• The Wiseman

    Η ολική επαναφορά του τραπεζίτη Γιώργου Τανισκίδη με την IBG και οι συζητήσεις του Λεωνίδα Μπόμπολα

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Τι τρέχει με την ΕΒΖ;

    Η αλλαγή που έφερε ο ανασχηματισμός στο δεύτερο κλιμάκιο της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης τείνει να τινάξει στον αέρα το deal του fund Innovation Brain με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Ο… δάκτυλος είναι υπουργικός… Γιατί κ. υπουργέ μου; Τι θέλετε; Και γιατί βάζετε τρικλοποδιά την ώρα που η ελληνική οικονομία διψάει για επενδύσεις;

    Καζάνι που βράζει το… θέμα Πειραιώς

    Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι εποπτικές αρχές, σε Αθήνα και Φρανκφούρτη την υπόθεση της τράπεζας Πειραιώς και συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα έκδοσης του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ. Πηγές με γνώση του παρασκηνίου έλεγαν στην στήλη ότι δεν υπάρχει καν θέμα προσφυγής της τράπεζας σε κρατική στήριξη. Δηλαδή, δεν θα γίνει η κάλυψη του ομολόγου με κρατικά κεφάλαια και πόσω μάλλον τις επόμενες ημέρες… όπως διαδίδεται. Υπάρχει χρόνος μέχρι το τέλος του έτους, ίσως και αργότερα.

    Το «διαμάντι» του Δημήτρη Κούτρα

    Το 2017 το «Κτήμα Πεντελικόν», το οποίο απέχει μία ανάσα από τα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι, πέρασε στον έλεγχο του πρώην ισχυρού άνδρα του Άκτωρα και νυν μέτοχο με 20% στην Intrakat Δημήτρη Κούτρα.

    Ο δαιμόνιος μάνατζερ απέκτησε το κτήμα, στο οποίο έχουν γίνει ιστορικές εκδηλώσεις, γάμοι και πολυτελή event και τώρα μαθαίνουμε ότι θέλει να το αξιοποιήσει. 

    Μάλιστα, η οικογένεια Κούτρα – καθώς ενεργή συμμετοχή έχει η κόρη του Δημήτρη, Φανή – διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της αρκετά ακίνητα επενδυτικού χαρακτήρα. 

    Για το κτήμα το business plan προβλέπει την μετατροπή του σε VIP προορισμό, με αιχμή το πράσινο αλλά και τη δημιουργία luxury boutique ξενοδοχείου με 50 κλίνες.

    Το project είναι ακόμη στα χαρτιά, ωστόσο σχετικά σύντομα και μετά τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες θα ξεκινήσει… 

    Οι συζητήσεις του Λεωνίδα Μπόμπολα 

    Μιας και ο λόγος για τον πρώην στυλοβάτη του Άκτωρα, επισημαίνουμε ότι ο τέως CEO του Ελλάκτωρα Λεωνίδας Μπόμπολας εξετάζει μία σειρά από εναλλακτικές προτάσεις για την επόμενη ημέρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην κατασκευαστική εταιρεία. 

    Οπως λέγεται από ανθρώπους που συνομιλούν μαζί του, ο ίδιος επιθυμεί να έχει ρόλο στην επόμενη ημέρα παρά το γεγονός ότι έχασε την διοίκηση από τους αδελφούς Καλλιτσάντση. Τώρα πως ακριβώς θα γίνει αυτό προφανώς μένει να το συζητήσει. 

    Επαναφορά Βαρδινογιάννη

    Χθες, οι Κύπριοι αποφάσισαν να τελειώνουν με τις θυγατρικές της πρώην Λαϊκής Τράπεζας και έδωσαν τις ευλογίες τους στην οικογένεια Βαρδινογιάννη για την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG). 

    Η IBG έχει άδεια για τραπεζικές και χρηματιστηριακές εργασίες. Η οικογένεια λοιπόν επανέρχεται στα τραπεζικά και πλέον έχει τράπεζες σε Ελλάδα, Ρουμανία και Μάλτα.

    Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη ξεκίνησε με την Xíos Bank την δεκαετία του ’90 και έφθασε να ελέγχει την Tράπεζα Πειραιώς (ποσοστό κοντά στο 9%) όταν η τελευταία αγόρασε την Xíos. 

    Ολική επαναφορά

    Ο τραπεζίτης τον οποίο εμπιστεύεται απόλυτα η οικογένεια είναι ο Γιώργος Τανισκίδης.  Και για τους νεότερους ο Τανισκίδης υπήρξε επικεφαλής της Nova Bank, της οποίας η διαφορετικότητα στα καταστήματα ήταν ότι οι υπάλληλοι δεν κάθονταν, στέκονταν όρθιοι! Είχε αντιγράψει το μοντέλο της πορτογαλικής Τραπεζας NOVA που ήταν και βασικός μέτοχος μαζί με τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Στη συνέχεια άλλαξε το όνομα της σε Millennium και εξαγοράστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς τον Απρίλιο του 2013. 

    Για επικοινωνία με τη στήλη: [email protected]

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ