ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Ανοιχτή στη χρήση των παγωμένων ρωσικών περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
Σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων, κατά 0,25 μονάδες έκαστη, αναμένεται να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο, πριν δώσει τέλος στην επιθετικότερη σύσφιξη νομισματικής πολιτικής που έχει κάνει ποτέ στην ιστορία της, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.
Αυτό σημαίνει ότι το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα διαμορφωθεί στο 3,75%, όπου και θα μείνει για το υπόλοιπο της χρονιάς.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 5-13 Απριλίου.
Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν πως οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων είναι σε γενικές γραμμές ευθυγραμμισμένες με εκείνες των επενδυτών, οι οποίοι σταμάτησαν να βάζουν στοίχημα πως ο τρέχων κύκλος αύξησης των επιτοκίων θα κλείσει μετά τις καταρρεύσεις τραπεζών σε ΗΠΑ και Ελβετία.
Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αξιωματούχοι της ΕΚΤ δήλωσαν σχεδόν ομόφωνα ότι θα πρέπει να υπάρξει και νέα αύξηση του κόστους δανεισμού στις 4 Μαΐου, αν και το ύψος της αύξησης αυτής παραμένει υπό συζήτηση.
Διαβάστε επίσης
Νάγκελ: Απαιτείται επαγρύπνηση της ΕΚΤ για τον επίμονο δομικό πληθωρισμό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Ποια deals έρχονται μέχρι το τέλος του 2025
- Βουτιά για τον χρυσό, κόπωση στη Wall Street- Πώς θα κλείσει το έτος σύμφωνα με τους αναλυτές
- Το φάντασμα της Lehman Brothers πλανάται πάνω από τις αγορές
- Αποχαιρετισμός στον Διονύση Σαββόπουλο: Ας κρατήσουν οι χοροί, ο «Νιόνιος» χορεύει βαρύ ζεϊμπέκικο
