• The Wiseman

    Γιατί ψάχνει νέα γραφεία ο Θ. Καλαντώνης και τι “νέο” αναζητά ο εισαγγελέας στα Folli Follie

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ψάχνει γραφεία ο Καλαντώνης

    Με ταχύ ρυθμό προχωρά η δημιουργία της ξεχωριστής (νομικά) εταιρείας διαχείρισης, τιτλοποίησης και πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Eurobank. Η στήλη πληροφορείται ότι ο επικεφαλής του SPV και νυν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Θεόδωρος Καλαντώνης έχει βρει το προσωπικό και αναζητά τον χώρο. Ψάχνουν ένα κτήριο – κατά πάσα πιθανότητα από την δεξαμενή των ακινήτων της τράπεζας – το οποίο όπως μαθαίνω θα ήταν καλό να είναι δίπλα σε σταθμό του μετρό για να βολεύει στις μετακινήσεις των εργαζομένων. Κοντός ψαλμός αλληλούια καθώς το project τρέχει με φρενήρης ρυθμούς. 

    Η Rothschild δεν φεύγει από το πλευρό του Αλέξη

    Το mononews.gr ασχολήθηκε σε ρεπορτάζ που φιλοξενούσε την προηγούμενη εβδομάδα για την μη ανανέωση – ακόμα – της σύμβασης του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με την επενδυτική τράπεζα και σύμβουλο της κυβέρνησης Τσίπρα για θέματα χρέους Rothschild.

    Η στήλη μαθαίνει ότι η καθυστέρηση της ανανέωσης της σύμβασης οφείλεται στο γεγονός ότι η ισχυρά κυρία της ξένης τράπεζας και προσωπική σύμβουλος της κυβέρνησης της δήθεν Αριστεράς του Αλέξη Anne Laure Kiechel ίδρυσε δική της εταιρεία σε συνεργασία με την Rothschild και η νέα σύμβαση του ελληνικού δημοσίου θα γίνει με την επιχείρηση της κυρίας αυτής.

    Οπότε η σχέση δεν σταματά και όπως έχει γράψει στο παρελθόν η στήλη η Anne είναι μία από τις κολλητές της συντρόφου του Έλληνα πρωθυπουργού Μπέτυς (η γνωστή και ως Περιστέρα).

    Που πήγαν 450 εκατ. απο τα Folli Follie;

    Follow the money λενε οι Αγγλοσάξονες. Μεγάλα κενά εξακολουθούν να υπάρχουν σε σχέση με το σκάνδαλο της εταιρείας που συγκλόνισε και στιγμάτισε το ελληνικό χρηματιστήριο. Ένα σημαντικό ερώτημα που παραμένει αναπάντητο -πάρα την εμπλοκή τόσων νέων προσώπων στη διοίκηση και τόσων ελεγκτικών εταιρειών αλλά και της Δικαιοσύνης- είναι πού κατέληξαν τα 450 εκατομμύρια που πήρε η εταιρεία από τις εκδόσεις ομολόγων. Που είναι λοιπόν αυτά τα λεφτά ; Έγιναν σπίτια και κότερα; 

    Με το βλέμμα στον ΟΔΔΗΧ

    Ανά πάσα στιγμή το δημόσιο θα βγει στις αγορές με έκδοση 5ετούς ομολόγου. Δύσκολο να γίνει μέσα στην εβδομάδα αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

    Το ερώτημα είναι τι θα κάνει από σήμερα το χρηματιστήριο. Πόσω μάλλον μετά το ραντεβού των τραπεζιτών στην Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο του SSM Αντρέα Ένρια, ο οποίος άκουγε αλλά στο τέλος του είπε: «Κινηθείτε γρήγορα στην μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Τελειώστε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μέχρι το τέλος του 2019»…

    Κουίζ: «Έθαβε» τους CEOs της τράπεζας

    Μετά από πολλά χρόνια ρουφιανιάς και ψιλο-ίντριγκας απομακρύνθηκε από την τράπεζα με σικ τρόπο ώστε να μην θεωρηθεί ότι τον πετούν από το παράθυρο. Δεν χρειάζεται να γράψω το ονοματεπώνυμό του αλλά ένα έχω να πω:

    Από το 2010 και μετά, όταν πίστευε ότι πρέπει να δικαιωθεί και να γίνει το αφεντικό της τράπεζας αλλά ταυτόχρονα έβλεπε ότι δεν του βγαίνει το εργάκι, ρουφιάνευε σε μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο όλους τους CEOs της τράπεζας…, χωρίς έλεος.

    Μέχρι που πριν λίγες ημέρες πέρασε, τιμητικά, στην αποστρατεία. Άσε που ήταν σταθερά με το governo ανεξάρτητα ιδεολογίας και χρώματος…

     



    ΣΧΟΛΙΑ