• Τα 800 εκατ. δολάρια του Ιβάν στη UBS, η εντολή Μητσοτάκη στον Σταϊκούρα και η ποινή του Τηλέμαχου Λαβίδα

    Στην Νέα Υόρκη αν φυσικά όλα λειτουργούν ομαλά,  η δικαστής του Τηλέμαχου Λαβίδα θα πρέπει να ανακοινώσει την ποινή του για την συμμετοχή στο σκάνδαλο insider trading.

    the wise man
    image
    the wise man

    Ιβάν, ο μεγαλοξενοδόχος της Βορείου Ελλάδος

    Κυρίαρχος θα καταστεί ο Ιβάν Σαββίδης στον ξενοδοχειακό χώρο στην Βόρεια Ελλάδα καθώς με την απόκτηση – εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά κάτι που προκύπτει από τις πληροφορίες της στήλης – του εμβληματικού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς θα πρωταγωνιστεί στην Χαλκιδική. Κι αυτό διότι έχει ήδη στην ιδιοκτησία του τεράστια έκταση και το παλαιό Ξενία στην περιοχή Παλιούρη.

    Στο χαρτοφυλάκιο του υπάρχει και το Μακεδονία Παλλάς στην Θεσσαλονίκη. Από την εξαγορά του Πόρτο Καρράς, όταν γίνει, η οικογένεια Στέγγου θα πάρει 168 εκατ ευρώ ενώ η Fortress αποπληρώθηκε  ήδη  με 53,9 εκατ. ευρώ.

    Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το τίμημα των 205 εκατ ευρώ που προσφέρει ο Ιβάν παράγοντες της αγοράς έλεγαν στην στήλη ότι το τίμημα είναι ιδιαίτερα συμφέρον για τον Ελληνορώσο επιχειρηματία καθώς το Πόρτο Καρράς, είναι σε θέση φιλέτο, έχει υψηλή δυναμικότητα και το διαμάντι του στέμματος είναι η άδεια για ανέγερση περισσότερων από 550 πολυτελών βιλών…

    Και όπως συμβαίνει πάντα, η κρίση του κορωνοϊού θα περάσει – έστω και σε βάθος 3ετίας – και ο Ιβάν θα την πάρει την υπεραξία. Πάντως μια και το έφερε η κουβέντα να σας πω ότι τραπεζίτης που ξέρει πρόσωπα και πράγματα όταν τον ρώτησε η στήλη εάν ήταν συμφέρουσα υπό τις παρούσες συνθήκες η εξαγορά η απάντηση του ήταν η εξής: Μόνο στην UBS Geneva έχει 800 εκατ. δολάρια.

    Χτίζει ρευστό ο Μητσοτάκης

    Η πρώτη κίνηση εξόδου στις αγορές έγινε με επιτυχία – για τα παγκόσμια δεδομένα. Το δημόσιο πήρε 2 δις ευρώ με επιτόκιο 2,03% και όπως μαθαίνω έπονται και άλλες εκδόσεις.  ¨Οπως και να το κάνουμε ήταν επιτυχία Σταϊκούρα.

    Ο Κυριάκος έχει δώσει εντολή στον Σταϊκούρα να χτιστεί ένα επιπλέον μαξιλάρι ρευστότητας έτσι ώστε να μην χρειασθεί να προσφύγει η Ελλάδα στην πιστωτική γραμμή. Επί του παρόντος ήδη έχουμε βάλει χέρι στα διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου.

    Οι κοντόφθαλμοι Έλληνες ξενοδόχοι

    Κι όμως στις αρχές Μαρτίου, όταν ήδη ο κορονοϊός έκανε πάρτι στην γειτονική Ιταλία, μια σημαντική μερίδα Ελλήνων μεγαλοξενοδόχων ήταν στον κόσμο της κουκουρούκου…

    Και εξηγούμαι: Τραπεζίτης που μετέφερε ότι στις επαφές που έκανε – τότε – με τους εν λόγω επιχειρηματίες του έλεγαν ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα, ίσα-ίσα θα πέσουν οι κρατήσεις και την τελευταία στιγμή θα γίνει sold out και εκεί θα ανεβάσουμε τις τιμές».

    Μια… υπέροχη επιχειρηματική λογική και εκτίμηση της κατάστασης! Και τώρα κλαίνε με μαύρο δάκρυ…

    Πήρε και το τελευταίο OK η Eurobank

    Έκλεισε με θετικό τρόπο και η τελευταία επίσημη εκκρεμότητα για το deal Eurobank-doValue από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία απεφάνθη ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και εμπόδιο ανταγωνισμού.

    Την ίδια στιγμή η τράπεζα κατάφερε να λειτουργήσει digital – στις ακραίες συνθήκες του κορονοϊού – στο ακέραιο και χωρίς κανένα παρατράγουδο.

    Καλώς τον, τον Πόουλ

    Σας έλειψε; Ο λόγος για τον Πόουλ Τόμσεν τον πάλαι ποτέ «σκληρό» υπεύθυνο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο.

    Σύμφωνα με τον Πόουλ η Ελλάδα θα χτυπηθεί ιδιαίτερα σκληρά από τις επιπτώσεις του covid-19 στην οικονομία. Όπως βλέπετε δεν χάνει ευκαιρία να ασχοληθεί μαζί μας…

    Σύννεφα εκ νέου στην Wall

    Σύννεφα μαζεύτηκαν εχθές στο άνοιγμα του Dow Jones προκαλώντας νευρικότητα στους επενδυτές. Ο δείκτης του αμερικανικού χρηματιστηρίου άνοιξε με βουτιά 3% και τελικά έκλεισε με απώλειες 1,8%.

    Κρίσιμη ημέρα για Ελλάκτωρ

    Οι ειδικοί λένε ότι η σημερινή χρηματιστηριακή συμπεριφορά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,38% 2,63 θα καθορίσει πολλά. Η μετοχή έχει κάνει κούρσα από τα περίπου 0.55 ευρών στο 1 ευρώ με ορμή και όγκο συναλλαγών αφού έχουν  αλλάξει χέρια περίπου 10.000.000 μετοχές η το 5% της εταιρίας. Ίδωμεν.

    Η ημέρα της κρίσης για τον Λαβίδα

    Στην Νέα Υόρκη αν φυσικά όλα λειτουργούν ομαλά,  η δικαστής του Τηλέμαχου Λαβίδα θα πρέπει να ανακοινώσει την ποινή του για την συμμετοχή στο σκάνδαλο insider trading. Ο 38χρονος ομογενής παραμένει  στην φυλακή της μεγαλούπολης. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς η ποινή που θα ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή θα είναι μεγάλη. Η νομοθεσία για τις κατηγορίες που δικάστηκε ο νεαρός επιχειρηματίας προβλέπει ποινές άνω των 8 ετών.

     

    Η στήλη σας δίνει ραντεβού την Τρίτη του Πάσχα και σας εύχεται Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα και μένουμε σπίτι!