array(0) {
}
        
    
Menu
-1.5%
Τζίρος: 583.86 εκατ.

ΝΥΤ: Βαριά ναρκωτικά έκανε ο Μασκ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

            
The Wiseman

Τι έγινε σε ΟΠΑΠ, Metlen, Eurobank, ο επίμονος Ιταλός της Ευρώπης Holdings, το καλό mood Γιάννη – Πιέρ, ο λούστρος του εφοπλιστή Οικονόμου και ο χαμός με την πανελίστρια και τον υπουργό

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 29.05.2025
Το party των τραπεζών και οι Porsche, το παρασκήνιο για την Alpha με Στουρνάρα, Orcel, Holterman, αυξάνει θέσεις το Helikon, o big winner Ψάλτης, οι κινήσεις Προκοπίου και Βαφειά, τι φοβάται το Μαξίμου και ένα quiz με εφοπλιστικές λαμογιές

Τι έγινε σε ΟΠΑΠ, Μetlen, Eurobank

Αγαπητοί αναγνώστες, χθες η αγορά διόρθωσε και λογικό.

Έτσι γίνεται πάντα.

Οι μετοχές πρέπει να ξεθυμαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε κάθε περίπτωση ο Γενικός Δείκτης ακολούθησε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και έκλεισε με μικρές απώλειες.

Για παράδειγμα η Αθήνα έκλεισε στο -0,92% ενώ o DAX στη Γερμανία στο -0,7%.

Δεν είναι τυχαίο ότι τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν, μια σειρά από μετοχές του δείκτη MSCI όπως για παράδειγμα ο ΟΠΑΠ, η Metlen, η Eurobank.

Αυτό έγινε γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι στο σημερινό rebalancing του δείκτη Morgan Stanley Capital International, θα υπάρξουν «ανακατατάξεις» στα χαρτοφυλάκια των ισχυρών παικτών της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και κάποιοι ευελπιστούν ότι θα αγοράσουν τις συγκεκριμένες μετοχές σε ευνοϊκότερα επίπεδα.

Πιθανολογείται ότι κάποιοι πούλησαν σε υψηλοτέρα επίπεδα (πχ ΟΠΑΠ η METLEN) γιατί ποντάρουν ότι ίσως να τις αγοράσουν σήμερα το απόγευμα σε χαμηλότερα επίπεδα.

Δεν ξέρω εάν θα τους «βγει» πάντως.

Στο ΟΤΕ δεν φαίνεται να υπάρχουν τέτοιες προσδοκίες καθώς έκλεισε με κέρδη 0,46% στα 17,39 ευρώ.

 

Αλουμύλ Μυλωνάς: Placement

Μια μετοχή που έχει επιδείξει σοβαρότητα τον τελευταίο χρόνο είναι η Αλουμύλ MYLONAS.

Από τις αρχές του 2025 η απόδοση της μπορεί να είναι 13,7%, όμως η απόδοση τελευταίους 12 μήνες είναι σχεδόν 100% καθώς εχει κάνει χαμηλό 52 εβδομάδων στα 2,6 ευρώ.

Χθες έκλεισε στα 5,18 ευρώ, ενώ η διοίκησή της υπό τον Γιώργο Μυλωνά ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε placement του 5% των μετοχών της, προκειμένου να αυξηθεί το free Float (διασπορά).

Το placement θα το κάνει η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ.

 

Επιμένει ο Ιταλός στην Ευρώπη Holdings

Ένα πακέτο της Ευρώπης Holdings άλλαξε χθες χέρια, το τρίτο στην σειρά μέσα σε διάστημα 3 συνεδριάσεων.

Το ιταλικό fund που είναι σταθερός αγοραστής, «ψώνισε» 750.000 χαρτιά στην τιμή των 1,71 ευρώ.

Έτσι τώρα έχει συγκεντρώσει περίπου 2.600.000 μετοχές ενώ αναζητεί να αγοράσει επιπλέον 3,4 εκατ. χαρτιά.

 

Το καλό mood Γιάννη και Πιέρ

Βλέποντας χθες τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Κυριάκο Πιερρακάκη να συναντώνται στην Τράπεζα της Ελλάδος, αμέσως σκέφτηκα πόσο… happy και ξένοιαστος είναι ο… Μητσοτάκης.

Κι ο λόγος είναι ότι τόσο ταιριαστό δίδυμο κεντρικού τραπεζίτη και υπουργού Οικονομικών δεν θα μπορούσε να βρει για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Όχι ότι με τον Σταϊκούρα ή κυρίως με τον Χατζηδάκη δεν είχε άψογη συνεργασία ο διοικητής της ΤτΕ.

Αλλά πώς να το κάνουμε, με τον Πιέρ φαίνεται να υπάρχει μια απόλυτη ταύτιση απόψεων, μια εξαιρετική χημεία που βοηθά και την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Ο μεν υπουργός ακούει τον «παλιό» και πολύπειρο οικονομολόγο, ειδικά στα τραπεζικά θέματα, ο δε Στουρνάρας απολαμβάνει τη διάθεση του Πιερρακάκη να φέρει κάτι νέο και δυναμικό στην οικονομία.

Οπότε όλα κυλούν άψογα.

Μπορεί να είναι βεβαίως και οι κοινές πολιτικές καταβολές των δύο, μιας και Νεοδημοκράτες δεν θα τους πει κανείς. Αλλά ανθρώπους που στην πορεία πίστεψαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σίγουρα…

 

Ο εφοπλιστής Οικονόμου, οι μετοχές και ο… λούστρος

O εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, από τους πιο ισχυρούς καραβοκύρηδες παγκοσμίως, είναι για ορισμένους μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στο χώρο της ναυτιλίας.

Κυρίως λόγω των επιθετικών κινήσεων που κάνει κατά καιρούς σε άλλες εισηγμένες εταιρείες.

Ο ίδιος υπερασπίζεται την πολιτική του και σε μια συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα μιλά για την άνοδο και την κατάρρευση της DryShips, την πρώτη εταιρεία ξηρού φορτίου που μπήκε στη Wall.

Το πλήρες κείμενο θα το διαβάσετε σε άλλη σελίδα του mononews, όμως, εγώ θέλω να σταθώ σε μια «σοφία» του Οικονόμου, σχετικά με το πότε πρέπει κάποιος να πουλάει τις μετοχές του.

Λέει λοιπόν ο γνωστός εφοπλιστής, ενθυμούμενος την εποχή της απόλυτης τρέλας με την εισαγωγή της DryShips στο αμερικανικό χρηματιστήριο:

Εκείνη την εποχή, ένας δημοσιογράφος μπήκε σε ένα ταξί, κατευθυνόμενος στο ετήσιο συνέδριο του Μoney Marine, και είπε στον οδηγό ότι η εκδήλωση αφορούσε τη ναυτιλία.

Ο ταξιτζής ρώτησε αμέσως για την DryShips, λέγοντας πως μόλις είχε αγοράσει μετοχές.

Ο Οικονόμου γέλασε ακούγοντας την ιστορία, γνωρίζοντας πολύ καλά τον λόγο.

Ο διάσημος βιομήχανος Τζον Ντ. Ροκφέλερ κάποτε είπε πως είναι καιρός να πουλήσεις μια μετοχή όταν ο λούστρος σου τη διαφημίζει.

Καθώς οι λούστροι εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο, η ρήση θα μπορούσε να επεκταθεί και στους οδηγούς ταξί.

«Ο γιος μου ψώνιζε τότε στο Barneys και είπε στην πωλήτρια ότι είναι από την Ελλάδα.

Κι εκείνη του είπε: “Α, πρέπει να αγοράσεις DryShips”», θυμάται ο Οικονόμου.

Η ρήση του Ροκφέλερ αποδείχθηκε σωστή — αλλά μόνο εν μέρει…

Η αγορά ξηρού φορτίου άρχισε να υποχωρεί και οι δημόσιες εγγραφές έγιναν πιο δύσκολες.

Οι επενδυτές που είχαν τοποθετήσει χρήματα στην IPO της DryShips στα $18 ανά μετοχή τον Φεβρουάριο του 2005, είδαν την τιμή να υποχωρεί στα $12,62 τον Δεκέμβριο.

Αλλά ο Οικονόμου είχε προλάβει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα της IPO για να ξεκινήσει την οικοδόμηση ενός στόλου που έφτασε τα 65 φορτηγά πλοία μέχρι το 2007.

 

Απάτη ενός εκατ. και βάλε…

H είδηση των προηγούμενων ημερών, αγαπητοί αναγνώστες, ήταν η υπόθεση της πρώην δημοσιογράφου, PR και διοργανώτριας ταξιδιών, Μ.Κ., η οποία έταζε φθηνά πακέτα διακοπών, όπως αυτά στο Άμπου Ντάμπι, και στη συνέχεια εξαφανιζόταν.

Η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη με 10.000 ευρώ εγγύηση ενώ και ο πατέρας της, επιχειρηματίας στη Σπάρτη, είπε ότι θα καλύψει τις αποζημιώσεις εκείνων που ξεγελάστηκαν από την κόρη του.

Εγώ, πάντως, μίλησα με δικηγορικές πηγές, για το ποιο είναι τελικά το μέγεθος της απάτης.

Διότι αν είναι 50,70 ή 100 χιλιάρικα fine, κάπου θα τα βρουν, κάπως θα τα κουκουλώσουν, θα τελειώσει η υπόθεση.

Όμως, οι πηγές μου με ενημέρωσαν ότι οι καταγγελίες έρχονται η μία μετά την άλλη με κάποιους να εκτιμούν ότι η Μ.Κ. έχει «δαγκώσει» πολύ περισσότερο κόσμο απ’ ότι αρχικά έχει φανεί.

Κι ότι μπορεί η λεία να ξεπερνά το… 1 εκατ. ευρώ!!!

Αν αληθεύει αυτό αγαπητοί μου αναγνώστες, μιλάμε για καραμπινάτη απάτη.

Εγώ, πάντως, και πάλι απορώ: Πόσο… καπάτσα, που λέει κι ο λαός, ήταν αυτή η κυρία ώστε να κοροϊδεύει τόσους πoλλούς για τόσο πολύ καιρό…

 

Τα ΕΛΤΑ ως… τράπεζα

Ισως πολλοί να μην αντιλήφθηκαν τη σημασία της συμφωνίας της Alpha Bank με τα ΕΛΤΑ, με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης και του Υπερταμείου φυσικά.

Ωστόσο, σε μια εποχή όπου οι τράπεζες συρρικνώνονται στην ελληνική περιφέρεια, κλείνοντας υποκαταστήματα και περιορίζοντας τη φυσική τους παρουσία, η ανατροπή έρχεται… από τα ΕΛΤΑ.

Η συνεργασία με την Alpha Bank φέρνει πίσω βασικές τραπεζικές υπηρεσίες σε χωριά, νησιά και ημιαστικές περιοχές, εκεί όπου η τραπεζική καθημερινότητα είχε μετατραπεί σε ταλαιπωρία και απόσταση.

Η νέα στρατηγική προβλέπει πλήρες φάσμα υπηρεσιών -από άνοιγμα λογαριασμών έως πληρωμές και μεταφορές- και φέρνει την τραπεζική καθημερινότητα πίσω σε μέρη που είχε σβήσει από τον χάρτη.

Ο συνδυασμός του δικτύου των ΕΛΤΑ με τις δυνατότητες τραπεζικών ιδρυμάτων δημιουργεί ένα νέο μοντέλο: το ταχυδρομείο ως τραπεζικός κόμβος.

Όταν λοιπόν το κράτος ψάχνει για «ανάπτυξη εκτός Αθηνών», ίσως πρέπει να κοιτάζει πιο συχνά στα… γραμματοκιβώτια.

 

Παπασταύρου – Στάνκοφ Συμμαχία

Στην Βουλγαρία ταξίδεψε χθες ο ΥΠΕΝ Σταύρος Παπασταύρου, όπου τον περίμενε ο ομόλογος του Ζέκο Στάνκοφ για την έναρξη έργων του Κάθετου Διαδρόμου Αερίου.

Τα επίσημα εγκαίνια έκανε μαζί τους ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε την Ελλάδα για την πολύτιμη συμβολή της κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Παρών και ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας.

Οι τέσσερις τους μετέβησαν από τη Σόφια στην Κρέσνα με στρατιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να δουν τα έργα του αγωγού και από ψηλά.

Πρέπει να σας πω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο και με έντονο γεωπολιτικό όφελος, καθώς απομακρύνει τη Βουλγαρία από το ρωσικό (συχνά μεταμφιεσμένο ως τουρκικό) αέριο και ενισχύει την ενεργειακή αυτονομία και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και της Ένωσης.

Παράλληλα, όμως προωθεί και διασυνδέσεις που μελλοντικά μπορούν να αξιοποιηθούν όχι μόνο για αέριο, αλλά ως ευρύτερα διαμετακομιστικά δίκτυα.

Ένα δυναμικό ξεκίνημα για τον Κάθετο Διάδρομο.

Ένα ακόμη βήμα στη στέρεη συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας.

 

Λύση από Τάκη και Πιέρ

Όπως ίσως γνωρίζετε, από την 1η Ιουνίου ξεκινά η εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλιση των επιχειρήσεων για φυσικές καταστροφές.

Ως εδώ καλά, όμως, προέκυψε ένα πρόβλημα που δεν το είχαν υπολογίζει.

Τι θα γίνει με τα παλαιά κτίρια, όσων δηλαδή η άδεια είναι πριν από το 1960, όταν ακόμα δεν είχε ξεκινήσει η εφαρμογή των στατικών μελετών και του αντισεισμικού κανονισμού στη χώρα.

Εκεί υπήρξε εμπλοκή με τις ασφαλιστικές που δεν ήθελαν να… μπλέξουν, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίας, αν κι έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν ασφάλιση, δεν έβρισκαν και κινδύνευαν με πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες αρνούνται να τις ασφαλίσουν, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες αυτοί – χωρίς δική τους υπαιτιότητα – να έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα που φτάνουν ως και τις 20.000 ευρώ.

Κι όπως λένε στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον Κυριάκο Πιερρακάκη και συμφώνησαν να προχωρήσει το θέμα χωρίς οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες να κινδυνεύουν με βαριές κυρώσεις.

 

Τι ζητά ο Βαρδινογιάννης από τον Δαγούμα

Μου λένε από έγκυρες πηγές πως ο Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης της Motor Oil εκφράζει (και γραπτώς λόγω διαβούλευσης) μεγάλα παράπονα για τις χρεώσεις διέλευσης που ορίζει η ΡΑΑΕΥ στον αγωγό IGB, από Ελλάδα προς Βουλγαρία.

Υποστηρίζει μάλιστα πως οι γκρίνιες δεν αφορούν μόνο στη δική του εταιρία, αλλά γενικότερα οι χρήστες του Εθνικού Συστήματος φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) που διαχειρίζεται ο ΔΕΣΦΑ θέλουν μείωση στα κόστη αλλά κυρίως ανάστροφη ροή αερίου.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη δυναμικότητα του αγωγού που «έτρεξε» η ΡΑΑΕΥ, ο όμιλος επιμένει πως θα πρέπει να γίνει άμεσα η αντίστροφη ροή φυσικού αερίου μέσω του IGB, απευθείας προς το ΕΣΦΑ.

Όπως είναι γνωστό, η κύρια ροή του αγωγού παραμένει στην κατεύθυνση Νότου – Βορρά για την τροφοδοσία της Βουλγαρίας, είτε μέσω του TAP, είτε μέσω του FSRU Αλεξανδρούπολης.

Ο αρχικός σχεδιασμός της Ρυθμιστικής Αρχής δεν προέβλεψε ισότιμα δικαιώματα για τους Έλληνες χρήστες, με απευθείας εισαγωγή αερίου από την Κομοτηνή, με αποτέλεσμα την πρόσθετη επιβάρυνση με μεγαλύτερο κόστος.

«Αυτό αποτυπώνεται από τη συνολική χρήση του αγωγού, που φτάνει μόλις τις 35 γιγαβατώρες ημερησίως, έναντι των 106 γιγαβατωρών που είναι η τεχνική δυναμικότητα. Δηλαδή, ο IGB τροφοδοτεί το σύστημα φυσικού αερίου της Βουλγαρίας σε ένα ποσοστό χρήσης μόλις 33%» λένε στη ΜΟΗ.

Και κάτι τελευταίο αλλά όχι έσχατο: μαθαίνω πως τη θέση της Motor Oil υποστηρίζει αναφανδόν πλέον και η Gastrade, στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 20% καθένας, ο Χρήστος Κοπελούζος του φερώνυμου Ομίλου, ο Κωνσταντίνος Ξιφαράς με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, η Gaslog του Πίτερ Λιβανού, η Bulgartransgaz αλλά και ο ΔΕΣΦΑ που διαχειρίζεται το Εθνικό Σύστημα Αερίου.

Αναμένεται απάντηση – λύση από το Θανάση Δαγούμα της ΡΑΑΕΥ.

 

Πανικός για τη Μονή Σινά

Πρόβλημα από το πουθενά δημιουργήθηκε με τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης της Μονή Σινά. Και μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης ένα διπλωματικό θρίλερ ήταν σε εξέλιξη. Ενα θέμα που έπληττε καίρια και τις σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου, αλλά και γενικότερα την ελληνική διπλωματία.

Το θρίλερ ξεκίνησε με μια δικαστική απόφαση που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως κλείσιμο τη Μονής. Και το να λέγεται ότι θα μπει «λουκέτο» στη Μονή και θα βάλουν μονοκονδυλιά σε μια ιστορία αιώνων, δεν άρεσε καθόλου στην Αθήνα. Μέχρι και ο… Αντώνης Σαμαράς έβγαλε ανακοίνωση για να καταγγείλει την κυβέρνηση για «περιθωριοποίηση της Ελλάδας.

Τρέχουμε διαρκώς πίσω από τις εξελίξεις…», είπε ο πρώην πρωθυπουργός που έχει την πατρίδα και την ορθοδοξία… κορώνα στο κεφάλι του.

Το μείζον θέμα για το Μαξίμου είναι ότι λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Σίσι, συνέβη αυτό. Και δεν μπορεί να μην γνώριζαν οι δύο πλευρές ότι θα βγει δικαστική απόφαση.

Κάτι που αποδεικνύεται και από την δήλωση του Παύλου Μαρινάκη ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός παραμένει στην δέσμευση που έλαβε δημοσίως και κατ’ ιδίαν από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια του ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας των δύο χωρών στην Αθήνα για την διατήρηση του λατρευτικού Ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της Μονής».

Επομένως Μητσοτάκης και Σίσι το είχαν συζητήσει.

Στην Αθήνα προκλήθηκε πανικός. Τα τηλέφωνα του ΥΠΕΞ πήραν φωτιά και η σύνδεση με… Κάιρο άναψε για τα καλά. Αργά το βράδυ της Πέμπτης μια ανακοίνωσης της αιγυπτιακής δημοκρατίας έλυνε το θέμα, ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής δεν κινδυνεύει, λέει η Αίγυπτος, και …. «η Προεδρία της Δημοκρατίας επαναβεβαιώνει την πλήρη δέσμευσή της να διατηρήσει το μοναδικό και ιερό θρησκευτικό καθεστώς της Μονής της Αγίας Αικατερίνης και να μην βλάψει αυτό το καθεστώς. Επιβεβαιώνει επίσης ότι η πρόσφατη δικαστική απόφαση εδραιώνει αυτό το καθεστώς».

Ευτυχώς μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους, γιατί αλλιώς η ελληνική κυβέρνηση θα είχε σοβαρό πρόβλημα…

 

Η ενόχληση για τον Δένδια και οι αλήθειες…

Μαθαίνω ότι δεν άρεσαν καθόλου σε κυβερνητικούς κύκλους τα όσα είπε ο Νίκος Δένδιας για τον κανονισμό SAFE για την ευρωπαϊκή άμυνα.

Ο υπουργός Άμυνας, χαρακτήρισε «κερκόπορτα» της ΕΕ τον κανονισμό, κι επιτέθηκε στην Τουρκία.

«Και τι νόημα έχει ο εσωτερικός ευρωπαϊκός διάλογος σήμερα για τους κινδύνους που η μουσουλμανική αδελφότητα δημιουργεί στην Ευρώπη, όταν η ίδια Ευρώπη επιδοτεί όσους, με το αξιακό πλαίσιο της μουσουλμανικής αδελφότητας, και απειλούν, και κατέχουν ευρωπαϊκό χώρο», είπε ο κ. Δένδιας.

Μετά από αυτά, κι επειδή τα είπε στη Σπάρτη, κάποιοι… άσπονδοι φίλοι του τον χαρακτήρισαν… Λεωνίδα, όμως, για να λέμε την αλήθεια, έχει πολλά δίκια ο Δένδιας.

Το πρόβλημα είναι οι διαφορετικές φωνές εντός της κυβέρνησης για το θέμα της συμμετοχής της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή άμυνα.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να έθεσε ως όρο την άρση του casus belli, όμως, δεν βλέπω τον σουλτάνο Ερντογάν να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση…

 

Συνάντηση Βουρλιώτη με Ελεγκτικές εταιρείες

Δυο ώρες συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπο Βουρλιώτη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων Παναγιώτη Γιαννόπουλο είχαν χθες οι επικεφαλής των τμημάτων κανονιστικής συμμόρφωσης των ελεγκτικών εταιρειών PwC, ΕΥ, Deloitte, KPMG, Grant Thorton και ΣΟΛ.

Στόχος της συνάντησης, στην οποία μετείχε και ο Γενικός Διευθυντής της Αρχής για το Ξέπλυμα Στάθης Τσίρμπας ήταν ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στον ελεγκτικό τομέα.

Όπως επίσης, η βελτίωση των μηχανισμών πρόληψης και εντοπισμού ύποπτων οικονομικών δραστηριοτήτων, η εφαρμογή των διεθνών προτύπων στον έλεγχο, η καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ζητήματα που αφορούν στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

 

Ο χαμός με το αποκλειστικό για τον πολιτικό και τη δημοσιογράφο…

Το γνωρίζαμε αλλά τώρα επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά εν τοις πράγμασι: το mononews.gr και ο wiseman κάνουν μεγάλο γκελ εκτός από την οικονομική-πολιτική αγορά πρώτης γραμμής ΚΑΙ στα «πρωϊνάδικα» και «μεσημεριανάδικα» της τηλεόρασης.

Και εξηγούμαι: Στις 28 του μήνα σας γράφαμε για το «καυτό» παράνομο ειδύλλιο σοβαρής δημοσιογράφου – πανελίστριας σε αξιοπρεπέστατη εκπομπή του Σαββατοκύριακου με εξαιρετικά χαμηλών τόνων, πολύ επιτυχημένο Υπουργό.

Το ειδύλλιο συνδυάστηκε από κακεντρεχείς ανθρώπους της TV, με επικείμενη μεταγραφή της πανελίστριας σε άλλο κανάλι, σε καθημερινή εκπομπή γνωστού «παραμυθά» παρουσιαστή, που δεν χαίρει και μεγάλης υπόληψης για τη γενικότερη αξιοπιστία του.

Λοιπόν, την αποκάλυψη του wiseman διάβασε η παρουσιάστρια της εκπομπής του Σαββατοκύριακου και φυσική προϊστάμενη της πανελίστριας.

Η έμπειρη επικεφαλής ξεσπάθωσε προς άλλους συνεργάτες της, τον αρχισυντάκτη και τον σκηνοθέτη, αφού στην πανελίστρια δεν μιλάει εκτός αέρα λέγοντας επί λέξει: «ορίστε που μου λέγατε πως δεν πρόκειται να γίνει γνωστό!

Μας έβγαλε στη σέντρα (σ.σ. επί λέξει, ποιητική μεταφορά ή στιχουργική ίσως) το mononews.gr.

Οι φιλοδοξίες της λεγάμενης (σ.σ. μα ούτε το όνομά της δεν προφέρει;) μας κοστίζουν ακριβά, φαινόμαστε ανίκανοι να κρατήσουμε τα στελέχη μας. Τι θα πω τώρα στα αφεντικά του καναλιού;».

Σε όλο αυτό το… μύλο που έχει δημιουργηθεί, να τονίσω για μια ακόμη φορά, πως ο υπουργός είναι αθώος του αίματος τούτου: ούτε τηλέφωνο σήκωσε να προμοτάρει την καλή του, ούτε είναι στο χαρακτήρα του να κάνει τέτοιες εξυπηρετήσεις, σε αντίθεση με πιο εκδηλωτικούς συναδέλφους του…

 

… Και ο «παραμυθάς» παρουσιαστής που απειλεί Θεούς και δαίμονες!

Φυσικά το monoews.gr και το wiseman διάβασε και ο παραμυθάς παρουσιαστής που προσπαθεί αυτοβούλως και με ίντριγκα να φέρει στην εκπομπή του την πανελίστρια δημοσιογράφο με στόχο να έχει πρόσβαση στις …«πηγές της εξουσίας» όπως λέει. Άγνωστο από που εδράζει την αισιοδοξία του.

Βλέποντας, λοιπόν, ότι το δικό μας σημείωμα μπορεί και να του χαλάσει τη δουλειά, άρχισε τις ανακρίσεις στο επιτελείο του ουρλιάζοντας: «θέλω να ξέρω ποιος το διέρρευσε από σας, από ποιόν το έμαθε ο wiseman!

Να ξέρετε θα βρω τον πληροφοριοδότη και θα τον απολύσω! Θα φροντίσω μάλιστα να μην ξαναβρεί δουλειά στην τηλεόραση!».

Ας μην ψάχνει στο επιτελείο του ο… απειλητικός παρουσιαστής.

Καμία σχέση δεν έχουν οι νεαροί-ές που τρέχουν ολημερίς με τα μικρόφωνα και μάλιστα υποαμειβόμενοι.

Οι πηγές του mononews.gr και του wiseman βρίσκονται πολύ πιο ψηλά από όσο φαντάζεται και δεν μπορεί να τις φτάσει. Είναι ακριβώς αυτό που ονομάζει ο ίδιος «πηγές της εξουσίας».

Ας αφήσει λοιπόν τους ψευτο- λεονταρισμούς προς τα νέα παιδιά της εκπομπής και ας προσέχει ο ίδιος να μην σκιστούν… οι κάλτσες του από τις πολλές φωνές.

Το έχει ξαναπάθει άλλωστε.

 

Γιατί έγινε χαμός στην Καθημερινή

Δύσκολο καιρικά θα είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο καθώς, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα πέσει η θερμοκρασία και θα έχουμε βροχές και καταιγίδες. Ευτυχώς από Δευτέρα θα έχουμε ξανά καλοκαιρία διότι μην ξεχνάμε. Στον Ιούνιο μπήκαμε… καιρός για μπάνια.

Τώρα δεν ξέρω αν θα… ψοφήσουμε όλοι από το κρύο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ανάρτησε το site της Καθημερινής για το θέμα.

Ελπίζω κι εύχομαι βεβαίως να μην πιάσει τόσο κρύο ώστε να… ψοφήσει και ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, Γιάννης Αλαφούζος, προτού έρθει η καλοκαιρία.

Αυτό που ξέρω είναι ότι μετά από αυτή την ανάρτηση έγινε χαμός στην Καθημερινή και ακόμη τρέχουν για να σβήσουν τις φωτογραφίες μιας παλιάς καταιγίδας…

 

 

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΥΤ: Βαριά ναρκωτικά έκανε ο Μασκ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ
H Kedros Capital χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας για τη συμμετοχή στη ΛΑΡΙΣΑ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ
F1 Ισπανία: Ταχύτερες οι McLaren στα ελεύθερα
ΧΑ: Εκτός ταμπλό από Δευτέρα Yalco, Βιοτέρ, Μπήτρος και Σπύρου
Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται η γέφυρα Περραιβού το Σαββατοκύριακο – Διακόπτεται η κυκλοφορία στον περιφερειακό
Ερντογάν: Υποστηρίζει το οικονομικό σχέδιο της Τουρκίας άλλα επαναλαμβάνει την αποστροφή του για τα επιτόκια
Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ανακάλεσε απόφαση για Briq Properties
Ευρωαγορές: Κλείσιμο με ελαφριά άνοδο καθώς ο Τραμπ χτυπά την Κίνα
Εθνική Τράπεζα: Διανέμει καθαρό μέρισμα €0,4220/μετοχή
BBC: Πώς η Δύση βοηθάει τη Ρωσία να χρηματοδοτεί τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία