• The Wiseman

    Η βιασύνη στον Παπουτσάνη και οι εξελίξεις στην Κέκροψ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Αναπλάσεις ο Χρίστος Σπίρτζης

    Ο Χρίστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κουμπάρος του σκηνοθέτη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, κατέθεσε νομοσχέδιο για “Σύσταση φορέα Αναπλάσεων της πόλης των Αθηνών”.

    Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την ανάπλαση των “Προσφυγικών” της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας. Επίσης όπως αναφέρεται “δύναται να αποκαθιστά διατηρητέα κτίρια και νεότερα μνημεία, να αναλαμβάνει δράσεις ενίσχυσης της νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας, ανάδειξης του τουριστικού χαρακτήρα των περιοχών, δράσεις πολιτιστικής αναβάθμισης, δράσεις αθλητισμού και δράσεις υπέρ των νέων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.”

    Εκτός από το 8μελές διοικητικό συμβούλιο θα συσταθεί και 8μελές γνωμοδοτικό τεχνικό συμβούλιο. Και μη χειρότερα. Γιατί έτσι, όπως το πάει ο Σπίρτζης μπορεί να κάνει όσες εταιρείες είναι οι πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας για τις τοπικές αναπλάσεις.

    Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει

    Στο Χρηματιστήριο υπήρξε καπνός με τη μετοχή του Κέκροπα, όπως γράψαμε προ ημερών. Και όπως λέει ο σοφός λαός καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει.

    Η είδηση που έσκασε από την εισηγμένη ήταν ότι η υπόθεση με την έκταση στα Τουρκοβούνια για την οποία υπάρχει επιδικία με το δημόσιο επιστρέφει στο Εφετείο Αθηνών, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την ασκηθείσα από τον Κέκροπα αίτηση αναίρεσης της υπ’ αριθ. 3401/2014 απόφασης του Εφετείου Αθηνών κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

    Όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της Κέκροψ η υπ’ αριθ. 589/2018 απόφαση του Αρείου Πάγου, ανήρεσε την εις βάρος της εταιρείας εφετειακή απόφαση, γιατί, κατά παράβαση του άρθρου 281 ΑΚ, είχε απορρίψει ως μη νόμιμη την ένσταση καταχρηστικής ασκήσεως του δικαιώματος κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία η Κέκροψ επικαλείτο, ότι το Ελληνικό Δημόσιο επί τουλάχιστον 70 χρόνια ρητά αναγνώριζε την κυριότητά της με σειρά επιδηλωτικών πράξεων.

    Ως εκ τούτου η υπόθεση θα εισαχθεί εκ νέου στο Εφετείο Αθηνών για ουσιαστική κρίση, σύμφωνα με τις κατά τα ανωτέρω δεσμευτικές για το Εφετείο κρίσεις του Αρείου Πάγου, αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

    Βιάζονται στον Παπουτσάνη

    Λίγες ημέρες μετά το πέρας του α΄τριμήνου 2018 η διοίκηση της Παπουτσάνης σπεύδει να ανακοινώσει την αύξηση των οικονομικών της αποτελεσμάτων κατά το α΄τρίμηνο και να προβλέψει επίσης αύξηση για το σύνολο του τρέχοντος έτους. Επιπλέον τρέχει για να κάνει έκτακτη γενική συνέλευση στις 3 Μαίου με κυριότερο θέμα την επιστροφή κεφαλαίου και συγκεκριμένα 251.184,10 ευρώ.

    Αυτό σημαίνει ότι την μερίδα του λέοντος από τη μικρή επιστροφή θα πάρουν οι Μενέλαος Τσόπουλος και Γιώργος Γκάτζαρος.

    Τα δύο αυτά φυσικά πρόσωπα ελέγχουν 50-50% την εταιρεία Bolelli Co. που εμφανίζεται να κατέχει το περίπου 62% των μετοχών της Παπουτσάνης.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ