• Ποιος έκοψε το μπόνους του CEO, η ευκολία της Πειραιώς, η αγωνία της Κριστίν και οι υπερωρίες για την εγγυητική

    Έχουμε τα θέματά μας, έχουμε και τους απόγονους της δυναστείας των Ρότσιλντ να θέλουν να μας κάνουν κουμάντο…

    image

    Η μάχη των Βρυξελλών

    Φωνάζει η Κριστίν αλλά ποιος την ακούει; Σήμερα ξεκινούν οι διήμερες εργασίες της πιο κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια.

    Είναι η πιο κρίσιμη διότι δεν αφορά την οικονομική βύθιση ενός, δύο ή τριών μελών, αλλά όλης της Ένωσης. Βέβαια, για μια ακόμη φορά ο Νότος πλήττεται περισσότερο καθώς έχει βαριά τουριστική βιομηχανία, η οποία δεν φαίνεται να παίρνει καν εμπρός…

    Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Σύνοδος δεν θα βγάλει – για μία ακόμη φορά – λευκό καπνό… Αυτά ακούει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και φωνάζει σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να ληφθεί απόφαση για το Recovery Fund το συντομότερο δυνατόν. Να δούμε με τι θα γυρίσει πίσω ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος βλέπει την τουριστική κίνηση και τον πιάνει κρύος ιδρώτας…

    Τι γνωρίζει η Κριστίν

    Μένοντας, λίγο ακόμη, στο πλήγμα που έχει δεχθεί η οικονομία της Ευρώπης και στο γιατί στα γραφεία της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη δεν θα κάνουν, όπως πάει η κατάσταση, διακοπές ένα έχω να σας πω, τα νούμερα ζαλίζουν.

    Και αναφέρομαι στα στοιχεία που είχαν το φως της δημοσιότητας βάσει των οποίων 5 εκατομμύρια νοικοκυριά – στην Ευρώπη – έχουν προχωρήσει σε αναστολή πληρωμών δανείων και 17.000 επιχειρήσεις.

    Εκ πρώτης δεν ακούγονται πολλά ωστόσο αποτελούν μια μελλοντική βόμβα διότι το σωστό ζύγισμα θα γίνει όταν τελειώσουν τα μέτρα των αναστολών και επανέλθουμε όλοι στην πραγματικότητα… η οποία θα φέρει μαζί της υψηλή ανεργία.

    Η ευκολία της Πειραιώς

    Για να εκταμιευτεί ένα δάνειο από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ (και το Ταμείο Εγγυοδοσίας) πρέπει η επιχείρηση να πάει στην τράπεζα το χαρτί από το Πρωτοδικείο το οποίο να αποδεικνύει ότι δεν έχει κάνει αίτηση πτώχευσης.

    Πολλά δάνεια έχουν κολλήσει γιατί το Πρωτοδικείο έχει τους δικούς του ρυθμούς, της χελώνας…

    Η στήλη πληροφορείται ότι στην τράπεζα Πειραιώς αποφάσισαν να διευκολύνουν τη διαδικασία και δεν περιμένουν το χαρτί από το Πρωτοδικείο. Το δάνειο προχωράει, δίδεται στον επιχειρηματία και όταν βγει το χαρτι τότε η επιχείρηση απλά το στέλνει με ένα  mail.

    Άλλωστε οι τραπεζες ξέρουν πολύ καλά ποιες επιχειρήσεις ειναι υγιείς και ποιες όχι.

    Θίχτηκαν τα συμφέροντα του Ρότσιλντ

    Έχουμε τα θέματά μας, έχουμε και τους απόγονους της δυναστείας των Ρότσιλντ να θέλουν να μας κάνουν κουμάντο…

    Η στήλη είχε στο παρελθόν, μάλιστα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αναδείξει το ζήτημα με την αντίδραση 5-6 ξένων δισεκατομμυριούχων που διαθέτουν επαύλεις στην Κέρκυρα και αντιδρούσαν από τότε στην επένδυση της NCH Capital στην Κασσιόπη.

    Πρωταγωνιστής ο υιός του λόρδου Ρότσιλντ, τραπεζίτης Νατ Ρότσιλντ, ο οποίος διαμένει στην Ελβετία και περνάει τα καλοκαίρια του στην έπαυλη που διατηρεί δίπλα στην περιοχή Ερημίτης που θα γίνει η επένδυση.

    Ο Νατ, λοιπόν, έγραψε στο twitter ένα απρεπές για υιό λόρδου σχόλιο για τον Μητσοτάκη. Τον αποκάλεσε foolish γιατί τάσσεται υπέρ της επένδυσης… Προφανώς, ο Ματ, που έχει αγοράσει ένα σκασμό στρέμματα στην περιοχή, έχει άλλα σχέδια…

    Forthnet: Ποιος έκοψε το μπόνους του CEO

    Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος -ναι, της εταιρείας που χρωστούσε σε όποιον μιλάει Ελληνικά- έβαλε στην ατζέντα των θεμάτων της γενικής συνέλευσης της εταιρείας το εξής θέμα: να λάβει μπόνους για την επίτευξη των στόχων κατά τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης του 2019.

    Εντάξει, γελάνε και τα πατώματα… Είναι δυνατόν να ζητά μπόνους για επίτευξη στόχων όταν η εταιρεία πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και ζητούσε από τις πιστώτριες τράπεζες να του δώσουν 2-3 εκατ. ευρώ για να την κρατήσει ανοικτή, ουσιαστικά για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι;

    Τι να πει κανείς, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου! Έλα, όμως, που οι μέτοχοι δεν τρώνε κουτόχορτο και δεν ενέκριναν το μπόνους του CEO και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά!

    Και επειδή το mononews.gr δημοσιοποίησε σχετικό θέμα, πριν λίγες εβδομάδες, με την υπογραφή του Δημήτρη Κόκκορη, θα ευλογήσουμε τα γένια μας καθώς πιστεύουμε ότι βάλαμε ένα λιθαράκι στο κόψιμο της έξτρα αμοιβής του «γίγαντα» CEO. Ευτυχώς που η εταιρεία μετά από 2,5 χρόνια πουλήθηκε στην BC Partners.

    Υπερωρίες για την εγγυητική

    Φίλος της στήλης και τακτικός αναγνώστης, διαβάζοντας το χθεσινό σχόλιο για την συνεύρεση Τσίπρα-Τσάδαρη στο Κουφονήσι, μου επισήμανε κάτι που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον σε αυτή τη συγκυρία: ο πρώην αναπληρωτής CEO της Attica Bank δεν είχε ασχοληθεί με τα δάνεια του Καλογρίτσα γενικά μόνο, αλλά ήταν και αυτός που εξέδωσε την εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ για να συμμετάσχει ο μεγαλοεργολάβος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Μάλιστα, πολλοί στην τράπεζα θυμούνται εκείνη την κρίσιμη ημέρα στα τέλη Αυγούστου του 2016 ότι οι υπηρεσίες έκαναν υπερωρίες περιμένοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον διαγωνισμό…

    Τώρα που όλοι ψάχνουν τη διαδρομή του χρήματος από τους Άραβες της CCC προς τον Καλογρίτσα και μετά, είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσάδαρης θα έχει πολλά να πει για το παρασκήνιο αυτής της υπόθεσης…