• Η φοροδιαφυγή γνωστής πίστας, ο υπερδραστήριος Γιώργος Καραγιάννης, ποια είναι η Ιντρακάτ Ενεργειακή και η Φιλιππινέζα του Βγενόπουλου

    Πριν από πολλά πολλά χρόνια (πάνω από 20) ο δικηγόρος και μετέπειτα τραπεζίτης Ανδρέας Βγενόπουλος καταλαβαίνοντας την ισχύ των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ενημερωτικό site.

    image

    ΑΑΔΕ: Ξεσκέπασε φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ σε γνωστή πίστα

    Ακόμα μία σημαντική υπόθεση φοροδιαφυγής έφεραν στο φως οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

    Πρόκειται για απόκρυψη εσόδων και μη απόδοση ΦΠΑ, εκατομμυρίων ευρώ, που αποκαλύφθηκε για ένα από τα πλέον γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας.

    Οι ελεγκτές της Αρχής ενέργησαν απόλυτα μεθοδικά, κάνοντας χρήση των τεχνικών επιτόπιου ελέγχου, αλλά και των ψηφιακή μέσων ανάλυσης, που διαθέτουν.

    Στην αρχή, επισκέφθηκαν την επιχείρηση, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

    Εκεί, έλεγξαν και τις έξι ταμειακές, που χρησιμοποιεί η επιχείρηση και, έχοντας εικόνα των όσων δηλώνει, διαπίστωσαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων και των όσων καταγράφουν οι φορολογικοί μηχανισμοί.

    Στη συνέχεια, οι λογιστές της επιχείρησης επέλεξαν να μην προσκομίσουν τα απαιτούμενα παραστατικά και τιμολόγια, στην προθεσμία που προβλέπει ο νόμος, και οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν στην επιβολή προστίμων, και άρχισαν να κάνουν φύλλο και φτερό τα στοιχεία, που είχαν στη διάθεση τους.

    Μετά από ενδελεχή έλεγχο, διαπίστωσαν τα εξής:

    Μόνο το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021, η επιχείρηση είχε αποκρύψει έσοδα πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ, βάζοντας στα ταμεία της ΦΠΑ, που ξεπερνά τα 700.000 ευρώ.

    Επιπλέον, η απόκρυψη εσόδων για το 2019 και το 2020 ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ και ο ΦΠΑ, που δεν έχει αποδοθεί, τα 500.000 ευρώ.

    Ο έλεγχος συνεχίζεται στα βιβλία της επιχείρησης, τόσο στις παλαιότερες χρήσεις, όσο και σε φυσικά πρόσωπα, που συνδέονται με αυτή.

    Η Ιντρακάτ Ενεργειακή 

    Νέες εκπλήξεις, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία  (σήμερα εισάγονται οι νέες μετοχές προς διαπραγμάτευση) λέγεται στην αγορά ότι ετοιμάζει τη διοίκηση της Ιντρακάτ.

    Σε λίγους μήνες , σύμφωνα με πηγές, σχεδιάζεται να γίνει spin off (απόσχιση) του κλάδου των ΑΠΕ να δημιουργηθεί η Ιντρακατ Ενεργειακή.

    Εάν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές ο στόχος είναι να  εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

    Mεταγραφή Κιτριλάκη από Cepal 

    Σας ενημέρωσα την προηγούμενη εβδομάδα από τη στήλη ότι εκτός από τα δάνεια που ξαναπουλάει η Cepal, υπάρχει μία γενικότερη κινητικότητα περί την εταιρεία.

    Να αποκαλύψουμε σήμερα λοιπόν ότι η κινητικότητα αυτή αφορά στα διοικητικά της εταιρείας, καθώς ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Περικλής Κιτριλάκης, ετοιμάζεται να αποχωρήσει.

    Να θυμίσουμε ότι ο κ. Κιτριλάκης είχε προσληφθεί στην Alpha Bank, γύρω στο 2012-2013 μαζί με άλλα στελέχη που εγκατέλειψαν τότε την Eurobank 

    Δύο γνώριμοι από τα παλιά στην Real Consulting

    «Διασταυρώθηκαν και πάλι» οι δρόμοι τους μετά από πολλά χρόνια, του Τάσου Αστυφίδη με τον Γιάννη Παπαβασιλείου μετά την εξαγορά του 7,5% της Real Consulting του Ν..Β Βαρδινογιάννη από την Ambrosia Capital.

    O Γιάννης Παπαβασιλείου που  μετέχει ως εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Real Consulting, είχε διατελέσει οικονομικός διευθυντής στην Alapis (του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη). 

    H πολύπαθη εταιρεία ήταν  «από τις αγαπημένες επενδυτικές επιλογές» της Deutsche Bank στην οποία εκείνη την εποχή (2006 -2009) ήταν fund manager o Αστυφίδης.

    Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται μάλιστα ότι η Γερμανική τράπεζα εκείνη την εποχή (2011) βρέθηκε στο στόχαστρο των Εισαγγελικών Αρχών οι οποίες είχαν ζητήσει τη δικαστική συνδρομή τω Ελβετικών Αρχών.

    Η D.B σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής,  εκτός από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες εκατομμυρίων, που παρείχε για την εταιρεία Alapis, µμεσολάβησε για να επιστραφούν τα 51 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα

     

    Ο υπερδραστήριος υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης

    Σε επαγγελματικό οργασμό βρίσκεται ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, καθώς ετοιμάζεται για την ίσως σημαντικότερη εβδομάδα όσον αφορά τις δημοπρατήσεις έργων υποδομών και δη των οδικών.

    Aυτή η εβδομάδα και ειδικότερα η αυριανή ημέρα,  ξεχωρίζει καθώς τότε αναμένεται να υποβληθούν οι προσφορές και να αποσφραγιστούν οι φάκελοι για τρία έργα συνολικής αξίας 830 εκατ. Ευρώ.

    Πρόκειται για τους διαγωνισμούς που αφορούν την επέκταση της Λ. Κύμης στην Αττική Οδό, την παράκαμψη Χαλκίδας-Ψαχνών, και το τμήμα Άγιος Νικόλαος-Νεάπολη του ΒΟΑΚ.

    Η δημοσιογραφική Φιλιππινέζα του Βγενόπουλου 

    Πριν από πολλά πολλά χρόνια (πάνω από 20) ο δικηγόρος και μετέπειτα τραπεζίτης Ανδρέας Βγενόπουλος καταλαβαίνοντας την ισχύ των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ενημερωτικό site.

    Με την βοήθεια κάποιων δημοσιογράφων χρηματοδοτεί ένα site στο οποίο λέγεται ότι κατείχε το 70% των μετοχών.

    Το site αυτό στην πορεία τον βοήθησε να «χτυπήσει» όλους τους αντίπαλους που κατά καιρούς είχε.

    Λέγεται ότι η ετήσια χρηματοδότηση μόνο από την MIG ήταν 800.000 ευρώ.

    Τα πιο χαρακτηριστικά ρεπορτάζ εκείνης της εποχής που θυμούνται όλοι είναι η περίπτωση δυο τραπεζιτών και ενός εκδότη.

    Δεν είναι ανάγκη να θυμίσουμε τα ονόματα τους.

    Οι παλαιότεροί ξέρουν.

    Κανονική δολοφονία χαρακτήρων από το συγκεκριμένο site.

    Ο δημοσιογράφος υπάλληλος, με τερατώδη ψέματα εκτελούσε τις οδηγίες του μακαρίτη πλέον Άνδρέα Βγενόπουλου άλλοτε άτσαλα και άλλοτε σχετικά καλά.

    Με ψεύτικα και κατασκευασμένα δημοσιεύματα ο κάθε ένας που ήταν ενάντια στα συμφέροντα του Βγενόπουλου «τον έβγαζαν στην αρένα του δημοσιογραφικού Κολοσσαίου».

    Στην συνέχεια αφού τον έδεναν χειροπόδαρα τον γυρνούσαν γύρω γύρω για να χειροκροτήσει το κοινό.

    Μιλάμε για δημοσιογραφία πολλών εκατομμυρίων ευρώ, πάντα υπέρ των συμφερόντων και της τσέπης του Βγενόπουλου.

    Τα χρόνια πέρασαν και ο Βγενόπουλος πέθανε.

    Παρόλες τις αλλαγές  ο σημερινός εκδότης, του συγκεκριμένου site δεν ξέχασε την παλαιά του δουλειά.

    Την συνεχίζει  έως σήμερα.

    Με πληρωμένα (πχ ΑΔΜΗΕ) και αναξιόπιστα δημοσιεύματα (πχ η εξαγορά της ΙΟΝ) συνεχίζει την δημοσιογραφία της σχολής Βγενόπουλου.

    Δηλαδή την πληρωμένη και αναξιόπιστη δημοσιογραφία.

    Μόνο που πλέον η πρώην Φιλιππινέζα του Βγενόπουλου είναι πολύ μικρό παιδί.

    Παρόλο που μεγάλωσε σε ηλικία μίκρυνε σε επιρροή.

    Για αυτό ας αφήσει τις δουλειές της επιρροής και της αξιόπιστης δημοσιογραφίας  σε άλλους.

    Αυτό που δεν εννοεί να καταλάβει το πληρωμένο πιστόλι και παλαιά Φιλιππινέζα του mr MIG, είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν οι πλάτες και τα λεφτά του Βγενόπουλου.

    Το συγκεκριμένο medium υπηρέτησε πιστά μια Ελλάδα που θέλουμε να ξεχάσουμε όλοι.

    Υπηρέτησε την  MIG  που εξαιτίας των σχεδίων Βγενόπουλου, χιλιάδες Έλληνες έχασαν πολλά λεφτά αγοράζοντας την μετοχή της.

    Υπηρέτησε τον Βγενόπουλο που εκβίαζε τραπεζίτες και επιχειρηματίες, χρωστούσε εκατομμύρια ευρώ στην εφορία και στην συνέχειά τον κυνήγησε μια ολόκληρη χώρα δηλαδή η ΚΥΠΡΟΣ.

    Εάν ζούσε σήμερα θα ήταν σίγουρα φυλακή.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.