• Οικονομία

    Θεόδωρος Σκυλακάκης: Περιμένουμε το κόστος που θα φέρει ο κοροναϊός-Τι είπε για τη «βουτιά» του Χρηματιστηρίου

    • NewsRoom

    Ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης


    Την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ανέλυσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

    Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο κοροναϊός στην ελληνική οικονομία, τις πιέσεις που δέχθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο από την εξάπλωση του ιού στην Ιταλία και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    «Είναι πολύ μικρή η επιπλέον δαπάνη για τον ιό αυτή τη στιγμή. Αλλά σε αυτό το φαινόμενο μπορεί να πας σε δύο δρόμους. Είτε να ελεγχθεί διεθνώς είτε να μην ελεγχθεί. Δεν υπάρχει μείζον αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής με όσα γνωρίζουμε και όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα» σημείωσε.

    Σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι οχυρωμένη η ελληνική οικονομία έναντι των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως “δεν είναι θέμα πόσο οχυρωμένη είναι, αλλά ότι εμείς βρισκόμαστε σε μία φάση δυναμικής ανάκαμψης και πάντα μια ανάκαμψη είναι πιο ευάλωτη από τη στασιμότητα”.

    Ακόμα, ο υφυπουργός επισήμανε ότι «κάθε φορά η κυβέρνηση θα λαμβάνει τα μέτρα που είναι αναγκαία. Προετοιμαζόμαστε. Αν υπάρχει βαριά εξέλιξη, αλλάζουν και οι κανόνες με τους οποίους κινούμαστε».



    ΣΧΟΛΙΑ