χώρα μπορούν ακόμα να ξεκινήσουν πολύ σπουδαία πράγματα]

     

    Η Νίκη Κεραμέως νίκησε τους συνδικαλιστές…

    Και τι δεν έχει ακούσει η Υπουργός Παιδείας για την απόφαση της να λειτουργήσουν τα σχολεία με τηλεκπαίδευση στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

    Οι συνδικαλιστές φυσικά δεν ήθελαν. Κάποιοι καλοθελητές προέβλεπαν κατάρρευση του συστήματος.

    Τελικά από τα 31.900 τμήματα γενικής διδασκαλίας που βρέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας λόγω κακοκαιρίας, τελικά πραγματοποιήθηκαν μαθήματα με τηλεκπαίδευση τα 31.140 τμήματα. Δηλαδή ποσοστό 97,6%.

    Και κλάαααμα οι αργόμισθοι….

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές



    ΣΧΟΛΙΑ