• Μπόμπολας vs Βενιάμη, η dream team των Attica, οι επιλογές του Ευτύχη Βασιλάκη και τι κρύβει το buy-back στην Mytilineos

    Η dream team των Attica Stores και ο ρόλος της Βαρβάρας Είναι γνωστό ότι οι τρεις μέτοχοι και ιδρυτές των Attica Stores -Λαμπρόπουλος, Τσουβελεκάκης και Σγουμπόπουλος-, οι οποίοι πριν από ένα χρόνο ανακοίνωσαν ένα ηχηρό deal με τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου και τους εφοπλιστές Λασκαρίδη, Τσάκο, Σαραντίτη, αλλά και το ίδρυμα Ωνάση, είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και […]

    the wise man
    image
    the wise man

    Η dream team των Attica Stores και ο ρόλος της Βαρβάρας

    Είναι γνωστό ότι οι τρεις μέτοχοι και ιδρυτές των Attica Stores -Λαμπρόπουλος, Τσουβελεκάκης και Σγουμπόπουλος-, οι οποίοι πριν από ένα χρόνο ανακοίνωσαν ένα ηχηρό deal με τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου και τους εφοπλιστές Λασκαρίδη, Τσάκο, Σαραντίτη, αλλά και το ίδρυμα Ωνάση, είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και διαθέτουν επιχειρηματικό ένστικτο.

    Έτσι, αναβάθμισαν τη διοικητική ομάδα με τέσσερα νέα στελέχη, τα οποία εργάζονταν στον όμιλο.

    Πρόκειται για τον Δημοσθένη Μπούμη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή CEO και διαθέτει σημαντική εμπειρία στο εμπόριο.

    Γενική διευθύντρια marketing ανέλαβε η Φοίβη Παναγιωτοπούλου. Επικεφαλής IT – η πλέον νευραλγική θέση πλέον – ανέλαβε ο Άλκης Οικονόμου ενώ η Βαρβάρα Βερνίκου-Στράτου ανέλαβε καθήκοντα Συμβούλου Διοίκησης.

    Η κα Βερνίκου είναι σύζυγος του Νίκου Βερνίκου και αδελφή του Αλέξανδρου Στράτου – της γνωστής οικογένειας των βιομηχάνων – ο οποίος δραστηριοποιείται στο εμπόριο εκτός Ελλάδος (Λονδίνο και Βαλκάνια) και το καλοκαίρι του 2018 μιλούσε για business με την τριανδρία των Attica Stores.

     Άγρια κόντρα Γιώργου Μπόμπολα και Θεόδωρου Βενιάμη

    Η στήλη πληροφορείται ότι ένα ισχυρό επιχειρηματικό μπρα ντε φερ, με πρωταγωνιστές τον άλλοτε ισχυρό κατασκευαστή και εκδότη Γιώργο Μπόμπολα και τον εφοπλιστή Θεόδωρο Βενιάμη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η υπόθεση μάλλον θα φθάσει στις δικαστικές αίθουσες.

    Οι δύο ισχυροί επιχειρηματίες κάπου το 2013-2014 έδωσαν τα χέρια και συνεργάσθηκαν στον τομέα της ναυτιλίας αγοράζοντας από κοινού ορισμένα πλοία.

    Μαθαίνω ότι η συνεργασία έχει σκαλώσει άγρια και δεν αποκλείεται ο Γ. Μπόμπολας να κινηθεί νομικά καταθέτοντας αγωγή…

    Μου λένε ότι την έχει έτοιμη.

    Οι τράπεζες και ο Ευτύχης

    Εχθές η στήλη σάς ενημέρωσε ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με το αφεντικό της Aegean ΑΡΑΙΓ -0,33% 12,26 Ευτύχη Βασιλάκη, καθώς η εταιρεία χρειάζεται στήριξη με ρευστότητα και, όπως λένε οι τραπεζίτες, έχει τα φόντα παρά το χαστούκι από την πανδημία.

    Όπως εξήγησε ο Ευτύχης, οι γραμμές που άνοιξαν οι τράπεζες την Άνοιξη με κεφάλαιο κίνησης 120 εκατ. ευρώ (30 εκατ. ευρώ έκαστη) στην εταιρεία μετατράπηκαν σε κοινοπρακτικό δάνειο, το οποίο λήγει τον Σεπτέμβριο του 2022. Επίσης, η Aegean έλαβε χρηματοδότηση από τον πρώτο κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας ύψους 150 εκατ. ευρώ.

    Η εταιρεία δεν έχει «τραβήξει» όλη τη χρηματοδότηση, παρά μόνο 92 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, ο χειμώνας είναι μπροστά.

    Alpha Bank: Στην τελική ευθεία για το mega deal

    Δέκα μηνιαίους μικτούς μισθούς με κατώτατο πλαφόν τα 25.000 ευρώ θα λάβουν οι εργαζόμενοι της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,63 που θα μεταφερθούν στην εταιρεία διαχείρισης Cepal.

    Not bad, αν σκεφθεί κανείς ότι διατηρούν όλα τα προνόμια που είχαν ως υπάλληλοι της τράπεζας.

    Όπως τόνισε στην ανακοίνωσή του και ο πρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Γκιάτης, η συμφωνία είναι συμφέρουσα. Το επόμενο νέο από την Alpha Bank δεν θα αργήσει και στις 10 Οκτωβρίου θα διαλέξει τον προτιμητέο επενδυτή για το διπλό deal Galaxy-Cepal. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

     Έτοιμη η Λαγκάρντ

    Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, για μια ακόμη φορά είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

    Η πανδημία είναι εδώ και οι επιπτώσεις της στην οικονομία πολλαπλές και βαθιές. Δήλωσε μάλιστα ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να παρέμβει για να στηρίξει ευρώ, τράπεζες, επιχειρήσεις.

    Όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση ξαναζορίζει (όχι ότι έφτιαξε το καλοκαίρι).

    Κρύβει εκπλήξεις το Buy Back σε Mytilineos (ΜΥΤΙΛ) και ΠΕΤΡΟ

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Wiseman, η διοίκηση του Ομίλου Mytilineos ΜΥΤΙΛ -1,51% 37,72 είναι αποφασισμένη, και το δείχνει άλλωστε κάθε μέρα στο ταμπλό, να πάρει το 10% των μετοχών. Και προσέξτε, φίλοι αναγνώστες. Ο στόχος της είναι να το ακυρώσει!!! Εκπληκτικό νέο για τους μετόχους του ΜΥΤΙΛ.

    Υπάρχει όμως και η σκέψη όταν τελειώσει η αγορά του πρώτου 10%, να ξαναγίνει buy-back κι άλλου 10%. Με σκοπό να ακυρώσει και το δεύτερο 10%. Δηλαδή, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, από 26,54% που έχει, να βρεθεί με το 32,76%. Λίγο κάτω από το όριο της δημόσιας πρότασης.

    Η άλλη εταιρεία που κάνει κάθε μέρα buy-back είναι ο Πετρόπουλος ΠΕΤΡΟ -0,70% 8,54 , που έχει αγοράσει μέχρι στιγμής 255.000 μετοχές με μέση τιμή 4,64 ευρώ.

    Και εδώ η διοίκηση προτίθεται να αγοράσει μέχρι το 10%. Και αν δεν το δώσει, θα το ακυρώσει με μεγάλη της χαρά.