• Οικονομία

    Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η FED

    • NewsRoom
    Jerome Powell, επικεφαλής FED

    Jerome Powell, επικεφαλής FED


    Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street, η FED διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια., στο επίπεδο των 1,5-1,75%. Παράλληλα η Fed θα συνεχίσει τις αγορές εντόκων γραμματίων δημοσίου τουλάχιστον μέχρι το β’ τρίμηνο.

    Ωστόσο, για να οδηγήσουν το βασικό επιτόκιο να κινείται στη μέση του εύρους, αποφάσισαν  να αυξήσουν το επιτόκιο που πληρώνεται επί των αποθεματικών που δι

    ατηρούν οι τράπεζες στην Fed, στο 1,6% από 1,55% προηγουμένως.

    Οι αξιωματούχοι της Fed είχαν από τον προηγούμενο μήνα αφήσει να εννοηθεί ότι κρίνουν κατάλληλη τη διατήρηση των επιτοκίων στο ίδιο επίπεδο έως ότου ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα των τριών μειώσεων του 2019 στην αμερικανική οικονομία, έναντι της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης. Κάτι που επανέλαβαν και στην αποψινή ανακοίνωσή τους. Οι αξιωματούχοι “θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις επιπτώσεις των εισερχόμενων πληροφοριών στο οικονομικό outlook, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων εξελίξεων και των βουβών πληθωριστικών πιέσεων”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Η Fed χαρακτηρίζει «μέτρια» την καταναλωτική δαπάνη, από «ισχυρή» στην ανακοίνωση του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ οι επιχειρηματικές επενδύσεις παραμένουν υποτονικές.



    ΣΧΟΛΙΑ