• Η επιτυχία Σαρρηγεωργίου, οι εμμονές του Κούτρα και το όραμα Εξάρχου, ποιος είναι ο ΜP (Μέγας Ρυθμιστής), το φιλικό ενσταντανέ Μαρίζας – Τζώρτζη και η απόλυτη σκοτοδίνη για τον πρόεδρο -απόφοιτο Λυκείου-της Πετρόπουλος

    Προ ολίγων εβδομάδων στα γενέθλια της Έλενας Μαντζαβίνου -Ξυλά, Τζώρτζης και Μαρίζα  μιλούσαν σε πολύ καλό “κλίμα”. Εάν κάποιος δεν ήξερε ότι είναι χωρισμένοι , θα νόμιζε ότι είναι ακόμα ζευγάρι.

    image

    Η επιτυχία Σαρρηγεωργίου

    Λοιπόν από ότι μου λένε η Fairfax έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένη, ως μέτοχος, με τον πρόεδρο και CEO του ομίλου Eurolife, Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου.

    Πλέον ο μέτοχος γράφει κέρδη, καθώς κατά την πρώτη πενταετία της επένδυσης, πήρε πίσω σχεδόν το σύνολο του τιμήματος εξαγοράς του 80% της Eurolife.

    Έτσι ο βασικός μέτοχος δηλαδή ο Prem Watsa ανταμείβει με τον καλύτερο τρόπο τον πρόεδρο και CEO της EUROLIFΕ, κ. Σαρρηγεωργίου, με αναπροσαρμογή και ανακατανομή των αποδοχών του.

    Επιπρόσθετα, η σύμβαση εργασίας του μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου.

    Το όραμα Εξάρχου και οι εμμονές Κούτρα

    Λίγες ημέρες εμειναν έως την 1η Δεκέμβριου που θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Ιντρακατ .

    Άπαντες οι μέτοχοι μικροί και μεγάλοι αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

    Μόνο ένας δεν την αντιλαμβάνεται.

    Ο Μπαρμπά Δημήτρης Κούτρας ο οποίος από τις εμμονές του δεν καταλαβαίνει ότι για ένα γινάτι διαλύει τις προοπτικές μιας ολόκληρης εταιρείας, στην οποία ειναι μικρομέτοχος κατα 8,2%

    Το όραμα του CEO Αλέξανδρου Έξαρχου και της διοίκησης της Ιντρακατ είναι δεδομενο.

    Η Ιντρακάτ θέλει να μπει στις πολύ μεγάλες δουλειές και να χτυπήσει το 2023 όσο δύσκολο και εάν είναι την Αττική οδό.

    Θα ακολουθήσει ο Κούτρας η θα μείνει κολλημένος στις εμμονές του;

    Εάν δεν θέλει ας πουλήσει στα 2,5 ευρώ, που του ζητάνε τις μετοχές του.

    Μοτορ Οιλ: 1,5 δισ. κέρδη για το 2022;

    Προσέξτε τα νούμερα του ομίλου της MOTOR OIL .

    Είναι στην κυριολεξία συντριπτικά.

    Τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν σε 569 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από τα αντίστοιχα του δευτέρου τριμήνου (509 εκατ. ευρώ), όταν τα περιθώρια διύλισης ήταν πραγματικά εξωφρενικά

    Μόνα τους τα EBITDA διύλισης στο Γ΄ τρίμηνο έφθασαν τα 500 εκατ. ευρώ, παρ’ ότι θεωρητικά τα περιθώρια υποχώρησαν.

    Οι αναλυτές πλέον αναπροσαρμόζουν τις εκτιμήσεις για τα EBITDA χρήσης σε επίπεδα υψηλότερα του 1,5 δισ. ευρώ.

    Βέβαια σε αυτό το νούμερο θα πρέπει να αφαιρέσουμε τα υπερκέρδη χρήσης, για να δούμε τελικά ποσά EBITDA θα υπολογίζει η εισηγμένη για την χρήση του 2022.

    Η MOH πρόσθεσε επαναλαμβανόμενα EBITDA άνω των 80 εκατ. ευρώ ετησίως με την Άνεμος.

    Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 1,43 δισ. ευρύ.

    Σημειώνεται ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέχει το 40% των μέτοχων της MOTOR OIL.

    Απλά, τα μερίσματα που θα μοιράσει θα κάνουν πολύ πιο πλούσιους τους μετόχους.

    Ποιος είναι ο ΜP (Μέγας Ρυθμιστής)

    Ο Wiseman τώρα δικαιώνεται!

    Από το Σεπτέμβριο σας είχαμε προαναγγείλει πως ο Θανάσης Δαγούμας, Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) θα χριστεί και …«Μέγας Υδατάρχης και Αποβλητάρχης» (εντάξει σολοικίζουν έντονα οι χαρακτηρισμοί  αλλά Κυριακή είναι, ας μας συγχωρεθούν οι γραπτές αυθαιρεσίες)  και θα αναλάβει τις αρμοδιότητες εποπτείας και ρύθμισης δύο τεράστιων τομέων στη χώρα μας, των υδάτινων πόρων και των αποβλήτων-απορριμάτων, στα πρότυπα του αντίστοιχου ιταλικού φορέα.

    Υποθέτω ότι ο Θανάσης Δαγούμας (εφεξής Μ.Ρ. δηλαδή Μέγας Ρυθμιστής) θα αισθάνεται πολύ μεγάλη ικανοποίηση για την χαρακτηριστική και ουσιώδη αναβάθμιση.

    Να θυμίσουμε πως, όταν μέσω wiseman και mononews είχαν πρωτοδημοσιευτεί οι κυβερνητικές προθέσεις, είχε δημιουργηθεί κύμα σφοδρών αντιδράσεων από εσωκυβερνητικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, που αμφισβητούσαν τόσο τη διαρθρωτική ικανότητα της ΡΑΕ να ανταπεξέλθει στα νέα καθήκοντα όσο και την προσωπική διοικητική ικανότητα του γνώριμου της στήλης Θανάση Δαγούμα.

    Το δίχτυ προστασίας όμως του Θανάση Δαγούμα στα λεγόμενα «ψηλά πατώματα» λειτούργησε αποτελεσματικά.

    Οπότε δύο μήνες μετά, ιδού:  ο Υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας φέρνει  στη Βουλή  το νομοσχέδιο με το οποίο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα επεκτείνει τις αρμοδιότητές της αναλαμβάνοντας και τους τομείς των υδάτων, καθώς και των απορριμμάτων και εν γένει των αποβλήτων.

    Όπως λένε κάποιοι χαριτολογώντας στο ΥΠΕΝ «είναι ξεκάθαρο ότι ο Υπουργός μας, ο Κώστας Σκρέκας δεν ρωτήθηκε από κανένα για το ποια προσωπική άποψη έχει για τον Δαγούμα, αλλιώς θα τους έλεγε!».

    Αντιπαρέρχομαι τα «δηλητηριώδη» αυτά σχόλια και θυμίζω  πως η σύσταση ανεξάρτητων αρχών διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και υδάτων και λυμάτων αποτελεί προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να προχωρήσει στην εκταμίευση των κονδυλίων.

    Όλα καλά ως εδώ, αλλά για μισό λεπτό.

    Η  ΡΑΕ, δεν είναι αυτή που φωνάζει για  σημαντική έλλειψη προσωπικού;  Μέσα από τη Ρυθμιστική Αρχή δεν μας έλεγαν με τον πιο έντονο τρόπο ότι «έχουμε  έμπειρο μεν, ελάχιστο δε προσωπικό;».

    Πώς θα εποπτεύσει η ΡΑΕ τόσο νευραλγικούς τομείς για την οικονομία και την κοινωνία, όπως τα νερά και τα σκουπίδια με τις ανεξέλεγκτες χωματερές;

    Προφανώς με προσλήψεις αλλά πότε θα γίνουν και με ποιες διαδικασίες; Και κυρίως πότε θα εκπαιδευτεί το προσωπικό που θα προσληφθεί;

    «Εκτός εάν όλο αυτό γίνεται για να φορτωθεί ο Θανάσης Δαγούμας τις μεγάλες αυξήσεις στην ύδρευση και τα τέλη απορριμάτων …» όπως προβλέπει παλαιό και έμπειρο στέλεχος της ΡΑΕ.

    Απορίες, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει απάντηση…

    Lamda Development: Ποιοι είναι οι μέτοχοι

    Ενδιαφέροντα στοιχεία για το μετοχολόγιο της Lamda Development, ανακοινώθηκαν χθες στα πλαίσια της γνωστοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης για την περίοδο Ιανουάριος -Σεπτέμβριος 2022.

    Σύμφωνα με την εταιρική παρουσίαση της Lamda Development ΛΑΜΔΑ 2,20% 6,97, ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό 43,8% είναι το Latsis Group.

    Ακολουθούν ξένοι θεσμικοί επενδυτές με ποσοστό 19%, η Voxcove Holdings του Πάνου Γερμανού με 10%, οι επενδυτές λιανικής διαθέτουν το 8,4%, οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές το 7,7%, η Brevan Howard & Partners το 6,4%, η EBRD διαθέτει το 1,8% των μετοχών και η Aegean Airlines το 1,7%.

    Τέλος, η Lamda Development κατέχει ίδιες μετοχές που αναλογούν στο 1,3% του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Τζώρτζης – Μαρίζα: Ξανά αγαπημένοι;

    Και ενώ η δίκη της αγίας οικογένειας των Κουτσολιούτσων έχει διακοπεί, εξαιτίας της απαράδεκτης αποχής των δικηγορών από τις δίκες με αντικείμενο αδικήματα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης έως τις 31 Δεκεμβρίου, φαίνεται ότι Μαρίζα και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος βρίσκουν χρόνο να τα λένε οι δυο τους παρόλο που επίσημα έχουν χωρίσει.

    Μάλιστα λένε όσοι τους ξέρουν ότι οι σχέσεις τους έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

    Προ ολίγων εβδομάδων σε κάλεσμα της Έλενας Μαντζαβίνου -Ξυλά, Τζώρτζης και Μαρίζα  μιλούσαν σε πολύ καλό κλίμα και εάν κάποιος δεν ήξερε ότι είναι χωρισμένοι, θα νόμιζε ότι είναι ακόμα ζευγάρι.

    Λέγεται μάλιστα οτι έβγαλαν και σέλφι μαζι.

    Η κ. Έλενα Μαντζαβίνου-Ξυλά, είναι η αδελφή της Μαρίζας Κουτσολιούτσου και το κάλεσμα έγινε καθώς η ιδια είχε γενέθλια.

    Aλλοι ξαναπροσπαθούν…

    Μιας που αναφερόμαστε σε ζευγάρια που είτε χωρίζουν είτε τα ξαναβρίσκουν να σας ενημερώσω για άλλο ένα νέο που έμαθα.

    Εφοπλιστικό ζευγάρι που προσωρινά ήταν στα μαχαίρια, φαίνεται ότι αποφάσισε να δοκιμάσει ξανά τις τύχες του.

    Μάλιστα λέγεται ότι εκείνη ήδη βρίσκεται στην Αράχοβα για να προετοιμάσει το σπίτι, ενόψει Χριστουγέννων.

    Not bad at all…

     

    Αλλοι χώρισαν…

    Τώρα όσον αφορά ένα άλλο αρχιτεκτονικο-επιχειρηματικό ζεύγος, αυτό έχει χωρίσει οριστικά.

    Και εκείνος μένει στο σπίτι του φίλου του τέως εφοπλιστή Βίλλυ Παναγιωτίδη, προφανώς έως ότου βρει στην δικιά του στέγη…

    Πετρόπουλος: Ο μέτοχος από το HARVARD – Ο πρόεδρος απόφοιτος Λυκείου;

    Όλοι φαντάζομαι πλέον έχετε μάθει τον εκτελεστικό πρόεδρο της εισηγμένης εταιρείας Π. Πετρόπουλος ΠΕΤΡΟ 0,94% 8,62, τον κ. Μιχάλη Οικονομάκη.

    Επειδή μου αρέσει να ψάχνω και να ρωτάω μου κάνει εντύπωση που ο κ. Οικονομάκης δεν έχει απαντήσει σε 2 δημοσιεύματα του WISEMAN.

    Θα ρωτήσω λοιπόν για τρίτη φορά.

    Μαθαίνω οτι δεν έχει έχει πτυχίο πανεπιστήμιου. Ισχύει;

    Φαντάζομαι ότι έχω δίκιο και δεν είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου.

    Η αγορά ρωτάει λοιπόν,  τον 82 χρόνο βασικό μέτοχο κ. Κώστα Πετρόπουλο που από ότι ξέρω έχει πτυχίο από το Harvard:  Είναι δυνατόν μια εισηγμένη εταιρεία να διοικείται από ένα μη πτυχιούχο;

    Το ότι είναι φίλος του Γιώργου Δαυίδ της Coca Cola 3E, αυτό προφανώς έχει την σημασία του.

    Μήπως όμως για αυτό η μετοχή της εταιρείας του, βρίσκεται στα τάρταρα;

    Προσέξτε: Ο γενικός δείκτης τιμών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο από τις αρχές του χρόνου (1 Ιανουαρίου 2022) έχει κερδίσει 3%, ενώ η μετοχή της Πετρόπουλος έχει υποστεί δραματικές απώλειες 26,3%.

    Η απόλυτη συντριβή της διοίκησης του Πετροπούλου και για την ακρίβεια του προέδρου κ. Οικονομάκη.

    Που να γινουν και συγκρίσεις με την Autohellas ΟΤΟΕΛ 0,79% 12,80 και την Μοτοδυναμική ΜΟΤΟ 1,34% 3,02.

    Η απόλυτη σκοτοδίνη…

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.