• The Wiseman

    Τα «μυστήρια» του ΔΣ της Εθνικής, τα ραντεβού Πανταλάκη-Μητρόπουλου και τι “νέο” συμβαίνει με τον Γιάννη Φράγκο και τη Ζελιάνα

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Τα «μυστήρια» του δ.σ. της ΕΤΕ, τα ραντεβού Πανταλάκη-Μητρόπουλου  και το ραντεβού του Γιάννη Φράγκου και της Ζελιάνας Χωρέμη- Φράγκου.

    Εθνική Ι: Από μήνα σε μήνα ο γενικός διευθυντής corporate…

    Ήταν να αποφασισθεί τον Νοέμβριο, μετά τον Δεκέμβριο και αισίως φτάσαμε στα τέλη Ιανουαρίου. 

    Ο λόγος για το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο καλείται ακόμη και σήμερα κατά την συνεδρίαση να αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής εταιρικής τραπεζικής.

    Η Επιτροπή Αξιολόγησης πληροφορούμαι ότι εξέτασε τις δύο υποψηφιότητες.  Όπως σας έχει ενημερώσει η στήλη οι αρμοδιότητες θα ψιλο-μοιραστούν μεταξύ τους, με τον ένα από τους δύο όμως να έχει τον πρώτο λόγο.

    Βέβαια, η υπόθεση έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και κάποιοι ισχυρίζονται – δεν παίρνω και όρκο – ότι ο σύμβουλος της Εθνικής επί των θεμάτων αυτής της κατηγορίας στελεχών (μου λένε ότι δεν είναι η Ergo Zehnder) έψαξε – στο χλιαρό – και λίγο την αγορά.

    Εθνική ΙΙ: Ψάχνει και 2 νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου

    Κι ενώ η απόφαση για τον νέο γενικό διευθυντή corporate μπορεί να βγει – εκτός απροόπτου – μέχρι το βράδυ, ο Παύλος Μυλωνάς πρέπει να βρει και δύο νέα μέλη για να καλύψει την σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

    Κι αυτό διότι ο Καποτόπουλος είναι κι μέλος του συμβουλίου και όπως πληροφορούμαι ο νέος γενικός διευθυντής corporate δεν θα είναι μέλος του ΔΣ (δεν είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό).

    Άρα με την αποχώρηση του Καποτόπουλου θα αναζητηθεί ένα νέο μέλος για το συμβούλιο ενώ εκκρεμεί η κάλυψη μιας θέσης-μέλους που κατείχε μέχρι πριν μερικούς μήνες ένα ξένο στέλεχος.

    Attica Bank: Επαφές και με ομογενείς

    Η στήλη πληροφορείται ότι το δίδυμο Μητρόπουλου-Πανταλάκη έχει κάνει αρκετή δουλειά ως προς την εξεύρεση ξένου επενδυτή.

    Τα ραντεβού που έχουν γίνει, κυρίως από τους συμβούλους που έχει προσλάβει η τράπεζα την ελβετική τράπεζα UBS αλλά και την Euroxx.

    Στις συναντήσεις και επαφές ξεχωρίζει αυτή με Έλληνα ομογενή επενδυτή από την άλλη άκρη του Ατλαντικού με business όμως στην Ελλάδα.

    Η οικογένεια έχει πολλά κεφάλαια και είναι η μόνη που έχει επενδύσει στην Ελλάδα σε αντίθεση με τους υπολοίπους ομογενείς που όλο τάζουν αλλά δεν βάζουν… 

    Οι… ψόφιοι Γάλλοι τραπεζίτες 

    Με αφορμή την συνάντηση του Άδωνι με στελέχη των Credit Agricole και Societe Generale στο Παρίσι ξύπνησαν οι μνήμες από τις επενδύσεις που έκαναν οι δύο γαλλικές τράπεζες την δεκαετία του 2000 στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    Και οι δύο αγόρασαν τράπεζες την Εμπορική η Credit Agricole και την Γενική η Societe Generale. Και οι δύο απέτυχαν παταγωδώς! 

    Στην Γενική που ήταν ένα μικρό μαγαζί επί σειρά ετών δεν κατάφεραν να παράξουν ούτε 1 ευρώ κέρδη… Κάθε χρόνο από τις αρχές εκείνης της δεκαετίας έγραφαν ζημιές… 

    Μάλιστα, την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων ο Γάλλος γενικός διευθυντής της τράπεζας έκανε διακοπές στα νησιά του Αργοσαρωνικού από τον Μάιο! Όσο για την περίπτωση της Εμπορικής το μόνο που κατάφεραν οι της Credit Agricole ήταν να χάνει μερίδια κάθε χρόνο.

    Βέβαια, ο υπουργός τους συνάντησε και συζήτησαν όχι για παρουσία στο ελληνικό τραπεζικό χώρο αλλά για χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής.

    Άλλη υπόθεση…

    Οι χρηματιστές στηρίζουν Κυρίτση

    Πέρασε στα ψιλά αλλά την προηγούμενη εβδομάδα ο Σύνδεσμος Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών εξέλεξε για μια ακόμη φορά τον Σπύρο Κυρίτση στην θέση του προέδρου.

    Ο Σπύρος την ξέρει καλά την δουλειά, έχει αντέξει στα δύσκολα όταν ο Γενικός Δείκτης κατηφόριζε χωρίς φρένα και τώρα ευελπιστεί στην νέα του θητεία να δει καλύτερες ημέρες.

    O Γιάννης και η Ζελιάνα

    Προ ημερών φίλος της στήλης είδε τον εφοπλιστή Γιάννη Φράγκο (o οποίος έχει και θέματα με τις business του) με την σύζυγο του Ζελιάνα, έξω από το hot spot του Ψυχικού, Ombra. 

    Οι δύο τους φαινόντουσαν “καλά” καθώς ο Γιάννης “είχε” αγκαλιά την Ζελιάνα. Παλαιότερα είχε ακουστεί ότι το ζευγάρι είχε χωρίσει για λίγους μήνες. Ίσως ήταν τυχαίο, ίσως οι δυο τους τα ξαναβρήκαν λένε οι ειδικοί επί του θέματος.  Θυμίζουμε ότι η κ. Ζελιάνα Χωρέμη ήταν ιδιαιτέρα γραμματέας του κ. Φράγκου πριν την παντρευτεί. Λέγεται ότι το 2019 ο χωρισμός, επήλθε με υπαιτιότητα της κ. Χωρέμη. 

     Κουίζ

    Σας λέει κάτι το όνομα Matrix insurance και ο CEO της εταιρίας Δημήτρης Τσεσμετζόγλου; Εάν όχι, μου λένε ότι σε κάποιους κάτι λέει…

    Γιάννης Φράγκος και Ζελιάνα Φράγκου-Χωρέμη (φωτό αρχείου)
    Γιάννης Φράγκος και Κλέλια Χατζηιωάννου (φωτό αρχείου)



    ΣΧΟΛΙΑ