• Οικονομία

    Τέλη κυκλοφορίας: Έρχεται η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων – «Τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες

    • NewsRoom
    τέλη κυκλοφορίας


    Ο Δεκέμβριος είναι, μεταξύ άλλων, ο μήνας εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας για το επόμενο έτος – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

    Μεγάλες αλλαγές εφαρμόζονται από φέτος σε ό,τι αφορά στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας και ιδιαίτερα στην περίπτωση μη καταβολής και κατάθεσης πινακίδων.

    Με μία νέα διάταξη, από φέτος είναι δυνατή η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων, ως δυνατότητα μη καταβολής των τελών κυκλοφορίας. Αυτό, προϋποθέτει, ωστόσο, ότι το όχημα θα παραμένει σε ακινησία.

    Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία της νέας πλατφόρμας «MyCar», στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

    Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που επιθυμούν να… «γλιτώσουν» τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021, θα μπορούν, μέσω της πλατφόρμας, να δηλώνουν την ακινησία το οχήματος, κρατώντας παράλληλα τις πινακίδες στο σπίτι τους.

    «Τσουχτερά» πρόστιμα στους παραβάτες

    Όσοι κάνουν χρήση του νέου συστήματος για τη ψηφιακή κατάθεση πινακίδων και την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή θα προβλέπει κλίμακες προστίμων που θα ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και ενδέχεται να φτάνουν έως και τις 30.000 ευρώ για τους υπότροπους.

    Η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2021 εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου 2020. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ωστόσο, ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, θα δοθεί παράταση. Το πρώτο σενάριο είναι για παράταση 15 ημερών, ωστόσο εξετάζεται η μετάθεση της προθεσμίας έως και για έναν ή δυο μήνες.

    Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 θα τεθεί σε ισχύ ένα νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Το νέο σύστημα θα έχει ως βάσει το πρότυπο Worldwide Light Test Procedure, με συνέπεια να αλλάξουν οι κλίμακες ταξινόμησης και τα ποσά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σε τρεις δόσεις το δώρο Χριστουγέννων: Εξόφληση μέχρι 15 Ιανουαρίου σε όσους μπήκαν σε αναστολή

    Τροπολογία για ρύθμιση 120 δόσεων για ασφαλιστικές οφειλές – Απαιτητές οι δόσεις για Νοέμβριο και Δεκέμβριο

    Όλο και πιο κοντά στα Χριστούγεννα το άνοιγμα της αγοράς – Τι θα πει ο Μητσοτάκης στο μήνυμά του

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ