array(0) {
}
        
    
Menu
0.33%
Τζίρος: 170.08 εκατ.

Γαλλία: Ο Αμερικανός πρεσβευτής καταγγέλει την «έκρηξη του αντισημιτισμού» και την αδράνεια της κυβέρνησης Μακρόν

            
The Wiseman
the wise man

Δέσμευση λογαριασμών σε media-ρχη επιχειρηματία, φίλο της κυβέρνησης!!!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 14.01.2018
Δολοφονία Δ. Ζέμπερη: Οι νέες κινήσεις της οικογένειας – Καταθέτουν υπόμνημα
ΕΠΟΜΕΝΟ • 15.01.2018
6 μύθοι για την αρθροπλαστική γόνατος

Ο Σέρβος πρόεδρος και ο φίλος της ελληνικής Κυβέρνησης: Σήμερα η στήλη θα είναι αρκούντως αποκαλυπτική. Λοιπόν όπως ξέρετε η κυβέρνηση έχει διαφόρους φίλους επιχειρηματίες οι οποίοι την βοηθούν media-κα. Ένας από αυτούς όμως φαίνεται να έχει πολλά πολλά προβλήματα.  Τα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη από το 2017 και συνεχίζονται ακόμα και τώρα. Όπως λοιπόν πληροφορείται ο Wiseman ένας εκ των φίλων αυτών έχει προβλήματα με τις τράπεζες. Όχι της Ελλάδας αλλά της Σερβίας. Πληροφορίες των Ελλήνων bankers αναφέρουν ότι του δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί στην γειτονική χώρα!!! Περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες… Λένε δε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Σερβία ενημερώθηκε πλήρως.  Κάποιοι επιχειρηματίες λένε ότι στην κυβέρνηση ένας δυο  υπουργοί ήδη έχουν σταματήσει τα πολλά πολλά με τον συγκεκριμένο media-ρχη. Φυσικά μένει να αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Α.VUCIC. Πρόεδρος Σερβίας

Α και μια λεπτομέρεια. Ο πρωθυπουργός έμεινε στο Βελιγράδι και σε ένα ξενοδοχείο σε χιονοδρομικό κέντρο. Το ξενοδοχείο αυτό ανήκει στον Σέρβο επιχειρηματία Μίοντραγκ Κόστιτς που ήθελε να αγοράσει τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (CRVENKA και SAJKASKA) στη χώρα αυτή  αντί του ποσού των 50 εκατ.  ευρώ. Φυσικά η τέως διοίκηση της ΕΒΖ απέρριψε την πρόταση καθώς κρίθηκε ασύμφορη!!!! Πρόεδρος της Σερβίας από το 2014 είναι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην χώρα του.

Το πιο άθλιο πολιτικό κατασκεύασμα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

Θα ξεκινήσουμε με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα. Πολύ θα  ήθελα να εκφραστώ ήπια, αλλά δεν γίνεται. Το διάβασα αναλυτικά όλο. Είναι το πιο άθλιο πολιτικό κατασκεύασμα από το 2015.

Χειρότερο και από το τρίτο μνημόνιο του 2015 για δύο λόγους: α) είναι τόσο πρόχειρα γραμμένο που αρκετές από τις διατάξεις του θα έχουν πρόβλημα εφαρμογής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και β) γιατί δεν περιλαμβάνει μόνο προαπαιτούμενα, με το επιχείρημα να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση.

Περιλαμβάνει διατάξεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά  συμφέροντα, όπως τα άρθρα για τα καζίνο, οι αλλαγές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και άλλα.

Αντισυνταγματικότητα

Ενδεικτικά να αναφέρω τις διατάξεις για το νέο κτηματολόγιο. Συστήνεται νέο πρόσωπο δημοσίου δικαίου χωρίς να εκκαθαρίζεται το υφιστάμενο πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Επιπλέον η διάταξη για την μετατροπή των υποθηκοφυλάκων σε δημοσίους υπαλλήλους είναι αντισυνταγματική όπως αναφέρεται και στην έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής.

ΔΕΗ: Στο γόνατο η πώληση των λιγνιτικών μονάδων…

Παρά τις αρχικές δηλώσεις περί πιθανής συμμετοχής στο διαγωνισμό, που προγραμματίζεται για τον Μάιο, πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, οι διοικήσεις των ισχυρών εγχώριων ενεργειακών ομίλων σφυρίζουν πλέον αδιάφορα. Γιατί; Επειδή, όπως προκύπτει και από τις παρατηρήσεις που έχουν καταθέσει στη διαδικασία του market test που προωθεί η Κομισιόν, υπάρχουν τεράστια κενά στην υπόθεση.

Για παράδειγμα, δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το καθεστώς με την ενιαία άδεια που έχει η ΔΕΗ για τις μονάδες Ι και ΙΙ του Μελίτη.

Η άδεια για την κατασκευή της μονάδας Μελίτης ΙΙ συνδέεται, επίσης, με τα γειτονικά λιγνιτωρυχεία τα οποία βρίσκονται υπό ασαφές καθεστώς. Μάλιστα για να λειτουργήσει ένα εξ’ αυτών θα πρέπει να μετατοπιστεί ολόκληρος οικισμός!

Ποιος ιδιώτης επενδυτής θα αντέξει τέτοια δοκιμασία; Ο ταπεινός σχολιογράφος είναι σίγουρος πως η διοίκηση της ΔΕΗ υπό τον Μανώλη Παναγιωτάκη, η θητεία της οποίας λήγει τον Απρίλιο, κάτι θα έχει ακούσει για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

…και οι φόβοι για τα υδροηλεκτρικά

Η στάση αναμονής για τα λιγνιτικά, που τηρούν ισχυροί εγχώριοι παίκτες όπως ο Γιώργος Περιστέρης, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και άλλοι, είναι ενδεικτική της κατάστασης.

Η ΔΕΗ βρίσκεται κυριολεκτικά «στα δυο στενά» καθώς η αποτυχία του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες θα αυξήσει την πίεση για πιο δραστικά μέτρα.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της Κομισιόν, για την οποία είχε γίνει και έφοδος στα γραφεία του ομίλου, περί πιθανού μαγειρέματος των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των υδροηλεκτρικών.

Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε δύσκολα θα σωθούν κάποιες υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ.

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Wiseman επιστρέφει τη Δευτέρα 25 Αυγούστου
Ποιοι μιλάνε για τον Greg, xορεύοντας με τους ισχυρούς των μετοχών, το hot παρασκήνιο για την ΕΧΑΕ κι ο ρόλος του Πιέρ, γιατί πούλησαν Γερμανός-Κάτσος και τα ολέθρια λάθη του Λάτση, το νέο deal Σαραντίτη, η μάχη TITAN-MOH και τα ερωτικά μηνύματα βουλευτή
Το ράλι σε Metlen, ΓΕΚ, Aktor, AEM, οι Ελληνάρες κερδοσκόποι της ΕΥΔΑΠ, τα μέτωπα του Εξάρχου, τα νέα λεφτά του Μουνδρέα και η επιδότηση του αγρότη Ανδρέα Παπανδρέου Junior
Οι τράπεζες και το νέο ράλι, τι συμβαίνει σε Ιατρικό-ΑΕΜ, ποιοι έστησαν το κόλπο στην ΕΥΔΑΠ, οι πράσινοι ατσίδες και το θαύμα της ΤΕΧΑΝ, το beef Μιχάλη – Μαζαράκη και τι μας φέρνει η Κίμπερλι από ΗΠΑ
Οι αντοχές της METLEN, το γεύμα Στουρνάρα – Πιέρ με τον «μίστερ Euronext», η ασταμάτητη Βρεττού, ξένος στην ΑΕΜ, η εντολή Κ.Μ. στην Οικονομική Αστυνομία, εισαγγελέας για τα Σπιτάκια Ανακύκλωσης και κάτι αλλάζει στο Κολλέγιο
Ο ενθουσιασμός για μετοχές, όλα τα μυστικά της Metlen και τι θα γίνει σήμερα, ο Λύκος και το λαγούμι, η επιτυχία της StiQ, οι άγνωστοι μικροεφοπλιστές, και το σχόλιο του ολιγάρχη για το νέο σκάφος του Νouveau
Ο… αυτόκλητος «mister 550.000 ευρώ», οι νέες business των εργολάβων, οι άσχετοι Τσέχοι που «χτυπούν» την Aegean, η «καρφάρα» του Κ.Μ. και όλα όσα έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο
Το ράλι προς τις 2.000 μονάδες, το «πάρτι» ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ λόγω Στάσση, πάνω από 90% η αποδοχή του προέδρου Βαγγέλη, ο σπρίντερ Πιέρ, το λαχείο για ΟΠΑΠ – Brightstar και οι νέες business του Πολέμη
Το σχέδιο του Κ.Μ. για το νερό και ο Στάσσης, πόσο ισχύουν οι φήμες για deal Μυλωνά, πώς η Generali πήρε την Ευρωκλινική, η κίνηση – ματ Κυριακού, πότε θα γίνουν εκλογές και το πάρτι έκπληξη του Τίμου Μελισσάρη στις Σπέτσες
Οι αντοχές της Πειραιώς, η διορατική Βρεττού και το παρασκήνιο με τα ΑΤΜ, οι επιλογές των μετόχων της Metlen, η επιστροφή του Greg κι ένας καυγάς στην Τήνο με διάσημο γυναικολόγο