• The Wiseman

    Ετοιμάζεται η IBG και η ξενοδόχος που θα ελεγχθεί για ξέπλυμα χρήματος

    • The Wise Man
    the wise man

    the wise man


    • Αλέξη, ακούς τα ΝΤΑΟΥΛΙΑ από Morgan Stanley και Goldman Sachs

    Δεν πάνε καλά τα πράγματα και πλέον τα reports των ξένων επενδυτικών τραπεζών, τα οποία αποτελούν «ευαγγέλιο» για τους ξένους επενδυτές, είναι ιδιαίτερα σκληρά με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και επιβαρύνει την ελληνική οικονομία. 

    Το χτύπημα χθες ήταν διπλό τόσο από την Morgan Stanley όσο και από την Goldman Sachs. 

    Η πρώτη, μας προσγείωσε απότομα και εκτίμησε ότι το ΑΕΠ της Ελλάδος για το 2019 θα αυξηθεί κατά 1,3% από 1,8% που ήταν η πρότερη πρόβλεψή της… 

    Αυτό ήταν το πρώτο ΝΤΑΟΥΛΙ που σε αντίθεση με όσα έλεγε ο Αλέξης, τον χορεύουν στο ταψί οι αγορές και όχι εκείνος αυτές… Το δεύτερο ΝΤΑΟΥΛΙ ήρθε από την Goldman Sachs, η οποία το προχώρησε ακόμη περισσότερο… 

    Στο report της λοιπόν χαρακτηρίζει δικαιολογημένες τις ανησυχίες της ευρωζώνης για τις δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδας μετά τις επιπτώσεις του «Ευκλείδη, δώστα όλα»…  

    Η στήλη πληροφορείται ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και άλλα τέτοιου ύφους reports… Μετά δε τις ευρωεκλογές θα ζήσουμε για μια ακόμη φορά ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!

    Όσο για τους Ευρωπαίους εταίρους-δανειστές προς το παρόν κάνουν την «πάπια» και κλείνουν το μάτι στις ξένες επενδυτικές τράπεζες για να κάνουν αυτές την βρώμικη δουλειά… Ωστόσο, στο παρασκήνιο μαθαίνω ότι είναι έξαλλοι με τον ηγέτη Αλέξη…

    • Στην καρδιά του Mayfair

    Με θέα στο υπέροχο πράσινο του Hyde Park του Λονδίνου, στην καρδιά του Mayfair και στις αίθουσες του σικ ξενοδοχείου Four Seasons, οι επενδυτές και οι fund managers θα μάθουν αύριο από τα μεγαλοστελέχη της Εθνικής Τράπεζας το όραμα της διοίκησης για τον μετασχηματισμό της ελληνικής τράπεζας. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι οι εθνικάριοι θα φύγουν σήμερα για την βρετανική πρωτεύουσα και η παραμονή τους θα είναι λίγο πάνω από 24 ώρες καθώς την Παρασκευή το πλάνο μετασχηματισμού θα παρουσιαστεί και στον ελληνικό τύπο. 

    Στο Λονδίνο λοιπόν μαθαίνουμε ότι είναι όλα έτοιμα και σύμβουλοι και παρασύμβουλοι είναι ήδη εκεί…

    • Στην γωνία για 2η φορά η Notos Com

    Εκ νέου πονοκέφαλος για τις τράπεζες αποτελεί η Notos… 

    Έχουν όμως πάρει τα μέτρα τους και όπως μαθαίνω μετά την αναδιάρθρωση του δανεισμού και το κούρεμα των δανείων της επιχείρησης κατά 75% ετοιμάζονται για νέο γύρο πώλησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας μετά την αποχώρηση της Pillarstone… 

    Όσο για τον επικεφαλής της επιχείρησης Μ. Παπαέλληνα μαθαίνω ότι βρίσκεται σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες…

    • Έτοιμα» τα 25 σημεία της IBG

    Σιωπηρά και αθόρυβα προχωρά το πλάνο ανάπτυξης της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG).

    Πληροφορούμαι ότι έχει γίνει βασικό κομμάτι του business plan που προβλέπει το άνοιγμα 25 καταστημάτων και πως η διοικητική ομάδα δουλεύει χωρίς κανένα άγχος καθώς η οικογένεια Βαρδινογιάννη στηρίζει – χωρίς καμία αντίρρηση – την ανάπτυξη της τράπεζας και τις αποφάσεις του CEO Δημήτρη Κυπαρίσση. 

    • Ο Τσακαλώτος και η ΔΕΗ 

    Χθες το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε να προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Qualco (του Ορέστη Τσακαλώτου) της διαχείρισης του πελατολογίου της με ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι του ποσού των 5,5 εκατ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα καλύψει χρονικό διάστημα 4 μηνών.

    Η Qualco είναι η εταιρεία που αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ μετά από διαγωνισμό που κέρδισε το Νοέμβριο του 2017.

    • Το κουίζ της ημέρας: Ποια ξενοδόχος (η οποία έχει συγκρουστεί με τις τράπεζες) και ποια εταιρεία νέας τεχνολογίας θα ελεγχθούν από τις φορολογικές αρχές για ξέπλυμα χρήματος; Και οι δύο είναι πολύ γνωστές. Στην δεύτερη μάλιστα έχει επενδύσει γνωστός Έλληνας εφοπλιστής!!!
    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ