• The Wiseman

    Ο τραπεζίτης, ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η λαμπερή Themis Z

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Σε συμφωνία με τις τράπεζες για τη ρύθμιση οφειλών της εταιρίας του, Danaos Corp, ύψους 2,5 δισ. USD λεγεται οτι προχώρησε ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας.  H συμφωνία δεν περιελάμβανε haircut αλλά διάθεση μετοχών στους δανειστές κάτι που είναι ιδιαίτερα θετικό για τις πιστώτριες τράπεζες εφ’ όσον φυσικά η εταιρία ανακάμψει ολοκληρωτικά μετά την περιπέτεια με το «κραχ» στην νοτιοκορεατική Haujin Shipping, στην οποία είχε ναυλωμένα 8 πλοία και τα άλλα προβλήματα που είχε. Πρόσφατα, μάλιστα, Έλληνας τραπεζίτης δέχτηκε συγχαρητήρια για τη ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων, τα οποία έληγαν στις 31 Δεκεμβρίου του 2018.  H κρίση που πλήττει τα πλοία μεταφοράς των εμπορευματοκιβωτίων και η θέληση η εταιρία να βγει από το αδιέξοδο, φέρνει τη Danaos στη διαδικασία να εκδώσει 99.342.271 νέες μετοχές (το 47,5% της εταιρίας), τις οποίες θα διαθέσει τους δανειστές.

    H Danaos Investment Limited παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρίας. O Kούστας, για ένα μεγάλο μέρος των δανειακών του υποχρεώσεων, μ’ αυτή την κίνησή του πέτυχε την παράταση των υφισταμένων προθεσμιών λήξης κατά πέντε χρόνια, ως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

    Η συνάντηση Λασκαρίδη-Παπαγιαννόπουλου

    Στην Αθήνα συναντήθηκαν δύο εκ των «Big 4» Ελλήνων που κατέχουν τα ηνία διεθνών οργανισμών και ενώσεων. O Πάνος Λασκαρίδης πρόεδρος της ECSA της Ένωσης των Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA), ο Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος της BIMCO, της μεγαλύτερης ναυτιλιακής ένωσης στον κόσμο, συζήτησαν για τις προοπτικές περαιτέρω σύσφιξης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Όπως επεσήμανε ο Πάνος Λασκαρίδης οι δύο Ενώσεις κατά το παρελθόν έχουν αλληλουποστηριχθεί γεγονός που έχει προετοιμάσει το έδαφος για βελτίωση της συνεργασίας τους.

    Η ατζέντα των δύο ανδρών περιελάμβανε τις εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο αλλά και τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς για τη μείωση εκπομπής θείου που θα ισχύσει από το 2020 και έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην ναυτιλιακή κοινότητα.

    Από την πλευρά του ο Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, υπογράμμισε τόνισε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και των δύο Ενώσεων πρέπει να συνδυαστούν ώστε να διαμορφωθεί κοινή γραμμή σε θέματα που απασχολούν το μέλλον του διεθνούς ναυτιλιακού κλάδου.

    Πάνος Λασκαρίδης πρόεδρος της ECSA της Ένωσης των Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA) και Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος της BIMCO (δεξιά)

    Dinner Νιάρχου Λιβανού

    Ενα σούπερ dinner με οικοδεσπότες τον Φίλιππο Νιάρχο και τον Γιώργο Λιβανό πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Μύκονο. Καλεσμένοι μεταξύ άλλων ο εφοπλιστής Νικόλας Βαφειάς, η ιδιοκτήτρια του Santa Marina Χριστιάνα Παπαγεωργίου κ.α. 

    Ο Νίκος Κριθαριώτης

    Η Ναστάζια Δαρίβα είναι η σύντροφος Νίκου Κριθαριώτη. Η Ναστάζια και ο Νίκος, ζευγάρι εδώ και αρκετά χρόνια, ανακοίνωσαν σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο τους αρραβώνες τους. Η«ανακοίνωση» πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της αδελφής του Νίκου, Σήλιας Κριθαριώτη. Η κυρία Κριθαριώτη και ο σύζυγός της γνωστός εφοπλιστής Νίκος Τσάκος διαθέτουν μία υψηλής αισθητικής ιδιόκτητη περιοχή στο Λαγονήσι. Ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά το μενού ετοίμασε ο γνωστός σεφ Νίκος Κουλούσιας.

    Η λαμπερή Themis Z

    Η Themis Ζουγανέλη  ειναι μια λαμπερή σχεδιάστρια. Προ ημερών πραγματοποιηθηκε στην Μύκονο στην boutique Themis Z  παρουσίαση των κοσμημάτων της που έχει  δημιουργήσει απο κοινού με την Swarovski . 

    O οίκος Atelier Svarovski συνεργάστηκε με την γνωστή σχεδιάστρια και δημιούργησαν μια exclusive συλλογή κοσμημάτων με έπνευση απο την Μύκονο. Η Nadja Swarovski ειναι η  εκπρόσωπος της πέμπτης γενιάς της δυναστείας των Swarovski.

    Η Nadja Swarovski, πρωτοστατεί στην προσπάθεια ανάδειξης του προφίλ της εταιρείας προχωρώντας σε συνεργασίες με σχεδιαστές μόδας, όπως ο υποστηριζόμενος από την Kering Christopher Kane και το αμερικανικό brand Rodarte, του οποίου οι στολισμένες με κρύσταλλα στολές μπαλέτου για τη Natalie Portman στην ταινία «Μαύρος Κύκνος» έγιναν από τα πλέον εμβληματικά κοστούμια της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής.

    Nadja Swarovski & Themis Ζουγανέλη
    Εβελίνα Πετράκη – Ελίνα Σμπώκου ( στην boutique Themis Z)
    Ναταλία και Τατιάνα Βάρδα, Ελίνα Σμπώκου και Άννα Χατζηνλασιου ( στην boutique Themis Z)
    Ανδρέας και Μιλένα Τσαβλίρη ( στην boutique Themis Z)
    Άντζελα Βαγιωνή-Μαρία Πετροπούλου ( στην boutique Themis Z)
    Themis Ζουγανέλη-Κωνσταντινος Κουκάς(Δήμαρχος Μυκόνου) -Nadja Swarovski (στην boutique Themis Z)

     



    ΣΧΟΛΙΑ