• The Wiseman

    Δήμος Παπαδημητρίου: Μεγάλος πόλεμος με τον Στέργιο Πιτσιόρλα 

    the wise man

    the wise man


    Η φαρμακευτική κάνναβη (Πάφ , πουφ & company) και η πολυπράγμων Mike Blady:  Οι επενδύσεις στον τουρισμό είναι ψίχουλα μπροστά στις υποσχέσεις που έδωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Δήμος Παπαδημητρίου για τα επενδυτικά σχέδια στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης! Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του σχεδίου νόμου (στην οποία δεν είχε προσκληθεί ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, το γραφείο του οποίου συνέταξε το αρχικό σχέδιο!) ο κ. Παπαδημητρίου μίλησε για επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ σε τρία χρόνια. Μακάρι, αλλά ο ταπεινός σχολιογράφος σας σφίγγεται όταν διαβάζει πως μια οικογένεια από την Καβάλα, η οικογένεια Σαρμαζανίδου έχει έτοιμο σχήμα ΔΕΚΑ επενδυτών από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου που θα επενδύσει σε μονάδα κάνναβης στην Βέροια!

    Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Golden Greece Holdings Γ. Ζαφείρης έχει δηλώσει πως στο επενδυτικό σχήμα θα συμμετέχουν Καναδοί, Καζάκοι, Πολωνοί, Ισραηλινοί και ότι άλλο θέλετε!

    Πρόσφατα το Bloomberg είχε και δηλώσεις του Καναδού Mike Blady για την επένδυση.

    Ο Blady είναι επενδυτικός σύμβουλος και ανώτερο στέλεχος εταιρειών που λειτουργούν ορυχεία αλλά και παράγων στην καναδική εταιρεία Invictus MD.

    Η τελευταία λειτουργεί θερμοκήπια παραγωγής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς με απίστευτα περιθώρια κερδοφορίας.

    Ο Blady είναι και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία χρυσού Golden Ridge Resources.

    Μήπως γι’ αυτό το λόγο ο ελληνικός όμιλος λέγεται Golden Greece Holdings;

    Στο πρώτο Δ.Σ. της Golden Greece Cannabis Α.Ε. συμμετέχει, ο 40χρονος Διονύσης Σαρμαζανίδης, η μητέρα του Σοφία και ο κ. Ζαφείρης.

    Παπαδημητρίου – Πιτσιόρλας

    Οι σχέσεις των δυο ανδρών  δηλαδή των κ. Παπαδημητρίου και Πιτσιόρλα  είναι πάντως σχεδόν στο μηδέν. Λογικό είναι. Ο μεν πρώτος είναι ένας ξενοφερτος πρίγκιπας ( η περιουσία του υπολογίζεται στα 2 εκατ ευρω)  ο οποίος λίγη σχέση έχει με την πραγματική οικονομία ενώ ο δεύτερος είναι άνθρωπος των αγορών.

    Πάντως η απόφαση του Παπαδημητρίου να μην καλέσει τον Πιτσιόρλα στην χθεσινή συνέντευξη τύπου ήταν τουλάχιστον άκομψη.

    Το Costa Navarino της Βοιωτίας

    Κανονικά προχωρά ο σχεδιασμός του ομίλου Βασιλάκη, με τη συνεργασία και του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, για την υλοποίηση μεγάλης τουριστικής επένδυσης στην Βοιωτία, στην ευρύτερη περιοχή της Ασωπίας. Παρά τα διάφορα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει περί «παγώματος» του σχεδίου, η εταιρεία Sportsland της οικογένειας Βασιλάκη συνεχίζει κανονικά να αγοράζει εκτάσεις στην περιοχή. Το ίδιο μοντέλο είχε ακολουθήσει και η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου στη Μεσηνία προκειμένου να αναπτύξει το Costa Navarino. Η Sportsland που ξεκίνησε με 30 στρέμματα είναι σήμερα ιδιοκτήτης αγροτεμαχίων συνολικής έκτασης περί τα 3.500 στρέμματα. Το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη παραθεριστικού συγκροτήματος με γήπεδα γκολφ, κ.α.

    Ο Γιάννης Χρυσικόπουλος και το ομολογιακό του Σταδίου Καραϊσκάκη

    Αισιόδοξος πως θα ολοκληρωθούν με θετικό τρόπο οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση δανεισμού της «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης Α.Ε.» εμφανίζεται ο συν-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Γιάννης Χρυσικόπουλος.

    Η διοίκηση της εταιρείας του Σωκράτη Κόκκαλη, που είχε μπει εταίρος και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, επιδιώκει την αναδιάρθρωση ομολογιακού δανείου 15 εκατ. ευρώ καθώς έχουν ήδη παραβιαστεί οι όροι, όπως ο γνωστός Δείκτης Κάλυψης Δανειακών Υποχρεώσεων.

    Στην τελευταία χρήση η εταιρεία είχε μειωμένα έσοδα (3,6 εκατ. ευρώ) και μεγάλες ζημιές που έφταναν τα 2,5 εκατ. Που ξέρετε; Μπορεί να βάλει το χέρι στην τσέπη ο Σ. Κόκκαλης.

    Το γήπεδο, όμως, που εγκαινιάστηκε λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με πλήθος καταστημάτων, κ.α., σήμερα εμφανίζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

    Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος (σήμερα επικεφαλής της Dimand που προωθεί το έργο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ) που είχε συντονίσει τότε το έργο, ως επικεφαλής της Intradevelopment του ομίλου Intracom, σίγουρα θα είναι σοφότερος!

    Μετά την επένδυση στο Ελληνικό η Ρένα Δούρου θα απορρίψει και τα σχέδια της Cosco;

    Λίγο πιο κάτω από το Στάδιο Καραϊσκάκη, η Cosco προωθεί μέσω του ΟΛΠ σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα στο λιμάνι του Πειραιά με τέσσερα ξενοδοχεία, νέες υποδομές logistics, κ.α. αλλά η Ρένα Δούρου της Περιφέρειας Αττικής θέλει και άλλο «χρόνο διαβούλευσης» με τους Κινέζους!

    Κάποιος πρέπει να της υπενθυμίσει πως λόγω… διαβούλευσης καθυστέρησε να στείλει την άποψη της περιφέρειας για το επενδυτικό σχέδιο στο Ελληνικό. Στο τέλος και αφού η διαδικασία είχε προχωρήσει, αποφάσισε να το απορρίψει, ενώ γνώριζε πως η απόφασή της θα είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα!

    Ας περιμένει λίγους μήνες και ας απορρίψει και το σχέδιο της Cosco για ψηφοθηρικούς λόγους όπως έπραξε στο Ελληνικό.



    ΣΧΟΛΙΑ