array(0) {
}
        
    
Menu
-0.01%
Τζίρος: 37.33 εκατ.

PIMCO: Αγόρασε έκδοση $400 εκατ. ομολόγων της Blue Owl εν μέσω αναταραχής στο private credit

            
The Wiseman
the wise man

H D-Day για την Attica – Fortress και οι γκρίνιες στον ΟΛΘ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 17.04.2018
Η μάχη επιβίωσης του Θωμά Λιακουνάκου και ο άνθρωπος του υπουργού στα ΕΛΠΕ
ΕΠΟΜΕΝΟ • 19.04.2018
Έχει λεφτά ο Ταϊλανδός… μεγιστάνας που θέλει να αγοράσει τον ΠΑΟ;

Κρίνεται το deal Attica – Fortress

Αύριο είναι η κρίσιμη ημέρα για την Attica Συμμετοχών και την τύχη του deal της Hellenic Seaways. Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει την Πέμπτη και ως τις 5 Μαΐου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για το κατά πόσον η εξαγορά είναι συμβατή με τις διατάξεις περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την εισήγηση, διαπιστώνεται ότι η συγκεκριμένη εξαγορά μπορεί να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού.

Κατά συνέπεια, ανοίγει ο δρόμος για τη λήψη μέτρων στην κατεύθυνση της μείωσης της επιρροής στην αγορά του νέου σχήματος που θα προκύψει, δηλαδή για μείωση της παρουσίας του σε συγκεκριμένες γραμμές όπου υπάρχει δεσπόζουσα θέση ή και για πώληση κάποιων πλοίων.

Από την απόφαση εξαρτάται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της «νέας» Attica στη Fortress, είτε σε άλλον ενδιαφερόμενο.

Γκρίνιες DIEP για ΟΛΘ και Τζέφρι Πάιατ

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη από τους νέους επενδυτές του ΟΛΘ. Με φόντο τη πάντοτε γοητευτική παραλία της πόλης και το Λευκό Πύργο, οι επικεφαλής της κοινοπραξίας εξαπέλυσαν βολές κατά παντός για την κατάσταση που παραλαμβάνουν το λιμάνι.

Όπως είπαν, η South Europe Gateway Thessaloniki που πλέον κατέχει το 66% του ΟΛΘ πρέπει άμεσα να δαπανήσει 27 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο για να φέρει σε ικανοποιητικά επίπεδα λειτουργίας τον εξοπλισμό..

“Βρήκαμε παλιό εξοπλισμό, καθυστερήσεις στο ΣΕΜΠΟ, οργανωτικές δυσλειτουργίες και διαφορετική κατάσταση του εξοπλισμού απ’ αυτή που μας είχε παρουσιαστεί στο διαγωνισμό, σε τέτοιο βαθμό που μας κάνει να αισθανόμαστε ότι δεν είχαμε σωστή πληροφόρηση”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, «δείχνοντας» σαφώς προς την κατεύθυνση του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν απέκλεισαν επίσης τυχόν ενεργοποίηση των σχετικών ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης.

Παράλληλα ο κ. Θεοφάνης άφησε υπονοούμενα και για την οικονομική κατάσταση του οργανισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «περιμένουμε τους ορκωτούς λογιστές για να δούμε την εικόνα και εκεί, ενώ τα αποτελέσματα θα μας παραδοθούν μέχρι τέλος Απριλίου».

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, ο χρόνος που χάθηκε μέχρι να «μπει» ο νέος επενδυτής στον ΟΛΘ σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε καθυστερήσεις με εγγυητικές επιστολές, διάφορα έγγραφα που δεν έφθαναν στην ώρα τους και άλλα τινά.

Αυτό που έκανε επίσης εντύπωση ήταν οι μομφές των νέων επενδυτών (στους οποίους η Belterra του Ιβαν Σαββίδη έχει μεν 20% στην κοινοπραξία, καθοριστικό ρόλο, δε) προς τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Ο τελευταίος θυμίζουμε, είχε πολλάκις αναφερθεί στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρη η προέλευση του προτιμητέου επενδυτή και των κεφαλαίων του.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεοφάνης απάντησε ότι «δεν είναι δουλειά κρατικών διπλωματικών υπαλλήλων, διαπιστευμένων στη χώρα μου, να σχολιάζουν ή να τοποθετούνται σε επενδύσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα μου, σε περιπτώσεις μάλιστα που δεν υφίσταται επιχειρηματικό ενδιαφέρον από την χώρα από την οποία προέρχονται». Touché.

Στην Τουρκία για εξαγορές

Επαφές στην Τουρκία με αντικείμενο τη διερεύνηση υλοποίησης εξαγορών ή συμφωνιών για την είσοδό τους στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα.

Οι κινήσεις αυτές έχουν και… ελληνικές προεκτάσεις καθώς μεταξύ των ενδιαφερόμενων εμφανίζεται να περιλαμβάνεται και η Amerra που πρόσφατα πλειοδότησε στην κούρσα για την πώληση των Νηρέα και Σελόντα.

Με την τουρκική οικονομία να βρίσκεται σε ιδιαίτερα κακή συγκυρία, οι τουρκικές επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας είχαν ξεκινήσει να υλοποιούν μεγάλα πλάνα ανάπτυξης και επενδύσεων που χρειάζονται σημαντικά κεφάλαια.

Λέγεται, μάλιστα, ότι μεταξύ των τουρκικών ομίλων που αναζητούν στρατηγικό επενδυτή είναι και ο βραχίονας του ομίλου Kilic στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Ναι, αυτόν που είχε προβληθεί ως μεγάλο φαβορί για την εξαγορά των Νηρέα και Σελόντα πριν 1 χρόνο περίπου.

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το big ράλι στις τράπεζες, η ιπτάμενη Aktor, τι συμβαίνει στην Bylot, τα ψέματα του Μακάριου, ένα πόρισμα – φωτιά για το «κολέγιο», η πρωτιά του Πιέρρ, το μυστικό δείπνο στη Νέα Υόρκη και ποιοι πήγαν στην Mykonos
Στο προσκήνιο ΓΕΚ και Credia, ο ελιγμός του contrarian shipowner ΔΔ, τα σενάρια εκλογών και ο φόβος για τον ΚΜ, οι γκάφες του φιλόσοφου Σκέρτσου, ο «master of disaster» Τσάφος, τα χοντρά πορτοφόλια στις Σπέτσες και ένα hot quiz
Το δόγμα του Sell Trigger στις μετοχές, η παρέμβαση Εξάρχου, το πραγματικό story της Metlen, η Πιτταούλη και η Safra Bank, η ηθική αυτουργία, ο Φλωρίδης, ο Σκέρτσος, ο άγνωστος Γιαννίδης στο My Story και το αντίο της Βίσση στην Panik του Λάτση
Το ράλι των τραπεζών, οι ψίθυροι για Metlen και το ρεκόρ της ΓΕΚ, τα 4 Π της Βρεττού και ο Valentino, τι πλοία ψώνισαν οι εφοπλιστές Φειδάκης – Δράγνης, ο ριψοκίνδυνος Εξάρχου, ο φόβος της Παπανδρέου και ο red Οδυσσέας Αθανασίου στο ΣΕΦ
Tο hot παρασκήνιο του deal Ψάλτη – Ταμβακάκη, ο game changer Περιστέρης, η big κίνηση του Γιάννη Μαρινόπουλου, η βουτιά της AustriaCard και ο σανο-αναλυτής, η γρήγορη Snappi, ο fake «Έλληνας» Ρόκος, η οργή για Τσάφο, τα βραβεία της Βίσση, κι ένα hot quiz με εφοπλιστή
Η επιβεβαίωση του wiseman για εκλογές και ο ΚΜ, το νέο deal της Alpha, το επικό Βατερλό της AustriaCard και η αλήθεια για τα κέρδη, τα νέα πλοία των Σταφυλοπάτη και Ιγγλέση, ο μαέστρος Θεοδωρόπουλος, το μήνυμα Στουρνάρα και τα σοφιστικέ γενέθλια της Αγγελοπούλου
Οι δραματικές ώρες του ΚΜ και το όχι στις πρόωρες, o snob τραπεζίτης και η ακριβή Τρ. Κύπρου, η φούσκα της AustriaCard, για κακούργημα ο Σαρακάκης, ο μικρός οπλάς Χρηστάκης που ήθελε να γίνει Κρίστιαν και η δωρεά της Allwyn
Ο ανασχηματισμός και οι εκλογές, οι ανθεκτικές ΔΕΗ και ΓΕΚ, το μεγάλο κόλπο στην Credia, το Βατερλό της Τρ. Κύπρου, ο πρόεδρος και ο μισθός των 643.000, τα παιδιά της Μαμιδάκη και η Λαζαράκου στο My Story
Ο φιλάνθρωπος της Εθνικής και της Aktor, το fake growth της Τρ. Κύπρου, το swap της Intralot, το buy back της Eurobank, το φτηνό τρικ του Γιάννου, το σοκ του ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ανασχηματισμός, το κόλπο του αόρατου οπλά Χούμπαυλη, και οι δικηγόροι του ΜΜ και ο Ντίλιαν
Τα μυστήρια του Μαξίμου, μάζεψε 800 εκατ. η Credia, οι αμοιβές… 900 χιλ. ευρώ του Κοντόπουλου, οι συγκινήσεις σε Real Cons, Bylot, Βιοχάλκο, η φτωχή Εθνική και ο Μυλωνάς, ο διαγωνισμός για τις διόπτρες, η αποζημίωση 130 εκατ. του Στάσση και το νέο ρεκόρ του εφοπλιστή Παπαδημητρίου