• The Wiseman

    Τα σχέδια του Mr Muller (Θεόδωρος Τζώρτζης) στην γενική συνέλευση της MIG

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Οι τραπεζίτες και η συνάντηση με τον Θ. Τζώρτζη

    Άγνωστα είναι μέχρι στιγμής τα σχέδια του Mr Muller που κατέχει το 10% των μετοχών της MIG. Πηγές αναφέρουν όμως ότι σύντομα τα σχέδια του θα ξεδιπλωθούν κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της MIG που θα γίνει σε λίγες εβδομάδες. Οι ίδιες πηγές λένε ότι ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Τζώρτζης (τέως ALCO) που είναι (;) το φυσικό πρόσωπο πίσω από τον Γερμανό  Mulller θα προσπαθήσει να κάνει αισθητή την παρουσία του ζητώντας να επιταχυνθούν διάφορες εξελίξεις μέσα στον όμιλο. Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει ποιες εξελίξεις θα ζητήσει να επιταχυνθούν.

    Πάντως ο ίδιος δεν κρύβει ότι είναι ο μέτοχος του 10% της MIG. Η στήλη είναι σε θέση να ξέρει ότι προ ημερών συνάντησε 2 τραπεζίτες να τρώνε παρέα στο κέντρο της Αθήνας και τους το είπε ξεκάθαρα.

    Επίσης η στήλη εκτιμά ότι θέλει να τον συγκρίνουν με τον Βγενόπουλο στην αρχή της καριέρας του όταν και εκείνος αγόραζε μικρά πακέτα μετοχών εταιριών ( πχ ΠΑΥΛΙΔΗΣ) και στην συνέχεια ζητούσε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

    Το Υπερταμείο, το ΟΑΚΑ και η… διαφάνεια

    Επειδή οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει περίπου 700 εκατ. ευρώ για τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ), πίστευαν πως κάποια στιγμή η διοίκηση του υπερταμείου θα πράξει το αυτονόητο. Αφού επαγγέλλεται τη διαφάνεια και τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης θα εξηγήσει για ποιο λόγο δεν μεταφέρθηκε στο υπερταμείο το ΟΑΚΑ όπως όριζε ο πρώτος νόμος του μνημονίου. Μήπως επειδή δεν είναι κεφαλαιουχική εταιρεία, όπως υποστηρίζουν κάποιοι;

    Μήπως επειδή υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον, από συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχήμα; Μέχρι σήμερα ουσιαστική απάντηση δεν υπάρχει, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τη διοίκηση του υπερταμείου που θα έπαιρνε το ΟΑΚΑ, αλλά υπήρξε εξαίρεση με πρόσφατη τροπολογία.

    Προ εβδομάδων μια κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν η Athens Alive, η News Agency, η Redstone, η Bluerock, η AECOM και η Colliers ανακοίνωσαν πως ολοκλήρωσαν μια «μελέτη προ-σκοπιμότητας» και για επένδυση στο ΟΑΚΑ «που αν θα εγκριθεί «θα επαναπροσδιορίσει το επιχειρηματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας».

    Πρόκειται για σχήμα του οποίου ηγείται ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Βέβαια, κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συγκεκριμένες συζητήσεις, πότε θα γίνει ο διαγωνισμός αξιοποίησης του ΟΑΚΑ και από ποιον φορέα!

    Μην μείνουμε στον άσο όπως με εκείνο το μεγαλόπνοο σχέδιο κατασκευής γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί που είχαν διαρρεύσει πέρυσι από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ο Ιβάν!

    Συνεχίζεται, με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση η κόντρα μεταξύ της πλευράς Δημήτρη Κούτρα (και Λεωνίδα Μπόμπολα) και των Δημήτρη και Σάκη Καλλιτσάντση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Η πλευρά Κούτρα εξακολουθεί να έχει ελπίδες σε «ρωσικά κεφάλαια» τα οποία δεν κατονομάζει με τους αντιπάλους της να υποστηρίζουν πως συνομιλεί με τον Ιβάν Σαββίδη.

    Γιατί να μπλέξει ο επιχειρηματίας και με τις κατασκευές όταν έχει ήδη αρκετούς πονοκεφάλους;

    Γιατί ο κ. Σαββίδης φαίνεται να έχει σοβαρότατο ενδιαφέρον για το διαγωνισμό παραχώρησης της Εγνατίας Οδού στον οποίο έχει καταθέσει προσφορά μαζί με τους Γερμανούς της DIEP.

    Η DIEP ηγείται της κοινοπραξίας που είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΟΛΘ.

    Όμως, ούτε η γερμανική εταιρεία, ούτε ο όμιλος Σαββίδη καλύπτουν τις απαιτήσεις του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ ώστε να περάσουν στο τελικό στάδιο.

    Χρειάζονται εμπειρία από διαχείριση αυτοκινητοδρόμων με διόδια την οποία πρέπει να αποκτήσουν μέσω προσθήκης κατάλληλου εταίρου στην κοινοπραξία.

    Βέβαια η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει κατέβει με άλλον συνέταιρο στο διαγωνισμό (μια θυγατρική του καναδικού ομίλου PSP), αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

    Επενδύσεις – βροχή για να σωθούμε!

    Όσα λένε εδώ και τρία χρόνια κάποια κυβερνητικά στελέχη και τραπεζίτες επανέλαβε χθες, με συνέντευξη στο «Βήμα», ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας. Τι είπε;

    Πως για «να υπάρξει ισχυρή επίδραση στην πορεία της οικονομίας μας χρειαζόμαστε πολλές επενδύσεις σε λίγο χρόνο.

    Επενδύσεις, όπως και άμεσες δυνατότητες για νέες επενδύσεις, αυτή τη στιγμή υπάρχουν.

    Το θέμα είναι εάν θα υλοποιηθούν σε σύντομο χρόνο, ώστε να λειτουργήσουν σωρευτικά και να έχουμε τα αποτελέσματα που προσδοκούμε».

    Το πρόβλημα είναι πως επενδύσεις μόνο εξαγγέλλονται, δεν γίνονται υπουργέ μου!

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ