• Οι εφοπλιστές που βρίσκονται στα νησιά και γιατί η Eurobank συστήνει την Τέρνα Ενεργειακή

    Red Alert απο Eurobank και Alpha Bank

    the wise man
    image
    the wise man

    Μπαράζ τηλεδιασκέψεων υπουργών-Στουρνάρα-τραπεζιτών

    Τηλεδιασκέψεις έχει, όπως πληροφορούμαι, σήμερα η ημέρα για να αποφασιστούν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. 

    Οι τηλεδιασκέψεις με τους CEO`s των τραπεζών, τους οικονομικούς υπουργούς, τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλη θα έχουν θέμα τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης των πληγεισών επιχειρήσεων.

    Ο συντονισμός κυβέρνησης, τραπεζών και Τράπεζας της Ελλάδος έρχονται μετά τις χθεσινές σημαντικές αποφάσεις του Eurogroup.

    Κανόνας: ανά 10 τ.μ ένας πελάτης

    Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών όλο το Σαββατοκύριακο ήλεγχαν τα σχέδια που μπήκαν σε εφαρμογή σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων των τραπεζών σε ολόκληρη την επικράτεια και στα οποία ισχύει ο κανόνας: ένας πελάτης ανά 10 τ.μ. 

    Όσο για το προσωπικό των καταστημάτων έχει κι αυτό μειωθεί καθώς αρκετοί κάνουν την δουλειά τους από το σπίτι με την γνωστή μέθοδο της τηλεργασίας. 

    Οι κανόνες είναι αυστηροί και θα τηρούνται στο ακέραιο καθώς προέχει η προφύλαξη της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων.

    Δεν είναι απλή απόφαση η απαγόρευση του short  selling

    Μόνο σε «μαύρες» στιγμές τούτης της χώρας έχει απαγορευθεί το short selling επί των μετοχών. Θα μου πείτε τώρα δεν είναι μια σκοτεινή περίοδος για το ελληνικό χρηματιστήριο ΓΔ -0,93% 1.435,19; 

    Είναι, όπως και για όλα τα χρηματιστήρια ανά την υφήλιο. 

    Γι` αυτό λοιπόν και επειδή η περίσταση απαιτεί μέτρα έξω από τα συνηθισμένα, η Βασιλική Λαζαράκου, το σκέφτεται… 

    Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δηλώνει στους συνεργάτες της έτοιμη να πράξει ό,τι χρειασθεί προκειμένου να βάλει έστω ένα μικρό φρένο στην κατρακύλα. 

    Θα δείξει σήμερα και αύριο, ανάλογα την συμπεριφορά των επενδυτών. 

    Εν αναμονή λοιπόν…

    Φωκίων Καραβίας: 100.000 κάρτες παράδοση στο σπίτι

    Η Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99 όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Φωκίων Καραβίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους πελάτες της προκειμένου να τους εξυπηρετήσει. 

    Ένα από τα μέτρα διευκόλυνσης είναι η πρωτοβουλία να αποσταλούν σε 100.000 πελάτες της τράπεζας που δεν έχουν κάρτα, κάρτες! 

    Όσο για το προσωπικό έχει επιστρατευθεί ομάδα εξειδικευμένων γιατρών ενώ υπάρχει και τηλεφωνική γραμμή ιατρικής υποστήριξης. 

    Ο Καραβίας στο μήνυμά του τόνισε ότι η τράπεζα έχει την επαρκή ρευστότητα για να στηρίξει τις επιχειρήσεις καθώς βιώνουμε όλοι μας «μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο».

     Βασίλης Ψάλτης: Πιστοί στο καθήκον

    Στο μήνυμά τους προς τους εργαζόμενους αλλά και τους πελάτες της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,63 ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης ανέφερε ότι η τράπεζα θα επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον της προς την οικονομία και τις επιχειρήσεις. 

    Όσο για το προσωπικό τα σχέδια λειτουργίας στην εποχή της τηλεεργασίας έχουν μπει σε εφαρμογή και το 50% του προσωπικού στις υπηρεσίες εργάζεται από το σπίτι ενώ στα καταστήματα ισχύει ο κανόνας 1 άτομο ανά 10 τ.μ.

    Προσαρμόζονται στην Εθνική

    Στις νέες συνθήκες προσαρμόζεται από εχθές και η Εθνική Τράπεζα και βάζει κανόνες στο δίκτυο των καταστημάτων της. Η στήλη μαθαίνει ότι αύριο-μεθαύριο θα έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή των μέτρων προστασίας του προσωπικού και των πελατών. 

    Η Εθνική έχει μπροστά της μια δύσκολη εβδομάδα – αναφέρομαι στην επόμενη – καθώς γίνεται η καταβολή των συντάξεων και οι πλειονότητα των συνταξιούχων πληρώνονται από το δίκτυο της τράπεζας.

    Τέρνα Ενεργειακή: Να και κάτι θετικό

    Μέσα στην αβεβαιότητα και την κατρακύλα των ημερών υπάρχουν και εταιρείες που επιδεικνύουν δυναμική. 

    Μια από αυτές είναι η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,06% 18,10 , η οποία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 550 εκατ. ευρώ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην ελληνική αγορά. 

    Σύντομα μάλιστα θα ξεκινήσει η κατασκευή νέων αιολικών πάρκων στην Εύβοια συνολικής ισχύος άνω των 180 MW.

    Η σημαντική αύξηση της παρουσίας της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην  ελληνική αγορά των ΑΠΕ φέρνει τον στόχο του Ομίλου να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία στην Ελλάδα και το εξωτερικό πολύ νωρίτερα σε σχέση με το 2025, που αρχικά είχε τεθεί.

    Μάλιστα, η ανακοίνωση της εταιρείας έφερε την θετική σύσταση από την Eurobank Equities, η οποία συστήνει στο επενδυτικό κοινό την εταιρεία ως αμυντική επενδυτική επιλογή στην τρέχουσα συγκυρία. 

    Κι αυτό γιατί οι εργασίες/υπηρεσίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας διασφαλίζουν σταθερά τιμολόγια, συνεπώς σταθερή ταμειακή ροή εσόδων.

    Στα νησιά 

    Διάφοροι Έλληνες εφοπλιστές έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα και έχουν φύγει για τα νησιά όπου έχουν σπίτια.  Επίσης μαθαίνω ότι μέλη πολύ γνωστής επιχειρηματικής – εφοπλιστικής  οικογένειας δεν βρίσκονται στην Αθήνα,  αλλά σε άλλο σημείο της Ελλάδος (Πελοπόννησος) που διατηρούν μεγάλο  (mansion) σπίτι.  

    Βασίλης Ψάλτης. CEO Alpha Bank