• Ο νέος ρόλος Πατέλη, τα νέα σχέδια Σάλλα, ο πεισματάρης Ξενόφος του ΤΑΙΠΕΔ και το χρηματιστηριακό “πάρτι” του Αριστοτέλη

    Όπως έχετε διαπιστώσει ο τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του στα media και στα διαδικτυακά συνέδρια.

    the wise man
    image
    the wise man

    Το χρηματιστηριακό πάρτι του… Αριστοτέλη

    Χθες στο χρηματιστήριο, όπως διαπιστώσατε, έγινε πάρτι. Λογικό, καθώς οι αξίες είχαν πιεστεί αρκετά ενώ τα χρηματιστήρια του εξωτερικού ήδη έχουν κάνει ράλι.

    Στα “πολύ” θετικά ήταν φυσικά ο νέος μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς και το νέο φάρμακο για τον κορονοϊό.

    Κυρίαρχο θέμα κουβέντας σε όλη την αγορά η Τράπεζα Πειραιώς και η απόκτηση του 5,14% των μετοχών από τον μεγαλοεπενδυτή Αριστοτέλη Μυστακίδη.

    Η μετοχή της σημείωσε νέα κατακόρυφη άνοδο κατά περίπου 9,81% ΠΕΙΡ -3,08% 3,78 . Φυσικά μεγάλη άνοδο πραγματοποίησαν όλες οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, όπως επίσης και οι περισσότερες μετοχές.

    Ο Αριστοτέλης αγοράζει μετοχές κι άλλης τράπεζας;

    Όπως σας αναφέραμε και πιο πάνω, το τελευταίο 24ωρο, ο Τέλης Μυστακίδης είναι το αγαπημένο θέμα της τραπεζικής και όχι μόνο πιάτσας. Πλέον όλη η Ελλάδα γνωρίζει τον Μυστακίδη αν και οι αναγνώστες του mononews.gr είχαν διαβάσει πολλά κείμενα για τον billionaire Έλληνα τα τελευταία χρόνια.

    Κείμενα και δικά μας αλλά και από το Bloomberg με το οποίο έχουμε στρατηγική συμμαχία.

    Φυσικά τα credits της όλης υπόθεσης ανήκουν στο αφεντικό της Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου.

    Άπαντες, λοιπόν,  αναρωτιούνται εάν o Μυστακίδης, έχει τοποθετηθεί ως απλός επενδυτής η θέλει και μελλοντικά να ορίσει κάποιον δικό του άνθρωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο. Επίσης εάν θέλει να αυξήσει το ποσοστό του.

    Φυσικά η χρηματιστηριακή λογική λέει ότι εάν θέλει να αυξήσει τα μετοχικά του ποσοστά θα περιμένει λίγο…

    Επιπρόσθετα με την εμφάνιση του Έλληνα μεγαλοεπενδυτή άπαντες αναρωτιούνται που βρίσκεται ο John Paulson ο οποίος, όπως είναι γνωστό κατέχει περίπου το 9 έως 9,5% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς.

    Πάντως η στήλη πληροφορείται ότι ο Τέλης αγοράζει σιγά-σιγά μετοχές και άλλης τράπεζας. Αυτό υποστηρίζουν όποιοι βλέπουν διάφορες κινήσεις στο ταμπλό.

    Κάποιοι υποπτεύονται την Εθνική. Φυσικά μιλάμε απλά για υποψίες…

    Τα νέα σχέδια Σάλλα

    Όπως έχετε διαπιστώσει ο τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του στα media και στα διαδικτυακά συνέδρια.  Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο μαθαίνω ότι ήδη καταστρώνει νέα σχέδια για το Φθινόπωρο.

    Νομίζω ότι όπως πάντα θα εκπλήξει… Μου λένε ότι τους 2,5 μήνες της καραντίνας πήγαινε σχεδόν καθημερινά στο γραφείο του. Αναμονή 3 -4 μήνες λοιπόν…

    Από το γραφειάκι της Σταδίου στην Ουάσινγκτον

    Το Μέγαρο Μαξίμου απεφάνθη και ο Μιχάλης Μασουράκης θα εκπροσωπεί από την 1η Σεπτεμβρίου την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Ο οικονομολόγος έχει χαμηλό προφίλ, ασχολείται μόνο με την δουλειά του και δεν ανήκει στους celebrities αυτού του μικρού τόπου. Η στήλη τον θυμάται στα τέλη της δεκαετίας του 1990 στο μικρό γραφείο που είχε στα κεντρικά της Alpha Bank στην οδό Σταδίου.

    Ήταν ο οικονομολόγος της τράπεζας και πάντα έτοιμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Μετά αποφάσισε να πάει στον ΣΕΒ όπου κι εκεί ασχολήθηκε και πάλι με τα οικονομικά.

    Ο Μασουράκης διατηρεί άριστες σχέσεις από την εποχή που ήταν στην Alpha Bank με τα παλαιά τζάκια των Ελλήνων βιομηχάνων. Εξάλλου, τους περισσότερους τους γνώρισε στην Alpha Bank ως πελάτες της τράπεζας.

    Αλήθεια με τον Παπουτσή τι γίνεται;

    Η στήλη πληροφορείται ότι αλλαγή θα υπάρξει μέχρι τέλος του έτους και στον εκπρόσωπο της Αθήνας στην Παγκόσμια Τράπεζα.

    Την θέση κατέχει από την εποχή της υπουργίας Βενιζέλου, στο Οικονομικών, ο Χρήστος Παπουτσής. Πρόκειται για μία από τις πιο ζηλευτές θέσεις με υψηλές αποδοχές – φημολογείται ότι φθάνουν τις 10.000 ευρώ το μήνα.

    Μαθαίνω ότι στην κυβέρνηση σκέφτονται να μην ανανεώσουν την θητεία του και ήδη υπάρχει μια πρώτη λίστα με τους εν δυνάμει υποψηφίους… Όσο για τον Παπουτσή μου λένε ότι ισχυρίζεται πως η σύμβασή του είναι αορίστου χρόνου, ωστόσο όταν μια κυβέρνηση αποφασίζει να αλλάξει τον εκπρόσωπο της χώρας συνήθως αυτό γίνεται. Ίδωμεν…

    Ράβει κουστούμι ο Πατέλης

    Όπως καταλάβατε ο ανασχηματισμός ή διαθρωτικές κινήσεις όπως τον χαρακτήρισε ο Μητσοτάκης δεν αργεί… Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν από εχθές το μεσημέρι και το μεγάλο ποντάρισμα γίνεται στην υπουργοποίηση του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλη.

    Μάλιστα, τελευταία συστήνεται ως Αλέξης διότι αν είναι να υπουργοποιηθεί είναι καλύτερο επικοινωνιακά και ψυχολογικά η προσφορά του ονόματος να είναι ελληνική. Επίσης, τις τελευταίες εβδομάδες το Μαξίμου τον πουσάρει επικοινωνιακά.

    Η στήλη πληροφορείται ότι θα πάρει υπουργείο, το οποίο δεν αποκλείεται να προκύψει από το σπάσιμο υφιστάμενου υπερ-υπουργείου!

    MLS: Ραντεβού με την δικαιοσύνη

    Αύριο στο Πρωτοδικείο της Αθήνας θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι επενδυτές της MLS και ζητούν τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της βορειοελλαδίτικης εταιρείας αλλά και των υψηλόβαθμων στελεχών της διοίκησής της. Δηλαδή, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Καματάκη και των συν αυτώ.

    Οι επενδυτές ζητούν να δεσμευθούν περιουσιακά στοιχεία έως 250.000 ευρώ ενώ προειδοποιούν ότι αύριο θα υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις…

    Στο μεταξύ στην εταιρεία θα μπει ορκωτός (μία εκ των big-4) για να ελέγξει τα οικονομικά πεπραγμένα…

    Ο πεισματάρης πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

    Παρά την δύσκολη συγκυρία το ΤΑΙΠΕΔ έχει ανοίξει τη διαδικασία για δύο μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια.

    Πέραν λοιπόν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού και αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από 6 επενδυτές για την ΔΕΠΑ Υποδομών και από 7 επενδυτές για την ΔΕΠΑ Εμπορίας – εδώ φιγουράρουν οι Μυτιληναίας, Περιστέρης, Κοπελούζος, Βαρδινογιάννης κλπ.

    Ο ήπιων τόνων πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, συνεχίζει με πείσμα την δουλειά.

    Ο Άρης έχει αποδείξει ότι είναι ικανός manager και με την χαρακτηριστική του ευγένεια αντιμετωπίζει ακόμη και τις δύσκολες καταστάσεις.  Στις ημέρες δε της καραντίνας ήταν όπως κάθε σοβαρός manager κάθε ημέρα στις επάλξεις.

    Σήμερα η ΓΣ της Motor Oil

    Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η γενική Συνέλευση της Motor Oil ΜΟΗ -0,15% 27,16 . Λόγω της κατάστασης θα παρευρεθούν μόνο 40 μέτοχοι.

    Κρίμα, γιατί οι δημοσιογράφοι θα ήθελαν να ακούσουν την άποψη του αφεντικού του ομίλου, Βαρδή Βαρδινογιάννη, για την οικονομία και την πολιτική.