• Οικονομία

    Στο δόκανο της εφορίας την Τσικνοπέμπτη 1 στα 4 ψητοπωλεία – Απόβαση ΑΑΔΕ και σε δημοφιλείς προορισμούς για τα Καρναβάλια

    Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της ΑΑΔΕ

    Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της ΑΑΔΕ


    Φύλλο και φτερό κάνουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ τις επιχειρήσεις σε κάθε μεγάλη γιορτή, πέραν από τους καθημερινούς ελέγχους που πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα.

    Μόνο την ημέρα της Τσικνοπέμπτης στήθηκαν 890 επιτόπιοι έλεγχοι σε κάθε πλευρά της Ελλάδος, βάζοντας στο στόχαστρο τις επιχειρήσεις εστίασης και του λιανικού εμπορίου, που είχαν την «τιμητική» τους εκείνη την ημέρα.

    Συγκεκριμένα, ελέχθηκαν:
    – 802 ψητοπωλεία
    – 26 αναψυκτήρια καφέ-μπαρ
    – 16 αρτοποιία-ζαχαροπλαστεία και
    – 46 επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου διαφόρων προϊόντων.

    Οι έλεγχοι έβγαλαν «λαβράκια», καθώς εντόπισαν παραβάσεις σε 208 επιχειρήσεις, δηλαδή σε 1 στις 4 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, με αποτέλεσμα να πέσουν τα ανάλογα πρόστιμα, ενώ μπήκαν συνολικά και 11 «λουκέτα»:
    – 4 στην Αθήνα
    – 3 στη Θεσσαλονίκη
    – 2 στη Λειβαδιά
    – 1 στην Πάτρα και
    – 1 στη Σπάρτη.

    Έλεγχοι για τα καρναβάλια

    Στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθούν και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δημοφιλείς προορισμούς που θα φιλοξενήσουν φέτος καρναβαλικές εκδηλώσεις.

    Οι ελεγκτές της εφορίας θα μεταβούν σε περιοχές όπως είναι η Πάτρα, η Ξάνθη, το Μοσχάτο ή το Ηράκλειο της Κρήτης και ντυμένοι ακόμα και με αποκριάτικες στολές θα πραγματοποιήσουν ελέγχους στα καταστήματα.

    Αυτή η τακτική είναι γνωστή εδώ και χρόνια καθώς τόσο οι πελάτες όσοι και οι επαγγελματίες δεν θα γνωρίζουν αν ο… μασκαρεμένος που κάθεται στο διπλανό τραπέζι δεν παρατηρεί μόνο τους ξέφρενους χορούς και τα πάρτυ, αλλά αν οι επιχειρήσεις κόβουν αποδείξεις.

    Έλεγχοι και στα… παράνομα Airbnb

    Οι εφοριακοί δεν θα κάνουν απόβαση μόνο στα πάρτι και τις εκδηλώσεις. Θα συμπεριφέρονται σαν… καθημερινοί πολίτες που πηγαίνουν σε μια περιοχή για να διασκεδάσουν.

    Αυτό σημαίνει πως θα… επισκεφθούν και τα καταλύματα.

    Ήδη, υπάρχουν αναφορές, κυρίως στους δημοφιλείς προορισμούς όπως η Πάτρα, που λόγω του μεγάλου όγκου επισκεπτών, δημιουργούνται παράνομα Airbnb, ακόμα και μέσα σε σπίτια που διαμένουν ντόπιοι, νοικιάζοντας με το βράδυ ένα και μόνο δωμάτιο.

    Όπως λένε αρμόδιες πηγές, αυτοί οι ιδιοκτήτες μην απορήσουν αν τελικά ο (επι πληρωμή) φιλοξενούμενος αποδειχθεί εφοριακός!

    Διαβάστε επίσης

    ΑΑΔΕ: Ευκολότερη η μεταβολή στοιχείων Μητρώου για την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές

    ΑΑΔΕ: 16.380 παραποιημένα προϊόντα κατασχέθηκαν στο Ελ. Βενιζέλος

    ΑΑΔΕ: Η πρώτη σφράγιση πρατηρίου καυσίμων για 2 χρόνια, για παράνομη δεξαμενή με νοθευμένα καύσιμα



    ΣΧΟΛΙΑ