• Γιατί ο Μητσοτάκης κάλυψε τον Πλεύρη και όχι την Γκάγκα, οι αιφνιδιαστικές αποχωρήσεις από την Lamda, τα μπράβο του Μαξίμου στην Κεφαλαιαγορά και η μεγάλη πρωτιά της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

    Η αλήθεια είναι ότι η αγορά του Real Estate στην Ελλάδα, αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της.Μεγάλες -ελληνικές και ξένες- εταιρείες διαχείρισης ακινήτων δραστηριοποιούνται έντονα, επενδύουν σημαντικά ποσά και γι’ αυτό χρειάζονται έμπειρα στελέχη.

    image

    Μητσοτάκης κάλυψε τον Πλεύρη και… αποκάλυψε την Μίνα Γκάγκα…

    Ας ξεκινήσουμε με την υπενθύμιση ότι τόσο ο Υπουργός Υγείας όσο και η υφυπουργός Υγείας αποτελούν προσωπικές επιλογές του Πρωθυπουργού.

    Αυτό δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο χθες στη Βουλή όταν… απαντώντας στον Τσίπρα… στράφηκε προς τα υπουργικά έδρανα για να απευθυνθεί στην Υφυπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα:

    «Δυστυχώς, κυρία Γκάγκα, έπεσαν έξω οι αρχικές προβλέψεις λοιμωξιολόγων ότι με 70% θα έχουμε χτίσει τείχος ανοσίας. Χρειάζεται να πάμε σε μεγαλύτερα ποσοστά»… και λίγο αργότερα:

    «Είμαι έτοιμος να ακούσω οποιαδήποτε αντιπρόταση, όχι όμως με ληγμένες φωτοβολίδες, όπως η διαβόητη «προαιρετική υποχρεωτικότητα», γιατί μόνον «απεγνωσμένη αντιπολιτευτικότητα» φανερώνει αυτή η διγλωσσία και το φλερτ με τους αντιεμβολιαστές».

    Όλα αυτά όταν όλοι γνωρίζουν πως η γιατρός Υφυπουργός Υγείας προσπαθεί να ξαναφέρει στη δουλειά τους ανεμβολίαστους γιατρούς, με 2 rapid test κάθε εβδομάδα ενώ ο Υπουργός Θάνος Πλεύρης στέκεται ανένδοτος: «Χωρίς εμβόλια, μισθό δεν έχει»…

     

    Οι προξενήτρες του ΠΑΣΟΚ έγιναν 4

    Λίγες μέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, είναι πολλοί αυτοί που νιώθουν ότι πρέπει να …παρέμβουν για να …ξαναφέρουν το ΠΑΣΟΚ στον δρόμο της Αριστεράς, σε συνεργασία πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Χθες σας περιέγραψα τις διαδοχικές συναντήσεις στην γνωστή ταβέρνα του Παγκρατίου, πολύ κοντά στο σπίτι της Ντόρας, των Νίκου Μπίστη και Γιώργου Καμίνη οι οποίοι, μαζί με τον «έμπιστο» Θόδωρο Μαργαρίτη, προσπαθούν να ξαναφέρουν το …ΠΑΣΟΚ στον ορθόδοξο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην «παρέα της συμφιλίωσης» έχει προστεθεί και ο δημοσιογράφος-επιχειρηματίας Σταμάτης Μαλέλης που θέλει να καθιερωθεί ως ο «γραμμιτζής της νέας εποχής», με βάση τα παλιά πρότυπα της κομμουνιστικής Αριστεράς.

    Ευτυχώς έρχεται η Κυριακή της εκλογής και ο κάθε κατεργάρης θα ξαναβρεί τον…πάγκο… του….

     

    Μεγάλη απώλεια για τη Lamda Development, η αποχώρηση Ζήσιμου Δανηλάτου…

    Η αλήθεια είναι ότι η αγορά του Real Estate στην Ελλάδα, αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της.

    Μεγάλες -ελληνικές και ξένες- εταιρείες διαχείρισης ακινήτων δραστηριοποιούνται έντονα, επενδύουν σημαντικά ποσά και γι’ αυτό χρειάζονται έμπειρα στελέχη.

    Το καλύτερο σχολείο των τελευταίων ετών σ’ αυτό τον τομέα ήταν η υπομονετική Lamda Development ΛΑΜΔΑ 0,44% 6,85 από την οποία μετά τον Δημήτρη Ζωντανό που παραιτήθηκε μετά από 19 χρόνια στην Lamda, τώρα χάνει ένα ακόμη πολύ αξιόλογο στέλεχος της, τον Ζήσιμο Δανηλάτο.

    Ο μέχρι χθες Διευθυντής Ανάπτυξης Οικιστικού, Φιλοξενίας, Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Χώρων Εκπαίδευσης της LAMDA Development για το έργο του Ελληνικού, ο άνθρωπος που πρωταγωνιστούσε στις παρουσιάσεις για τα νέα project, το στέλεχος με τα μεγαλύτερα stock options, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Lamda.

    Ο Ζήσιμος Δανηλάτος εργάσθηκε 19 χρόνια στην Lamda αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

    Κάτι τρέχει όμως αυτές τις μέρες στην Lamda..

    Γιατί άραγε ενώ ήρθε η ώρα της υλοποίησης του πιο φιλόδοξου σχεδίου ανάπλασης της χώρας, τα κορυφαία στελέχη σπεύδουν να αποστασιοποιηθούν;

    Γνωρίζουν κάτι; Ή μήπως δεν ….γνωρίζουν κάτι σημαντικό;

     

    Μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα του Ιάσωνα Κεπαπτσόγλου

    Μερικές φορές σημασία έχει όχι μόνον αυτό που λες αλλά και αυτά που δεν λες και κανείς δεν σε ρωτάει…

    Κοινή ομολογία όλων των αναλυτών που παρακολούθησαν την προχθεσινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 ήταν ο άψογος και επαγγελματικός τρόπος προετοιμασίας της από τον νέο (Σαλονικιό) Διευθυντή Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές (IR) του Ομίλου, τον κ. Ιάσονα Κεπαπτσόγλου.

    Ο κ. Κεπαπτσόγλου είχε ετοιμάσει πλήρεις φακέλους για όλους τους αναλυτές, με short version και long version, με όλα τα στοιχεία που χρειάζεται να διαβάσει ένας αναλυτής ώστε να κάνει σωστές ερωτήσεις.

    Ήταν τόσο καλές οι παρουσιάσεις που ετοίμασε ο κ. Κεπαπτσόγλου ώστε ουδείς αναλυτής ένοιωσε την ανάγκη να ρωτήσει π.χ. για την … «μερική κάλυψη των επισφαλών δανείων» της Alpha Bank για πρώτη φορά κάτω από το 100%, στο 98,8%.

    Θα μου πείτε τι είναι 370 εκατ. ευρώ μπροστά στο μέγεθος και την προοπτική του Ομίλου;

    Πάντως κάποιοι θεσμικοί έχουν αρχίσει να προβληματίζονται για την πορεία της μετοχής η οποία βρίσκεται στα επίπεδα της Αύξησης μετοχικού Κεφαλαίου.

    Χθες έκλεισε στα 1,058 οριακά υψηλότερα,  από την τιμή της ΑΜΚ που ήταν 1 ευρώ.

    Μάλιστα την προηγούμενη Παρασκευή έπεσε στα στιγμιαία στα 0,99 ευρώ.

     

    Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έκλεισε μια μεγάλη εκκρεμότητα 20ετίας

    Πήρε τελικά το πράσινο φως η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και θα υπογράψει μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις την διπλή σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο.

    Η ΕΥΔΑΠ ανανέωσε το αποκλειστικό της δικαίωμα στη παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης έως τον Δεκέμβριο του 2040.

    Επιπλέον όμως πήρε και την ανάθεση για τις υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της μείζονος περιοχής Πρωτευούσης για 3 ακόμη χρόνια.

    Ο κ. Χάρης Σαχίνης αφού επέστρεψε από το ταξίδι του στις Η.Π.Α. για τις αναγκαίες επαφές, έκλεισε δύο από τις πιο μεγάλες εκκρεμότητες της ΕΥΔΑΠ και σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι η Αττική δεν πρόκειται να μείνει από νερό τα επόμενα 100 χρόνια ενώ δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών…

    Για να δούμε τώρα τις επόμενες εξελίξεις στην ΕΥΔΑΠ…

     

    Νέα εύσημα του Μεγάρου Μαξίμου προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

    Ανέκαθεν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ΥΠΟ την  Βασιλική Λαζαράκου απολάμβανε της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού αλλά και πολλών κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης.

    Τον τελευταίο καιρό όμως επειδή οι επαφές, οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις για τις επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν πυκνώσει και επειδή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαχειρίστηκε πολλές σοβαρές καταστάσεις (Folli Follie, ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,57% 2,58 και ακολουθούν  οι υποθέσεις της Alpha Bank και της ΔΕΗ) με ταχύτητα αποτελεσματικότητα και διαφάνεια, οι μετοχές της ηγεσίας έχουν πάρει την ανιούσα.

    Αν μάλιστα οι κυβερνητικοί παράγοντες ικανοποιήσουν μερικά από τα πάγια αιτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για καλύτερη στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό, δικαιολογημένα το προεδρείο θα πλέει σε πελάγη ικανοποίησης.

    Γιατί η κ. Βασιλική Λαζαράκου, η κ. Νατάσα Στάμου και ο κ. Νίκος Κονταρούδης δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από το να κάνουν καλά τη δουλειά τους …

     

    Νέοι Θεσμικοί με πάνω από 5% στην Fourlis

     Στην βραδινή προσευχή, όλοι οι μοναχοί μόνον για την Fourlis μου ψιθυρίζουν.

    Στις τελευταίες 4 συνεδριάσεις έχει αλλάξει χέρια σχεδόν το 6% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου και οι ψιθυριστές με διαβεβαιώνουν πως θεσμικοί, που πιστεύουν την μετοχή  τοποθετήθηκαν αγοράζοντας στα τωρινά επίπεδα και κάτω των 4 ευρώ.

    Η μετοχή που προκάλεσε μεγάλο συναλλακτικό ενδιαφέρον και χθες καθώς διακινήθηκαν συνολικά 1,2 εκατ. τεμάχια.

    Από τις 26/11 μέχρι και σήμερα άλλαξε χέρια σχεδόν το 6% του μετοχικού κεφαλαίου ή 3,154 εκατ. τεμάχια. Η μετοχή έκλεισε με κέρδη πάνω από 3%, στα όρια των 4 ευρώ και συγκεκριμένα στα 3,97 ευρώ.

     

    H εκρηκτική πορεία της ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕΠΕΥ

    Πρωτόγνωρα ποσοστά τζίρου για την Ελληνική αγορά καταγράφει η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ.

    Έχοντας κλείσει τον Νοέμβριο με μερίδιο αγοράς 24,10% ολοκληρώνοντας ένα ξέφρενο εξάμηνο με μέσο μερίδιο 23,7%.

    Με αυτό το ρυθμό όλα δείχνουν πως θα κλείσει τη χρονιά με ποσοστό πάνω του 20%, ποσοστό που δεν έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε από άλλη χρηματιστηριακή εταιρία.

    Το αξιοσημείωτο εδώ είναι πως σε μια χρονιά που υπήρξαν πακέτα μεγάλης αξίας λόγω Corporate Events (Βλ. Ελλάκτωρ, Όμιλος Περιστέρη και Lamda) η Πειραιώς κατάφερε να πετύχει αυτό το ποσοστό χωρίς να έχει συμμετοχή σε αυτά.

    Έτσι λοιπόν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα κλείσει το έτος στην πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη και πλέον κυνηγάει επάξια τον τίτλο της πιο successful θυγατρικής του Ομίλου της Πειραιώς για το 2021.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.