• The Wiseman

    Ο βίος και η Πολιτεία του Dean Dakolias της Fortress, το σκάφος που δεν πρόλαβε να αγοράσει ο Λαβίδας και ποιος δικηγόρος είναι απατεώνας!!!

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ο βίος και η Πολιτεία του Dean Dakolias της Fortress και το σκάφος που δεν πρόλαβε να αγοράσει ο Λαβίδας και ποια εταιρεία τα έχει βάψει μαύρα

    Ποιος είναι ο Dean Dakolias της Fortress που κλείνει deals στην Ελλάδα

    Το γεγονός ότι η Fortress προηγείται στην διεκδίκηση στο deal της Eurobank είναι πλέον γνωστό σε όλους… Μαθαίνω, μάλιστα, ότι στο επιτελείο της συνεργάτιδας του αμερικανικού fund της doValue (της ιταλικής εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων) στο Μαρούσι περίσσευαν από προχθές το βράδυ τα χαμόγελα και η καλή διάθεση…

    Στο ίδιο mood μου μεταφέρουν είναι και ο άνθρωπος-κλειδί που κινεί τα νήματα της Fortress στην Ελλάδα: ο ελληνικής καταγωγής Dean (Κωνσταντίνος) Ντακόλιας.  Ο co-chiefinvestment officer του αμερικανικού fund συμμετείχε και σε ένα από τα κλειστά δείπνα του Μητσοτάκη στο πρόσφατο ταξίδι του στην Νέα Υόρκη… Ο Dean έχει σπίτι στην Ελλάδα και όπως δηλώνει «το χαίρονται περισσότερο οι φίλοι μου, παρά εγώ»…

    Είναι specialist στα distress project και έχει αναλάβει ήδη τα χρέη του Χαραγκιώνη,  έχει χρηματοδοτήσει την MIG και θυγατρικές αυτής, έχει χρηματοδοτήσει πρόσφατα το Πόρτο Καρράς ενώ την δεκαετία του 2000 είχε μπει και στο μετοχικό κεφάλαιο της Proton Bank.  Όσοι έχουν συνεργασθεί μαζί του λένε ότι είναι σκληρός στις διαπραγματεύσεις και δεν είναι τυχαίο ότι από το 2002 εκείνος και η ομάδα του έχουν κλείσει συμφωνίες 100 δισ. δολαρίων.

    Όταν ήταν μικρός περνούσε τα καλοκαίρια στην Ελλάδα – στην Πελοπόννησο από την οποία έφυγαν έφηβοι οι γονείς του – και όπως λέει μόνο ο παππούς του – Παππάς στο επάγγελμα – τον αποκαλούσε Κωνσταντίνο.

    Στην χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε στην Αμερική το 2008 ο Dean, μολονότι άνθρωπος των αγορών και «γκουρού» των distress funds, ομολογεί πως πήγε στο ATM και σήκωσε λεφτά… διότι – όπως λέει – φοβήθηκε πως την επόμενη ημέρα δεν θα λειτουργούσε…  Ο Dean λοιπόν μπήκε σφήνα στην υπόθεση της Eurobank και όπως πληροφορούμαι έδωσε κατιτίς παραπάνω από την Pimco…  Βέβαια, μέχρι τελευταία στιγμή και μέχρι να γραφτεί το όνομα του νικητή στο χαρτί όλα είναι πιθανά… και εξαρτώνται από το αν η Pimco βάλει το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη…

    Λαβίδας: Το σκάφος που έμεινε μόνο στα… όνειρα

    Στα τέλη του καλοκαιριού ο Τηλέμαχος Λαβίδας, που δίνει 26 εκατ.  δολάρια ως εγγύηση για να βγει από τις αμερικανικές φυλακές, ούτε που φανταζόταν τι τον περίμενε μόλις ένα μήνα αργότερα… Ανέμελος, λοιπόν, και με πολλά – όταν δίνεις 26 εκατ. ευρώ για εγγύηση έχεις πολλά – λεφτά αποφάσισε να αποκτήσει ένα Luxury σκάφος, τύπου Pershing 62, με την ονομασία PAX. Η στήλη πληροφορείται ότι το σκάφος που παζάρευε ο Τηλέμαχος,  είχε την ιστορία του καθώς ανήκε στον Κάρολο Φίξ (ο αείμνηστος είχε δύο) και η τιμή του ήταν 600.000 ευρώ.

    Μαθαίνω δε ότι το παζάρεμα είχε προχωρήσει τόσο πολύ που την ίδια περίοδο ο Τηλέμαχος με τους οικείους του το πήρε, το έβγαλε στα ανοικτά για ένα test drive και ενθουσιάστηκε… Μετά όμως ήρθε το FBI και της φυλακής τα σίδερα!

    Εθνική Ασφαλιστική: Στις 27-28 Νοεμβρίου οι μη δεσμευτικές 

    Η στήλη σας έχει πληροφορήσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι ατύπως και παρασκηνιακά στην Εθνική Τράπεζα ετοιμάζονται – στην περίπτωση που χρειαστεί – και για το plan B όσον αφορά στην πώληση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής… Μαθαίνω ότι ο Παύλος Μυλωνάς περιμένει την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών στις 27 ή 28 Νοεμβρίου – το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου. Και από το ποιοι και πόσοι επενδυτές θα εμφανισθούν θα φανεί αν ο διαγωνισμός θα είναι επιτυχής ή θα ενεργοποιηθεί το plan B που προβλέπει το IPO των μετοχών.

    Οι επενδυτές με τους οποίους μιλούν οι σύμβουλοι είναι, όπως πληροφορούμαι, οι Fosun, CVC, Fairfax, Lone Star και LCPαλλά και κάποια άλλα αμερικανικά funds.

    Ασυλία παντού! 

    Την τελευταία στιγμή προστέθηκε στον νόμο και η ασυλία των στελεχών των εταιρειών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων…

    Προσοχή λαμόγιο δικηγόρος!!!

    Η στήλη δέχτηκε μια πολύ σοβαρή καταγγελία και ήδη έχει ξεκινήσει μεγάλη έρευνα. Αυτό που μάθαμε, είναι ότι κυκλοφορεί δικηγόρος στην Αθήνα που ισχυρίζεται ότι έχει ειδικότητα ως προς την διαδικασία νομιμοποίησης αλλοδαπών , που είναι σοβαρά εργαζόμενοι και δεν έχουν χαρτιά. Ο «δικηγόρος αυτός» εμφανίζεται ιδιαίτερα κοινωνικός στα social media (Facebook κλπ)  και υποστηρίζει ότι έχει τελειώσει το Κολλέγιο Αθηνών. Μάλιστα (αν και δεν έχει σημασία) φέρεται να υποστηρίζει την ΑΕΚ.

    Λειτουργεί με κάποιο κύκλωμα και βγάζει πλαστά χαρτιά, παράβολα και ψεύτικες προσκλήσεις για δακτυλικά αποτυπώματα.  Κοροϊδεύει τον κόσμο και τους τρώει χρήματα με τον χειρότερο τρόπο, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι φτωχοί άνθρωποι που ήρθαν με μόνο σκοπό να δουλέψουν στην πατρίδα μας, δεν μπορούν να ενταχθούν νόμιμα λόγω γραφειοκρατίας που υπάρχει στην χώρα μας .

    Κουίζ: Σε ποια εταιρεία μετά από σερί επιτυχιών τις τελευταίες ώρες έχουν κατεβάσει μαύρες πλερέζες; Έτσι είναι η ζωή έχει και τα κάτω της… και κάποιο deal θα σκαλώσει…



    ΣΧΟΛΙΑ