• Tα κρούσματα covid στην ΤτΕ, τι έκανε στις 16/03 ο Mr Chipita και ένα κουίζ με FBI δράση 

    Τι κάνει το FBI στην Αθήνα;

    the wise man
    image
    the wise man

    Τα ταχύτατα βήματα της Πειραιώς

    Η στήλη πληροφορείται ότι η τράπεζα Πειραιώς έχει εκταμιεύσει το 91% των αιτήσεων που πήραν το πράσινο φως από την Αναπτυξιακή στο πλαίσιο της διάθεσης ρευστότητας μέσα από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ. 

    Η τράπεζα λόγω του μεγέθους της είχε 3.200 εγκεκριμένες αιτήσεις και, όπως μαθαίνω, εντός της επόμενης εβδομάδας φιλοδοξεί να τελειώνει…

    Α και να μην το ξεχάσω! Οι χρηματιστές που παρακολουθούν καθημερινά την μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 4,00 πιστεύουν ότι κάτι καλό συμβαίνει…

    Ο deputy έγινε CRO

    Η στήλη σας είχε ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες με το που αποχώρησε ο Θύμιος Κυριακόπουλος από την τράπεζα Πειραιώς πως η λύση θα δινόταν εκ των έσω. Έτσι και έγινε.

    Ο deputy CRO Ιωάννης Σταμούλης ανέλαβε από εχθές καθήκοντα Chief Risk Officer και το έργο που έχει να επιτελέσει, ιδίως μετά τις συνέπειες της πανδημίας, είναι ιδιαίτερα δύσκολο… Εξάλλου, ο προκάτοχός του έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα.

    Ο Covid-19 επισκέφθηκε και την ΤτΕ

    Πληροφορούμαι ότι ο κορονοϊός χτύπησε και την Τράπεζα της Ελλάδος, βέβαια με ήπια συμπτώματα.

    Τα δύο κρούσματα εργάζονται σε διεύθυνση της ΤτΕ που εδρεύει εκτός των κεντρικών γραφείων και από την πρώτη στιγμή ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης.

    Όπως καταλαβαίνετε, όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε, να τηρούμε τις αποστάσεις και να φοράμε μάσκα όπου και όποτε είναι απαραίτητο…

    Η επιπλέον γραμμή χρηματοδότησης του Mr Chipita

    Ο ισχυρός manager της Chipita Σπύρος Θεοδωρόπουλος στις 16 Μαρτίου τράβηξε από τις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς γραμμή χρηματοδότησης 30 εκατ ευρώ. 

    Όπως λέει αρκούν για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας… 

    Εκείνη την εποχή όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας άνοιξαν νέες γραμμές ή τράβηξαν από αυτές που είχαν ρευστότητα για παν ενδεχόμενο…

    Θα μείνει ο Βρούτσης;

    Αμέσως μετά την επίσκεψη του Κυριάκου στο υπουργείο Εργασίας και το πάτημα του κουμπιού της ψηφιακής σύνταξης – άντε να το δούμε στην πράξη διότι οι εκκρεμείς συντάξεις είναι δεκάδες χιλιάδες και οι εν δυνάμει συνταξιούχοι σύνταξη ακούν και σύνταξη δεν βλέπουν – υπήρξε έντονη φημολογία για παραμονή, εν τέλει, του υπουργού Γιάννη Βρούτση στην θέση του. 

    Ο Βρούτσης είχε τσαλακωθεί με τα voucher ωστόσο έχει κάνει αρκετή και καλή δουλειά στο υπουργείο Εργασίας. Κοντός ψαλμός αλληλούια! 

    Οι Αμερικανοί βάζουν πόδι στο Αιγαίο

    Το γνωρίζουν πλέον και οι πέτρες ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα περάσει στα χέρια των Αμερικανών και οι επόμενοι στόχοι είναι οι λιμένες της Καβάλας και του Βόλου. 

    Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης μαθαίνω ότι τρέχει γρήγορα και άμεσα θα υπάρξουν εξελίξεις στον διαγωνισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις τον Αμερικανό Πρέσβη είναι στην Αλεξανδρούπολη.

    Από εκεί έστειλε εχθές μήνυμα και προς την Τουρκία για την ΑΟΖ του Καστελόριζου. 

    Κουίζ: 

    Τι κάνει το FBI στην Αθήνα; Μαθαίνω ότι οι λεβέντες με τα μαύρα βρίσκονται στο Κλεινόν Άστυ. Για ποια μεγάλη υπόθεση έχουν έρθει; Μου λένε ότι η έρευνα είναι μεγάλη και θα κάνει ντόρο…